Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Torzó (1973)

I corpi presentano tracce di violenza carnale
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Torzó

Galéria (8)

Tina Aumont
Angela Covello
Angela Covello
Tina Aumont
Carla Brait

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2022. 03. 31.

legújabb vélemény

5
Giallo. Egy elfeledett stílus, aminek még jelen kellene lennie.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Lehet, ez most unalmas, és azt gondoljátok, félrebeszélek, de sebaj, nem olvassátok el maximum, attól én még akkor is leírom... Nehogy bennem maradjon. És mivel szerintem kifejezetten lényeges. Giallo. Műfaj... Zsáner... Életérzés... A giallo olaszul... teljes kritika»

4
 
Filmbarbár   2019. 03. 02.

1
A társadalomból való kirekesztődés megfogalmazódása

Nem a legjobb film, amit valaha is láttam, mindenesetre tagadhatatlan, hogy a kissé laposabbra sikerült első félidőt követően a második fele már szinte elviselhetetlenné fokozza a feszültséget. Valójában nem is annyira a sztoriban kell keresnünk a ti... teljes kritika»

 
danda115   2015. 01. 19.

0

Nem is tudom, hányszor láttam már ezt a filmet, de nekem még mindig lúdbőrös lesz tőle a hátam. Egyszerűen imádom a hangulatát, mindenkinek csak ajánlani tudom, mert olyan atmoszférateremtő ereje van a filmnek, hogy az példátlan. :)

 
grufa   2017. 10. 13.

0

Nagyon régen láttam ezt a filmet és akkoriban szinte a frászt hozta rám, ma már szerintem egy kissé veszített a fényéből, az ember jobban meglátja a dramaturgiai bakikat, hiányosságokat. Ettől eltekintve szerintem egy igazi horrorklasszikus.

 

SPOILER A filmhez elkészítettek egy alternatív befejezést is, ahol a gyilkos életben marad.

(Filmbarbár)
 

Az angol nyelvű országokban a filmet erősen cenzúrázták, ezért az angol szinkron helyenként hiányzik ebből a változatból. A vágatlan verziót tartalmazó DVD-ken ezeket a részeket olasz hanggal és angol felirattal láthatták a nézők.

(Filmbarbár)
 

A forgatás során a szereplőknek nem árulták el, melyik karakter a gyilkos, így a színésznők többsége is másvalakire gyanakodott.

(Filmbarbár)