Átok (2004)

Átok

Sarah Michelle Gellar
Sarah Michelle Gellar

Owotonor   2020. 01. 13.

Az otthonosságnak komfort - biztonság érzetét veszi célzatul a nézőben erre játszik rá egyrészt kiugrasztóan. Különösen magával ragadó hangulata abban rejlik véleményem szerint hogy gyakorta az előzményekben láthatjuk ahogy a szereplők egyedül vannak... több»

Sabnock Sanatory   2018. 12. 16.

A japán filmek valahogy máshogy hatnak a mi európai idegrendszerünkre. Nekem tetszett, bár nem a TOP kategória, de amire készítették, hozta! Lassan jön a borzongás, bár előre kiszámítható,mégis átjön! Nézhető kategória.

Kóborló   2020. 01. 05.

Távol-keleti rémtörténetek egyike amerikai változatban?

Jó pár évvel ezelőtt, amikor hatalmas divathulláma volt Hollywoodban az ázsiai horrorfilmek amerikai változatának elkészítése, akkor volt szerencsém ehhez a filmhez először. Mivel a 2020-as mozis horrorfelhozatal pont a Ju-on (magyarul a Harag címen ... teljes kritika»

harnas1207   2018. 11. 30.

A japán beütés miatt ijesztőbb, mint az átlag horrorok. Emlékszem a körhöz hasonlítva még jobbnak is találtam, de attól még nem tudja kinőni az ijesztgetős horror kategóriát. (Az olyan film ,amikor tudod előre, hogy mikor lesz ijesztő jelenet)

moov18   2016. 02. 05.

Szívrohamot nem kaptam, a jeges rémület, idegborzolás elmaradt. Voltak benne unalmasabb-intenzívebb jelenetek egyaránt. Akad néhány kimondottan feszült pillanat is, kevésbé feszült pillanat is. Nálam a középkategóriát nem tudta megugrani, megmaradt a... több»

SzFa   2017. 10. 03.

Teljesen más mint az amerikai horror, amitől nekem nem is jött be. Számomra unalmas, de aki szereti ezt a fajtát annak biztosan jó filmnek számít. A történet maga átlagos.

edessszilvia   2017. 11. 05.

Nagyon kemény, durva és nyers film. Csak erős idegállapotban érdemes megnézni : Felejthetetlen élmény, mély tartalommal, ijesztő jelenetekkel, mimikákkal.

Kayako és Toshio kísérteti sminkjeit közel 2 óra alatt készítették el.

(Kóborló )

A film alapjául szolgáló Ju-on című filmet és ezt a filmet is ugyanaz a személy, Takashi Shimizu rendezte.

(Kóborló )

Eredetileg Selma Blairt szemelték ki a készítők főszereplőnek, de végül Sarah Michelle Gellar ölébe hullott a szerep.

(Kóborló )

A film annyira sikeres volt, hogy a bemutatásának már a hétvégéjén akkora összeget termelt vissza, hogy zöld utat kapjon a folytatásának az elkészítése.

(Kóborló )

Sok ázsiai horrorfilm amerikai feldolgozása közül ez az egyetlen, ahol megtartották az eredetinél használt helyszíneket. A forgatás teljes egészében Japánban zajlott.