Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
68

Átok (2004)

The Grudge
Filmadatlap
 
29
Szereplők
15
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Átok
 
harnas1207   2018. 11. 30.

A japán beütés miatt ijesztőbb, mint az átlag horrorok. Emlékszem a körhöz hasonlítva még jobbnak is találtam, de attól még nem tudja kinőni az ijesztgetős horror kategóriát. (Az olyan film ,amikor tudod előre, hogy mikor lesz ijesztő jelenet)

 
sabnock666   2018. 12. 16.

A japán filmek valahogy máshogy hatnak a mi európai idegrendszerünkre. Nekem tetszett, bár nem a TOP kategória, de amire készítették, hozta! Lassan jön a borzongás, bár előre kiszámítható,mégis átjön! Nézhető kategória.


 
Hakker   2018. 01. 25.

Az utolsó horror film(ek) voltak, amit megnéztem . Ennél már nem fognak jobbat készíteni.

 
SzFa   2017. 10. 03.

Teljesen más mint az amerikai horror, amitől nekem nem is jött be. Számomra unalmas, de aki szereti ezt a fajtát annak biztosan jó filmnek számít. A történet maga átlagos.

 
moov18   2016. 02. 05.

Szívrohamot nem kaptam, a jeges rémület, idegborzolás elmaradt. Voltak benne unalmasabb-intenzívebb jelenetek egyaránt. Akad néhány kimondottan feszült pillanat is, kevésbé feszült pillanat is. Nálam a középkategóriát nem tudta megugrani, megmaradt annak a kis filmnek aminek szánták. Szintén Japán eredetivel rendelkezik jelen filmünk, ezt rendkívül fontos kihangsúlyozni. Bár, nem kell ezeken a dolgokon meglepődni. A Kör, Fekete víz, Mezsgye. Csupán néhány a listáról. Készül a koreai-japán nemzetiségű Audition/Meghallgatás átültetése is amcsi verzióba. Na, kíváncsi leszek abból is mit fognak kihozni. Valamit tudhatnak a vágott szemű barátaink, ha ennyire kapósak a forgatókönyveik, és az álomgyár mindig sorban áll a megfilmesítési jogokért. Bár, ezt könnyű diagnosztizálni, egyszerű kimerültségnek és ötlethiánynak szokás nevezni. Az én megítélésem szerint a Grudge nem tudja, nem képes nyújtani azt a színvonalat, azt a teljesítményt amitől kiválhatna a maszlagból. Ugyanaz a séma, ugyanaz a sablon. A kaparászások, hörgések, nyikorgások száma meghaladja a százat is ebben az egyébként nem túl hosszú filmben, mégsem képes felülmúlnia önmagát. A második rész még talán jobbnak is minősül szerintem. Nem nyújtott felhőtlen kikapcsolódást, talán kicsivel több életet leheltek volna bele és feszültséget, még jobban is elsülhetett volna.

Sarah Michelle Gellar
Sarah Michelle Gellar

A film összbevétele 187 281 115 dollár volt (imdb.com).

 

A női szellem kísérteties hangját egy fésűvel idézték elő.

(ps)
 

A stáb a filmezés előtt áldásban részesült, hogy semmilyen balszerencse ne érje őket.

(ps)
 

Amikor a film vége felé Takako Fuji furcsa pózban mászik lefelé a lépcsőn, a jelenetet digitális trükk nélkül vették fel. Fuji képes volt ilyen furán mozogni.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.