Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
63

A gyászoló asszony átka (2019)

The Curse of La Llorona
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
30
Képek
7
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Antalné Anett   2019. 11. 16.

legújabb vélemény

ELÉG JÓ FILM!

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 09. 06.

a nap véleménye

Sírj csak La LLorona!

Az idén áprilisban bemutatott A gyászoló asszony átka immár a hatodik film a 2013-ban útnak indított Démonok között franchise keretében. Részben a horror-reneszánsznak, részben az első Conjuring film újdonságának köszönhetően kétségkívül egy (anyagi értelemben) sikeres vállalkozásnak tekinthetjük a James Wan istápolása alatt épülő univerzumot, de ha az egyes alkotóelemek minőségét tüzetesebben megvizsgáljuk, akkor bizony ég és föld különbséget fedezhetünk fel köztük. Egy Démonok közöttre jutott egy Annabelle, egy Annabelle 2; A teremtésre jutott egy Az apáca. És akárcsak a démoni baba, vagy Valak első filmes paráztatása, úgy a mexikói folklórból származó gyászoló asszony ijesztgetése is elsü... több»


 
HETEDIK   2019. 04. 21.

James Wan producersége alatt sorra jönnek ki az ilyen futószalagon gyártott kliséhegyek. Ha egyet láttál, láttad az összeset...

 
NGN   2019. 10. 06.

Hú de para.. ja nem

Nem mondhatnám, hogy halálra ijedeztem magamat ezen a filmen. A szokásos klisékből építkezik az alkotás, olyan klisékből amiket már ezerszer elpuffogtattak más filmekben. Egy elátkozott szellemnő, aki balszerencséjére CGI által kel életre, de sajnos ez most csak ront az összképen, annyira gagyi az egész. Semmi félelmet nem vált ki belőlünk, inkább csak nagyokat ásítunk rajta. Persze aki még nem látott ilyen filmet, annak talán újszerűen hathat, de a régi "motorosok" unatkozni fognak és számolni fogják a perceket, hogy mikor érünk már a film végére. Ne legyenek illúzióink, ez egy nagyon sablon horror és itt még a színészek is csak takaréklángon működnek. Oké tudom, nehéz manapság újat hozni a horror műfajba, de akkor minek ezredszerre is ugyanazt a sémát ellőnni? Itt a forgatókönyv hibádzik, ott a CGI lóg ki a sorból és még sorolhatnám a negatívumokat de minek. Egyszernézős, de ha kihagyod sem veszítesz semmit, ne szépítsük a dolgot. Azért a Démonok között univerzumba ez harmatgyenge...

 
Attila G.   2019. 04. 24.

a nap véleménye

A lelkedig hatol

HOZZÁSZÓLÁSOM CSELEKMÉNYMEGJELENÍTÉST TARTALMAZ! Először is most szeretném azzal kezdeni, hogy nagyon remélem, hogy Linda Cardellininek a következő, 2020-as esztendőben is megjelenik egymást követően 2 filmje is a hazai mozikban – egyelőre ennek sajnos semmi nyoma –, ugyanis neki köszönhetően az elmúlt, 2018-as évben sikerült elindítani egy újabb, amolyan saját mozis hagyományt. Ugyanis tavaly közvetlenül egymás után sikerült látnom 2 filmet, amiben szerepelt – igaz, az egyikben sajnos csak egy pár perces rövid szerepe volt, ami viszont sokakkal ellentétben szerintem annál jelentősebb –, ráadásul egy és ugyanazon a napon (Egy kis szívesség, A Hunter Killer küldetés). S idén is sikerült egymá... több»

1
Linda Cardellini
Linda Cardellini
Roman Christou
Marisol Ramirez
Michael Chaves
Jaynee-Lynne Kinchen
Michael Chaves
Raymond Cruz
Michael Chaves
Linda Cardellini
 
A gyászoló asszony átka ugyan nem pusztítóan rossz, de nem tudom egy kellemes alkotásnak nevezni. több»
 
A legeslegnagyobb baj az atmoszféra totális hiánya. Nincs rendes felvezetés, nincs suspense, minden kiszámítható, mint egy igazi iparosmunka, határozott időközönként bevillanó jump scare-ekkel felpumpálva. Üres, lelketlen egy fércmű, amit erőszakkal szuszakoltak be a Démonok között-univerzumba, teljesen feleslegesen. 18 év felettieknek és horrorfanok számára kerülendő, hagyjuk meg ezt a hulladékot a tinédzserek számára, az ő inger küszöbéküket talán még eléri. Talán. több»
 
...a klisék egész ügyes egymásra pakolgatása ennyire elég, s bizony ráférne már az univerzumra, ha emlékezetesebb paradarabok érkeznének a gyártósorról. több»

A film összbevétele 122 133 739 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 85 670 300 forintot termelt.

 

Ritkán szokott előfordulni, hogy egy filmbeli tárgy cameózik. Most mégis felbukkant a filmben egy "hősnő": Annabelle, a baba. Igaz, valószínűleg részben ezzel a jelenettel akarták ezt a filmet a Démonok között univerzumához kötni, és ezek szerint Perez atyával. Viszont szerintem ezt a szálat a filmben kicsit összecsapták.

(Attila G.)
 

La Llorona a történetben szereplő szellemet a mexikói szülők arra használják a rémtörténeteikben, hogy gyermekeik ne akarjanak éjszaka az utcán bóklászni.

(Thibo84)
 

A szintén a Démonok között franchise-hoz tartozó Annabelle-ből (2014) ismert Tony Amendola-t ismét Perez atya szerepében láthatjuk A gyászoló asszony átkában.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.