69% 97 szavazat
A fejedbe látok

A fejedbe látok

Chaos Walking
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
27
Szereplők (27)
28
Képek (28)
3
Videók (3)
9
Érdekességek (9)
Díjak
1
Filmkritika (1)
11
Cikkek (11)
Fórum

Hol nézheted

Tom Holland
Daisy Ridley
Tom Holland
Daisy Ridley
Tom Holland
Tom Holland
Daisy Ridley
Tom Holland
Mads Mikkelsen
Nick Jonas
David Oyelowo
Tom Holland
Daisy Ridley
Tom Holland
Nick Jonas
Daisy Ridley
Tom Holland
Tom Holland
Mads Mikkelsen
Demián Bichir
Tom Holland
Tom Holland
Daisy Ridley
Mads Mikkelsen
Daisy Ridley
Mads Mikkelsen
Nick Jonas
Nick Jonas

FILMINFÓ

Ebben a disztópikus világban nem léteznek nők, és minden élőlény hallja egymás gondoltát a Zajnak köszönhetően, amelyben gondolatképek, szavak és hangok kavarognak.

(ps)

Rendező: Doug Liman
Forgatókönyvíró: Patrick Ness, Christopher D. Ford
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Hongkong
Premier: 2021.02.24. | Telekom TVGO (2022.01.09.)
 
2024.03.18 puszpang

legújabb vélemény

A film légköre megragad, és nem enged.

Az előbb néztem meg másodszor. Elsőre nem voltam ráhangolódva. De most megvolt a kapcsolat. Akárhogy is, de van benne munka. Fellelhetők benne idegesítő jelenetek, de hozzátartozik a rendező látásmódjához. Egy epizódja is lehetne egy kolonizálós sci-fi sorozatnak. Van benne erdő, folyó, titokzatos lények, érzelmek, kaland és egy elég húzós történet. A karakterek szerethetők. Talán a cím választása nem a legjobb. Ám a film végén indul be az egész. Méghozzá a néző fejében, fantáziájában. Szerintem ez egy nagyon jó csemege egy sci-fi rajongónak.

0
 
2021.04.13 Milanman

Kihagyott ziccer

A Chaos Walkinget tanítani lehetne filmes iskolákban. No nem azért, mert annyira jó lenne, sokkal inkább, mert hatalmas kihagyott lehetőség. A filmet megtekintve végig az járt az eszemben, hogy milyen csodálatos, gazdag alapanyaggal dolgozhattak a készítők és, hogy mennyire nem tudtak mit kezdeni ezzel. Számos kérdés merülhet fel a nézőben, amire még szinte utalás szintjén sem kapunk semmilyen választ, pedig izgalmasok azok a kérdések. Közben pedig olyan dolgokkal megy a cselekmény, ami nem egy esetben érdektelen, vagy csak időhúzásra ad okot. Olyan alkotás ez, ami sokkal jobban mutatott volna egy minisorozatként, ahol van idő felépíteni a karaktereket, be lehet mutatni a cselekmény hátterét, és sokkal több idő van szépen elmesélni ezt a remek sztorit. Mert itt mit kapunk? Félkész hősöket és antihősöket, felesleges karaktereket és félbe hagyott rész történés-töredékeket, egy világot, melyben van egy szokatlan "fizikai" jelenség, de hogy miért, milyen célból, az rejtély marad. Mennek előre az események, de olyan érzésünk van, mintha durván meg kellett volna vágni a filmet, hogy aztán elérkezzünk a végkifejletig, ami pedig sajnos olyan semmilyen, hogy már fáj, és akkor a film hirtelen eléggé banális módon véget is ér. Kár érte, mert a színészgárda és a könyves alap ennél többet érdemelt volna. Rosszabb értékelést is adtam volna rá, de az atmoszféra még így is megfogott.

2
 
2022.06.11 Tonyka

Pedig lehetett volna...

