Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
64

A gyászoló asszony átka (2019)

The Curse of La Llorona
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
30
Képek
7
Videók
 
Attila G.   2019. 04. 24.
A lelkedig hatol

HOZZÁSZÓLÁSOM CSELEKMÉNYMEGJELENÍTÉST TARTALMAZ! Először is most szeretném azzal kezdeni, hogy nagyon remélem, hogy Linda Cardellininek a következő, 2020-as esztendőben is megjelenik egymást követően 2 filmje is a hazai mozikban – egyelőre ennek sajnos semmi nyoma –, ugyanis neki köszönhetően az elmúlt, 2018-as évben sikerült elindítani egy újabb, amolyan saját mozis hagyományt. Ugyanis tavaly közvetlenül egymás után sikerült látnom 2 filmet, amiben szerepelt – igaz, az egyikben sajnos csak egy pár perces rövid szerepe volt, ami viszont sokakkal ellentétben szerintem annál jelentősebb –, ráadásul egy és ugyanazon a napon (Egy kis szívesség, A Hunter Killer küldetés). S idén is sikerült egymá... több»

1
 
HETEDIK   2019. 04. 21.

James Wan producersége alatt sorra jönnek ki az ilyen futószalagon gyártott kliséhegyek. Ha egyet láttál, láttad az összeset...


 
harnas1207   2019. 05. 02.

A film elég sablonos, főként az eleje. Egymás után jönnek a "2 perc tatatatata és bumm ijesztés" jelenetek. Maga a sztori se túl érdekes és a Démonok között hangulatot se nagyon éreztem. Mégis ennek ellenére működött a dolog, hozta azt, amit az előzetes alapján elvárt az ember. Egyszer nézhető és könnyen felejthető horror.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 22.

Általánosságban nem szeretem a horrort, de ez kivételesen nagyon tetszett. Nagyon jól használták fel a háttértörténetet, és a főszereplő anyának nagyon örültem. Nagyon hiteles volt. Persze ijesztget rendesen a film, de nem az kapja a főszerepet szerencsére.

 
ZozArt89   2019. 04. 28.
Nem hűlt meg bennem a vér...

Pár napja sikerült megnéznem moziban a filmet. Ha horror filmet nézek, mindig szkeptikusan ülök be, mert nagyon ritka pillanat az, hogy olyan szórakozást nyújtson, mint amilyet kellene ennek a stílusnak. A filmet egy számomra nagyon kedves barátommal néztük meg, és hasonló véleménnyel jöttünk ki a moziból. Maga a sztori még egész rendben is lett volna. Viszont elég sablonszerűen ment az egész film. Nem tudom, miért kellett ennyire kiszámíthatóra elkészíteni. Úgy érződött, hogy nem mert a rendező kockázatot vállalni és újat belevinni. Azt éreztem, hogy nem tud meglepni, mert minden egyes mozzanata már ismerős volt más filmekből. Ijesztő faktora gyakorlatilag semmi sincs. Az összes olyan hely... több»

Linda Cardellini
Linda Cardellini
Roman Christou
Marisol Ramirez
Michael Chaves
Jaynee-Lynne Kinchen
Michael Chaves
Raymond Cruz
Michael Chaves
Linda Cardellini
 
A gyászoló asszony átka ugyan nem pusztítóan rossz, de nem tudom egy kellemes alkotásnak nevezni. több»
 
A legeslegnagyobb baj az atmoszféra totális hiánya. Nincs rendes felvezetés, nincs suspense, minden kiszámítható, mint egy igazi iparosmunka, határozott időközönként bevillanó jump scare-ekkel felpumpálva. Üres, lelketlen egy fércmű, amit erőszakkal szuszakoltak be a Démonok között-univerzumba, teljesen feleslegesen. 18 év felettieknek és horrorfanok számára kerülendő, hagyjuk meg ezt a hulladékot a tinédzserek számára, az ő inger küszöbéküket talán még eléri. Talán. több»
 
...a klisék egész ügyes egymásra pakolgatása ennyire elég, s bizony ráférne már az univerzumra, ha emlékezetesebb paradarabok érkeznének a gyártósorról. több»

A film összbevétele 122 133 739 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 85 670 300 forintot termelt.

 

Ritkán szokott előfordulni, hogy egy filmbeli tárgy cameózik. Most mégis felbukkant a filmben egy "hősnő": Annabelle, a baba. Igaz, valószínűleg részben ezzel a jelenettel akarták ezt a filmet a Démonok között univerzumához kötni, és ezek szerint Perez atyával. Viszont szerintem ezt a szálat a filmben kicsit összecsapták.

(Attila G. )
 

La Llorona a történetben szereplő szellemet a mexikói szülők arra használják a rémtörténeteikben, hogy gyermekeik ne akarjanak éjszaka az utcán bóklászni.

(Thibo84)
 

A szintén a Démonok között franchise-hoz tartozó Annabelle-ből (2014) ismert Tony Amendola-t ismét Perez atya szerepében láthatjuk A gyászoló asszony átkában.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.