Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
9
Vélemények
16
Képek
4
Videók
 
tjunior Nézhetetlen  2020. 08. 08.

legújabb vélemény

2 jumpscare között van pár alibi jelenet kitöltésnek és ezt így az alkotók filmnek gondolták. Tévedtek.

 
HETEDIK   2020. 01. 06.

Ez a film feleslegesebb, mint Fekete Pákó a Nobel díj átadón...


 
MKristijan   2020. 01. 11.

Átok rátok!

Nem szeretném a régi filmhez hasonlítani; rengeteget dolgot emeltek át belőle, ami működik. A mai fiatal korosztály már nem ismeri az alaptörténetet, így ez a film tudna működni. Minden adott lenne hozzá, ha nem rekedne meg. Vettek egy sérült lelkű családot, egy sérült lelkű rendőrkollégát, egy régi forgatókönyvet (régi ház démonnal), megpróbálták megfűszerezni picit egy kis skandináv fílinggel (nekem a nő karaktere teljesen olyan volt, aki amúgy északi angol, így nem is tévedtem akkorát). Ezek együtt kiadnak egy horrort, de sablonnal, és itt volt a baj vele, hogy nemcsak, hogy sablonos volt, hanem a feszültség hiánya megfojtotta. Pergett itt, pergett ott, de akkorát nem ugrottunk, és nagyon is kiszámítható volt, mivel az igazán rémisztő részek mind lementek az előzetesben. Ami tetszett: a stílus nagyon, a betűtípus és egyes képek működtek, az időbeni ugrálás is, a szereplőket is remekül válogatták össze. Ami tetszett, de azt is elrontották: indokolatlan volt a főszereplő elszakadtsága, úgy nézett ki, mint egy lecsúszott drogos (jó értem, gyászolt); a korszak, amit próbált bemutatni, 2002–2006, kb. olyan volt, mintha 1990–2000 között lennénk. Gondolom, próbált még ülni kicsit a Stranger Things által ásott meder vízhozamán. De, hogy ne legyen annyira feltűnő, belecsempészett 2 DVD filmet is. WOW, 2020-ban nosztalgia a DVD. Amúgy a démonok voltak már parábbak is. Összességében,... több»

 
BoBamburg   2020. 04. 23.

Nagyon bírom a japán átok filmeket, az amcsi remake is anno egész korrekt volt, de ez... Semmi köze az eredeti szériához, csak a címet nyúlták le, hogy eladató legyen. Kayako és Toshio karakterét teljes egészében kihagyták, helyette kaptunk pár walking deadből kölcsönzött zombit meg pár olcsó jumpscaret.

 
Kiro93   2019. 12. 29.

Nálam a film alapból ott vérzett el, hogy a jelenetek egyszerűen annyira sablonosra sikeredtek, hogy teljesen kiszámíthatóvá vált a teljes cselekmény. Szinte semmi újat nem hozott, és nem gondolom, hogy ez alapfeltétel kellene, hogy legyen, de ennyire biztonsági játszmát ebben a műfajban egyszerűen rég láttam már.

 
Caravaggio1978   2020. 02. 08.

Hozza az alapsztorit

Kemény horrorra ne számítson senki,finom kis film ,néha megrettensz de semmi több,szerintem egész jó kis történet volt,nem bánom hogy megnéztük moziba.

 
ollókéz   2020. 01. 01.

Őszintén szólva nem ez a legparásabb horror-thriller, amit életemben láttam, bár kétségtelen, hogy vannak egészen jó pillanatai. Én nekem talán az alakítások voltak a leghiteltelenebbek, de ettől függetlenül még mindig azt tudom mondani, hogy egyszeri nézésre pont ideális.

Demián Bichir
Lin Shaye

A film összbevétele 46 632 315 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 98 174 810 forintot termelt. A hazai mozik összesen 64 192 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az eredeti tervek szerint Az átok háza a franchise teljes rebootja lett volna egy teljesen új történettel és a Saeki család mellőzésével. Nicolas Pesce egy interjúban később úgy fogalmazott, hogy a filmje egy "interquel", vagyis se nem folytatás, se nem előzményfilm, és a filmbéli események a 2004-es Az átok idején játszódnak majd.

(hp)
 

Az átok háza az első olyan amerikai Átok-film, melynek munkálataiból semmilyen mértékben nem vette ki a részét Takashi Shimizu. Shimizu 4 japán Átok/Harag filmet és két amerikai remake-et rendezett, és bár a 2009-es Az átok 3-at nem ő rendezte, producerként közreműködött a horrorban.

(hp)
 

A film cselekménye ugyanakkor játszódik, mint a 2004-es Átoké.

(hp)
 

Az átok háza a franchise negyedik filmje: Átok (2004), Átok 2. (2006), Átok 3. (2009).

(hp)
 

Az átok háza a 2004-es Az átok rebootja, mely maga is egy japán horror, A harag feldolgozása. Mindkettőt Takashi Shimizu rendezte.

(hp)
 

A film rendezője, Nicolas Pesce egy interjúban azt ígérte,hogy Az átok háza a korábbi Átok-filmekhez képest "sokkal sötétebb, keményebb és realisztikusabb" lesz.

(hp)
 

Az átok franchise negyedik filmjét még 2011-ben kezdte el fejleszteni a Ghost House Pictures és a Mandate Pictures.

(hp)
 

Az átok háza forgatása 2018. május 7. és 2018. június 23. között zajlott Manitóban, Winnipegben.

(hp)
 
A japán horrorfranchise, A harag amerikai remake-jének, a 2004-es Átoknak (és folytatásainak) a rebootja is megszületett. Úgy fest, ezt az átkot az istennek nem lehet feloldani. több»
 
Az átok háza kritika több»
 
Folytatást nem szeretnénk látni, de ijesztő, izgalmas és meglepően véres spin-off lett a The Grudge. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.