Érdekesen indult ennek a mozinak a megnézése. Elindítottam, de sztem 4 perc múlva kikapcsoltam. Borzalmasan zavart a hablatyolás, motyogás. Két nap elteltével, nekiestem újra, gondoltam ha ugyanúgy idegesíteni fog elintézem egy delet-el. Hál isten nem így történt, sikerült átvészelni, aztán kicsit megszokni az állandó " zajt ". Egész nézhető kis sci-fi lett belőle. No nem azt mondom, hogy űber alles, mert akad hibája. Ettől függetlenül talán jobban értékeltem, h mertek mások lenni, mint a manapság látható biztonsági játékra épülő alkotások. Az alapötlet teljesen jó, komoly csavar nincs, előre sejthető már mi, és hogyan történt valójában. Amit sosem fogok érteni az ilyen filmektől, hogyan lehetséges, h komoly technikai tudással. Gyakorlatilag majdnem középkori életet élnek. Jó itt enyhítik a helyzetet, előkerül azért pár puska. A kidolgozottság hiányzik, elég gyorsan rohanunk át a dolgokon. Szívesen láttam volna a bolygó őslakosaiból többet, helyette egy perces találkozással kell beérnünk. Sajnos a vége nagyon összecsapottra sikerült. Ráadásnak kissé logikai bukfences is. Mindent összevetve vannak jó jelenetek, sőt izgalom, kis feszültséggel is. Amennyi CGI van benne az teljesen jó, ahogy a hang is okés. Egynek mindenképpen ajánlom, sokkal jobb lehetett volna egy kis törődéssel.

1
 
2022.02.22 BoBamburg

Teljesen tipikus young-adult kaland-fantasy. Egyszer meg lehet nézni, az alapötlet legalább úgy-ahogy új, még ha nem is egy nagy durranás, de amúgy teljesen átlagos, kissé kommersz film az egész.

0
 
2022.04.19 Alexa

Unalmas, semmi értelme

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mint sci-fi rajongó nagy reményekkel álltam neki a filmnek, amire egyből annyit elárulok, hogy kétszer sikerült bealudnom rajta...annyira semmilyen lett sajnos. Hiába a Pókemberből megismert Tom Holland, mint főszereplő, a film egész alaptörténete annyira gyatra, és sehova sem vezető, hogy kvázi végig azt várod történjen mér valami, de nem fog. Nem is értem ezt hogyan hozták össze, mert vannak akciók, de mégis annyira kiszámíthatóak és értelmetlenek. A film végén csak az maradt bennem, hogy ebben a filmben a színészi játékokat kivéve semmi jó nem volt. Se látvány, se érdekes történet, se semmi...Szerintem nyugodtan kihagythatod, nem veszítesz semmit...Azt végig nem értettem mi a "zaj" pontosan, és miért csak férfiaknal jelentkezik, de igazából a film végére rájöttem teljesen mindegy tudod-e, érted-e a filmet, mert nem lehet igazából mit érteni.

0

A film összbevétele 16 658 329 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film forgatókönyvét Patrick Ness írta, aki a film alapjául szolgáló regényeket is jegyzi. Szerző: indingo

#2
 

A film Patrick Ness Chaos Walking című sci-fi trilógiáján alapul. Szerző: indingo

#3
 

Tom Hollandnak a munkálatok ideje alatt ki kellett húzni a bölcsességfogát, emiatt a forgatás 4 napon keresztül szünetelt.Szerző: csd

#4
 

A Chaos Walking rendezői pozíciójára Robert Zemeckis is szóba került.Szerző: csd

#5
 
Értékelés: 3.5/10
(2021. 04. 08.)
Chaos Walking (2021)
És Liman megint megtette! Megint nekiugrott egy fantasztikus és érdekes koncepciójú young adult trilógiának, hogy – bár nem ismerem az írott művet, ami amúgy már magyar nyelven is kapható, Kés a zajban címmel – kisajtoljon belőle egy érdektelen sci-fi kalandfilmet, amelyben valahogy semmiből nem kapunk eleget. Több