Az átok háza: Ezt kell tudnod az év (egyik) legjobban várt horrorjáról

Erősen kezdődik az év a horror rajongók számára, máris megérkezett a mozikba Nicolas Pesce filmje, az Átok rebootja, Az átok háza. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 8 érdekességet gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

A gyilkos düh elől senki nem bújhat el. Egy gyerekét egyedül nevelő, magányos rendőrnő (Andrea Riseborough) is a közelébe kerül annak a titokzatos, természetfeletti erőnek, amely öldöklő dühöngésre kényszerít bárkit, aki addig pusztít maga körül, míg meg nem hal – és akkor a fertőzés tovább is lép egy újabb áldozatra. A japán eredeti alapján készült Grudge trilógia a 2000-es évek legnagyobb horror sikere volt. A sorozat a műfaj nagy szakértője, Sam Raimi bábáskodása mellett kel rémisztő, új életre

A produkciót Takashi Shimizu és Jeff Buhler forgatókönyve alapján Nicolas Pesce rendezte (Anyám szeme, Piercing), míg a főbb szerepeket Jacki Weaver, Demián Bichir, Andrea Riseborough, Lin Shaye, John Cho, Betty Gilpin és William Sadler alakítják.

Íme tehát 8 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Az eredeti tervek szerint Az átok háza a franchise teljes rebootja lett volna egy teljesen új történettel és a Saeki család mellőzésével. Nicolas Pesce egy interjúban később úgy fogalmazott, hogy a filmje egy "interquel", vagyis se nem folytatás, se nem előzményfilm, és a filmbéli események a 2004-es Az átok idején játszódnak majd.
  • Az átok háza az első olyan amerikai Átok-film, melynek munkálataiból semmilyen mértékben nem vette ki a részét Takashi Shimizu. Shimizu 4 japán Átok/Harag filmet és két amerikai remake-et rendezett, és bár a 2009-es Az átok 3-at nem ő rendezte, producerként közreműködött a horrorban.
  • A film cselekménye ugyanakkor játszódik, mint a 2004-es Átoké.
  • Az átok háza a franchise negyedik filmje: Átok (2004), Átok 2. (2006), Átok 3. (2009).
  • Az átok háza a 2004-es Az átok rebootja, mely maga is egy japán horror, A harag feldolgozása. Mindkettőt Takashi Shimizu rendezte.
  • A film rendezője, Nicolas Pesce egy interjúban azt ígérte,hogy Az átok háza a korábbi Átok-filmekhez képest "sokkal sötétebb, keményebb és realisztikusabb" lesz.
  • Az átok franchise negyedik filmjét még 2011-ben kezdte el fejleszteni a Ghost House Pictures és a Mandate Pictures.
  • Az átok háza forgatása 2018. május 7. és 2018. június 23. között zajlott Manitóban, Winnipegben.

Hazai premierdátum: 2020.01.02.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: