Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
6
Vélemények
16
Képek
4
Videók
 
HETEDIK   2020. 01. 06.

Ez a film feleslegesebb, mint Fekete Pákó a Nobel díj átadón...

 
Kiro93   2019. 12. 29.

Nálam a film alapból ott vérzett el, hogy a jelenetek egyszerűen annyira sablonosra sikeredtek, hogy teljesen kiszámíthatóvá vált a teljes cselekmény. Szinte semmi újat nem hozott, és nem gondolom, hogy ez alapfeltétel kellene, hogy legyen, de ennyire biztonsági játszmát ebben a műfajban egyszerűen rég láttam már.


 
MKristijan   2020. 01. 11.
Átok rátok!

Nem szeretném a régi filmhez hasonlítani; rengeteget dolgot emeltek át belőle, ami működik. A mai fiatal korosztály már nem ismeri az alaptörténetet, így ez a film tudna működni. Minden adott lenne hozzá, ha nem rekedne meg. Vettek egy sérült lelkű családot, egy sérült lelkű rendőrkollégát, egy régi forgatókönyvet (régi ház démonnal), megpróbálták megfűszerezni picit egy kis skandináv fílinggel (nekem a nő karaktere teljesen olyan volt, aki amúgy északi angol, így nem is tévedtem akkorát). Ezek együtt kiadnak egy horrort, de sablonnal, és itt volt a baj vele, hogy nemcsak, hogy sablonos volt, hanem a feszültség hiánya megfojtotta. Pergett itt, pergett ott, de akkorát nem ugrottunk, és nagyo... több»

 
ollókéz   2020. 01. 01.

Őszintén szólva nem ez a legparásabb horror-thriller, amit életemben láttam, bár kétségtelen, hogy vannak egészen jó pillanatai. Én nekem talán az alakítások voltak a leghiteltelenebbek, de ettől függetlenül még mindig azt tudom mondani, hogy egyszeri nézésre pont ideális.

 
BloodyMary   2019. 12. 27.

Hú, de ismerős történet, mintha már láttam volna párszor régebben... Komolyan ennyire kiveszett minden fantázia a filmkészítőkből, hogy ezredszer is előveszik a régi sablonokat?! És még a címen sem változtatnak. No comment, semmi újat vagy eredetit nem sikerült hozzáadni a történethez, egy ócska koppintás csupán.

1
Demián Bichir
Lin Shaye
 
A japán horrorfranchise, A harag amerikai remake-jének, a 2004-es Átoknak (és folytatásainak) a rebootja is megszületett. Úgy fest, ezt az átkot az istennek nem lehet feloldani. több»
 
Az átok háza kritika több»
 
Folytatást nem szeretnénk látni, de ijesztő, izgalmas és meglepően véres spin-off lett a The Grudge. több»

A film összbevétele 36 132 641 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 91 013 115 forintot termelt. A hazai mozik összesen 59 858 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az eredeti tervek szerint Az átok háza a franchise teljes rebootja lett volna egy teljesen új történettel és a Saeki család mellőzésével. Nicolas Pesce egy interjúban később úgy fogalmazott, hogy a filmje egy "interquel", vagyis se nem folytatás, se nem előzményfilm, és a filmbéli események a 2004-es Az átok idején játszódnak majd.

(hp)
 

Az átok háza az első olyan amerikai Átok-film, melynek munkálataiból semmilyen mértékben nem vette ki a részét Takashi Shimizu. Shimizu 4 japán Átok/Harag filmet és két amerikai remake-et rendezett, és bár a 2009-es Az átok 3-at nem ő rendezte, producerként közreműködött a horrorban.

(hp)
 

A film cselekménye ugyanakkor játszódik, mint a 2004-es Átoké.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.