Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
NA

Chaos Walking (2021)

Chaos Walking
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
28
Képek
3
Videók
 
Milanman   2021. 04. 13.

legújabb vélemény

0
Kihagyott ziccer

A Chaos Walkinget tanítani lehetne filmes iskolákban. No nem azért, mert annyira jó lenne, sokkal inkább, mert hatalmas kihagyott lehetőség. A filmet megtekintve végig az járt az eszemben, hogy milyen csodálatos, gazdag alapanyaggal dolgozhattak a készítők és, hogy mennyire nem tudtak mit kezdeni ezzel. Számos kérdés merülhet fel a nézőben, amire még szinte utalás szintjén sem kapunk semmilyen választ, pedig izgalmasok azok a kérdések. Közben pedig olyan dolgokkal megy a cselekmény, ami nem egy esetben érdektelen, vagy csak időhúzásra ad okot. Olyan alkotás ez, ami sokkal jobban mutatott volna egy minisorozatként, ahol van idő felépíteni a karaktereket, be lehet mutatni a cselekmény hátterét és sokkal több idő van szépen elmesélni ezt a remek sztorit. Mert itt mit kapunk? Félkész hősöket és antihősöket, felesleges karaktereket és félbe hagyott rész történés-töredékeket egy világot, melyben van egy szokatlan "fizikai" jelenség, de hogy miért, milyen célból az rejtély marad. Mennek előre az események, de olyan érzésünk van, mintha durván meg kellett volna vágni a filmet, hogy aztán elérkezzünk a végkifejletig, ami pedig sajnos olyan semmilyen, hogy már fáj és akkor a film hirtelen eléggé banális módon véget is ér. Kár érte, mert a színészgárda és a könyves alap ennél többet érdemelt volna. Rosszabb értékelést is adtam volna rá, de az atmoszféra még így is megfogott.


Galéria (28)

Tom Holland
Daisy Ridley
Tom Holland
Daisy Ridley
Tom Holland
Tom Holland
Daisy Ridley
Tom Holland
Mads Mikkelsen
Nick Jonas
David Oyelowo
Tom Holland
Daisy Ridley
Tom Holland
Nick Jonas
Daisy Ridley
Tom Holland
Tom Holland
Mads Mikkelsen
Demián Bichir
Tom Holland
Tom Holland
Daisy Ridley
Mads Mikkelsen
Daisy Ridley
Mads Mikkelsen
Nick Jonas
Nick Jonas

Videók (3)

A film összbevétele 16 658 329 dollár volt (imdb.com).

 

Tom Hollandnak a munkálatok ideje alatt ki kellett húzni a bölcsességfogát, emiatt a forgatás 4 napon keresztül szünetelt.

(csd)
 

A Chaos Walking rendezői pozíciójára Robert Zemeckis is szóba került.

(csd)
 

Daisy Ridley Viola szerepében szőke parókát viselt a frogatás ideje alatt.

(csd)
 

A munkálatok utolsó napján Tom Holland eszméletét vesztette egy víz alatti jelenet során, mivel a színész túl hosszú ideig tartotta vissza a lélegzetét.

(csd)
 

Tom Holland már a forgatás első hetében balesetet szenvedett. Az egyik harci jelenet felvétele során az egyik kaszkadőr ugyanis eltörte az orrát.

(csd)
 

A Chaos Walking az eredeti tervek szerint 2019-ben került volna a mozikba, a későbbiekben azonban elhalasztották a bemutatót, hogy újraforgassanak néhány jelenetet, mivel a film gyenge visszajelzést kapott a tesztközönség részéről.

(csd)
 
És Liman megint megtette! Megint nekiugrott egy fantasztikus és érdekes koncepciójú young adult trilógiának, hogy – bár nem ismerem az írott művet, ami amúgy már magyar nyelven is kapható, Kés a zajban címmel – kisajtoljon belőle egy érdektelen sci-fi kalandfilmet, amelyben valahogy semmiből nem kapunk eleget. több»