Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

A fejedbe látok (2021)

Chaos Walking
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
28
Képek
3
Videók

Galéria (28)

Tom Holland
Daisy Ridley
Tom Holland
Daisy Ridley
Tom Holland
Tom Holland
Daisy Ridley
Tom Holland
Mads Mikkelsen
Nick Jonas
David Oyelowo
Tom Holland
Daisy Ridley
Tom Holland
Nick Jonas
Daisy Ridley
Tom Holland
Tom Holland
Mads Mikkelsen
Demián Bichir
Tom Holland
Tom Holland
Daisy Ridley
Mads Mikkelsen
Daisy Ridley
Mads Mikkelsen
Nick Jonas
Nick Jonas

Videók (3)

 
Tonyka   2022. 06. 11.

legújabb vélemény

0
Pedig lehetett volna...

Érdekesen indult ennek a mozinak a megnézése. Elindítottam, de sztem 4 perc múlva kikapcsoltam. Borzalmasan zavart a hablatyolás, motyogás. Két nap elteltével, nekiestem újra, gondoltam ha ugyanúgy idegesíteni fog elintézem egy delet-el. Hál isten nem így történt, sikerült átvészelni, aztán kicsit megszokni az állandó " zajt ". Egész nézhető kis sci-fi lett belőle. No nem azt mondom, hogy űber alles, mert akad hibája. Ettől függetlenül talán jobban értékeltem, h mertek mások lenni, mint a manapság látható biztonsági játékra épülő alkotások. Az alapötlet teljesen jó, komoly csavar nincs, előre sejthető már mi, és hogyan történt valójában. Amit sosem fogok érteni az ilyen filmektől, hogyan lehetséges, h komoly technikai tudással. Gyakorlatilag majdnem középkori életet élnek. Jó itt enyhítik a helyzetet, előkerül azért pár puska. A kidolgozottság hiányzik, elég gyorsan rohanunk át a dolgokon. Szívesen láttam volna a bolygó őslakosaiból többet, helyette egy perces találkozással kell beérnünk. Sajnos a vége nagyon összecsapottra sikerült. Ráadásnak kissé logikai bukfences is. Mindent összevetve vannak jó jelenetek, sőt izgalom, kis feszültséggel is. Amennyi CGI van benne az teljesen jó, ahogy a hang is okés. Egynek mindenképpen ajánlom, sokkal jobb lehetett volna egy kis törődéssel.

 
Milanman   2021. 04. 13.

2
Kihagyott ziccer

A Chaos Walkinget tanítani lehetne filmes iskolákban. No nem azért, mert annyira jó lenne, sokkal inkább, mert hatalmas kihagyott lehetőség. A filmet megtekintve végig az járt az eszemben, hogy milyen csodálatos, gazdag alapanyaggal dolgozhattak a készítők és, hogy mennyire nem tudtak mit kezdeni ezzel. Számos kérdés merülhet fel a nézőben, amire még szinte utalás szintjén sem kapunk semmilyen választ, pedig izgalmasok azok a kérdések. Közben pedig olyan dolgokkal megy a cselekmény, ami nem egy esetben érdektelen, vagy csak időhúzásra ad okot. Olyan alkotás ez, ami sokkal jobban mutatott volna egy minisorozatként, ahol van idő felépíteni a karaktereket, be lehet mutatni a cselekmény hátterét, és sokkal több idő van szépen elmesélni ezt a remek sztorit. Mert itt mit kapunk? Félkész hősöket és antihősöket, felesleges karaktereket és félbe hagyott rész történés-töredékeket, egy világot, melyben van egy szokatlan "fizikai" jelenség, de hogy miért, milyen célból, az rejtély marad. Mennek előre az események, de olyan érzésünk van, mintha durván meg kellett volna vágni a filmet, hogy aztán elérkezzünk a végkifejletig, ami pedig sajnos olyan semmilyen, hogy már fáj, és akkor a film hirtelen eléggé banális módon véget is ér. Kár érte, mert a színészgárda és a könyves alap ennél többet érdemelt volna. Rosszabb értékelést is adtam volna rá, de az atmoszféra még így is megfogott.

 
BoBamburg   2022. 02. 22.

0

Teljesen tipikus young-adult kaland-fantasy. Egyszer meg lehet nézni, az alapötlet legalább úgy-ahogy új, még ha nem is egy nagy durranás, de amúgy teljesen átlagos, kissé kommersz film az egész.

 
Alexa   2022. 04. 19.

0
Unalmas, semmi értelme

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mint sci-fi rajongó nagy reményekkel álltam neki a filmnek, amire egyből annyit elárulok, hogy kétszer sikerült bealudnom rajta...annyira semmilyen lett sajnos. Hiába a Pókemberből megismert Tom Holland, mint főszereplő, a film egész alaptörténete annyira gyatra, és sehova sem vezető, hogy kvázi végig azt várod történjen mér valami, de nem fog. Nem is értem ezt hogyan hozták össze, mert vannak akciók, de mégis annyira kiszámíthatóak és értelmetlenek. A film végén csak az maradt bennem, hogy ebben a filmben a színészi játékokat kivéve semmi jó nem volt. Se látvány, se érdekes történet, se semmi...Szerintem nyugodtan kihagythatod, nem veszítesz semmit...Azt végig nem értettem mi a "zaj" pontosan, és miért csak férfiaknal jelentkezik, de igazából a film végére rájöttem teljesen mindegy tudod-e, érted-e a filmet, mert nem lehet igazából mit érteni.

A film összbevétele 16 658 329 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatókönyvét Patrick Ness írta, aki a film alapjául szolgáló regényeket is jegyzi.

(indingo )
 

A film Patrick Ness Chaos Walking című sci-fi trilógiáján alapul.

(indingo )
 

Tom Hollandnak a munkálatok ideje alatt ki kellett húzni a bölcsességfogát, emiatt a forgatás 4 napon keresztül szünetelt.

(csd)
 

A Chaos Walking rendezői pozíciójára Robert Zemeckis is szóba került.

(csd)
 

Daisy Ridley Viola szerepében szőke parókát viselt a forgatás ideje alatt.

(csd)