Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
64

Ismeretlen hívás (1979)

When a Stranger Calls
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
Filmbarbár   2019. 03. 10.

legújabb vélemény a nap véleménye

Valamivel mindig meg kell elégedni

Sok minden kavarog bennem a film kapcsán, és eléggé vegyesek az érzelmeim. Az első 20-25 perc szinte zseniálisnak mondható (noha az ötleteket tekintve a nézőnek eszébe juthat a Fekete karácsony c. 1974-es film, ahol szintén a házban bujkál a gyilkos), a néző hátán a hideg futkos, és együtt parázik rá Jill-lel a telefon újabb és újabb csörrenéseire. A filmnek ez a része remekül hozza a nyomasztó, klausztrofób érzést, a sötétség, az óraketyegés, a rettegés és a paranoia vizuális és hanghatásokban való megnyilvánulásai mind-mind jól ábrázolják a lány lelkiállapotát. (Viszont az én szememben kicsit bénának tűnt az, hogy eleinte a gyilkos csupán annyit kérdezget a lánytól, hogy megnézte-e a gyerekeket, de miután a rendőrség megígéri a lánynak, hogy lehallgatják a legközelebbi hívást, a fickónak éppen kedve szottyan kicsit hosszasabban diskurálni Jill-lel; nekem ez így eléggé erőltetett megoldásnak látszik, még ha kétségtelenül kellett is valami apropó, amiből kiderül, hogy a hívogató a házban rejtőzött el.) A gyilkosunk arctalan marad, ami abból is fakadhat, hogy a történetet eredetileg rövidfilmként akarták feldolgozni az alkotók, de meggondolták magukat, és kanyarítottak hozzá egy újabb egy órás blokkot. Így dramaturgiailag is izgalmas megoldást jelentett az, hogy nem láttuk a gyilkost, hiszen a film második szakasza eleinte csupán sejteti, hogy itt valami történni fog, és hogy a... több»

 
lexlutor   2015. 12. 31.

Elnyújtott a történet, emiatt nem igazán tetszett. Meg olyan nagyon hetvenes évek; a vonalas telefontól kikészültem konkrétan.


 
dakod   2015. 01. 22.

Nem jó ez a film. És nem amiatt, mert nem tavaly készült vagy az elmúlt években, hanem mert rossz a forgatókönyv, rémes a rendezés és az összkép egyáltalán nem vonzó. Talán még a színészi játék az valahogy elmegy.

Carol Kane
Tony Beckley
Carol Kane
Tony Beckley
Colleen Dewhurst
Charles Durning
Colleen Dewhurst
Charles Durning
Tony Beckley
Tony Beckley
Carol Kane

A film összbevétele 21 411 158 dollár volt (imdb.com).

 

A Jill és a gyilkos közötti lehallgatott beszélgetés nagyjából két percig tart, ám az 1970-es évek technikai adottságai mellett ennyi idő alatt lehetetlen lett volna megállapítani, honnan jött a hívás.

(Filmbarbár)
 

Curt Duncan figuráját Fred Walton egyik egykori főiskolai ismerőséről mintázták, aki iránt azonban Walton némi rokonszenvet is érzett.

(Filmbarbár)
 

A film forgatási költségei kb. 1,5 millió dollárt tettek ki, és az USA-ban nagyjából huszonegymillió dollár bevételt termelt.

(Filmbarbár)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.