Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
68

Átok (2004)

The Grudge
Filmadatlap
 
29
Szereplők
15
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Átok
 
moov18   2016. 02. 05.

Szívrohamot nem kaptam, a jeges rémület, idegborzolás elmaradt. Voltak benne unalmasabb-intenzívebb jelenetek egyaránt. Akad néhány kimondottan feszült pillanat is, kevésbé feszült pillanat is. Nálam a középkategóriát nem tudta megugrani, megmaradt annak a kis filmnek aminek szánták. Szintén Japán eredetivel rendelkezik jelen filmünk, ezt rendkívül fontos kihangsúlyozni. Bár, nem kell ezeken a dolgokon meglepődni. A Kör, Fekete víz, Mezsgye. Csupán néhány a listáról. Készül a koreai-japán nemzetiségű Audition/Meghallgatás átültetése is amcsi verzióba. Na, kíváncsi leszek abból is mit fognak kihozni. Valamit tudhatnak a vágott szemű barátaink, ha ennyire kapósak a forgatókönyveik, és az álomgyár mindig sorban áll a megfilmesítési jogokért. Bár, ezt könnyű diagnosztizálni, egyszerű kimerültségnek és ötlethiánynak szokás nevezni. Az én megítélésem szerint a Grudge nem tudja, nem képes nyújtani azt a színvonalat, azt a teljesítményt amitől kiválhatna a maszlagból. Ugyanaz a séma, ugyanaz a sablon. A kaparászások, hörgések, nyikorgások száma meghaladja a százat is ebben az egyébként nem túl hosszú filmben, mégsem képes felülmúlnia önmagát. A második rész még talán jobbnak is minősül szerintem. Nem nyújtott felhőtlen kikapcsolódást, talán kicsivel több életet leheltek volna bele és feszültséget, még jobban is elsülhetett volna.

 
AESB   2015. 06. 16.

Biztos nem nézem újra ezt a filmet!! Ez nagyon gáz, nagyon ijesztő, igazi horror. Egy darabig meg is volt a hatása a megnézése után! Nagyon jól összerakott film!


 
nagyniki987   2016. 04. 29.

Minden idők egyik leghátborzongatobb misztikus thrillere, amit nem tudnék még egyszer végig nézni, főleg nem egyedül. Nagyon átjön a hangulat és a borzongás, jók az effektek.

 
elvi24   2015. 01. 22.

Ez besz*ratós. Egyszer tudtam végignézni.. Azóta se... :D a ferde szeműek tudják hogy mi az a horror film az biztos!!!

 
Évi Spitzmüller   2018. 12. 28.

A kínai horror filmek nekem igazán félelmetesek, így ez a film is, nagyon szeretem. Többször meg lehet ijedni a film alatt, ami nagyon szuper. A történet is nagyon jó.

Sarah Michelle Gellar
Sarah Michelle Gellar
 

A női szellem kísérteties hangját egy fésűvel idézték elő.

(ps)
 

A stáb a filmezés előtt áldásban részesült, hogy semmilyen balszerencse ne érje őket.

(ps)
 

Amikor a film vége felé Takako Fuji furcsa pózban mászik lefelé a lépcsőn, a jelenetet digitális trükk nélkül vették fel. Fuji képes volt ilyen furán mozogni.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.