Egy mániákus sorozatgyilkos terrorizált a múltban egy fiatal bébiszittert, s most, hét évvel később visszatér, hogy befejezze kínzásait a fiatal nőn.
Fred Walton, Dana Kaproff és Donald Peterman filmje. Az Ismeretlen hívás (When a Stranger Calls) azok közé a ’70-es évekbeli horrorfilmek közé tartozik, melyeket elfedett a jótékony feledéssel járó homály és a rárakódott vastag por. Pedig nem annyi... Teljes kritika
Sok minden kavarog bennem a film kapcsán, és eléggé vegyesek az érzelmeim. Az első 20-25 perc szinte zseniálisnak mondható (noha az ötleteket tekintve a nézőnek eszébe juthat a Fekete karácsony c. 1974-es film, ahol szintén a házban bujkál a gyilkos)... Teljes kritika
Elnyújtott a történet, emiatt nem igazán tetszett. Meg olyan nagyon hetvenes évek; a vonalas telefontól kikészültem konkrétan.
A Jill és a gyilkos közötti lehallgatott beszélgetés nagyjából két percig tart, ám az 1970-es évek technikai adottságai mellett ennyi idő alatt lehetetlen lett volna megállapítani, honnan jött a hívás.
Curt Duncan figuráját Fred Walton egyik egykori főiskolai ismerőséről mintázták, aki iránt azonban Walton némi rokonszenvet is érzett.
A film forgatási költségei kb. 1,5 millió dollárt tettek ki, és az USA-ban nagyjából huszonegymillió dollár bevételt termelt.