2021.09.04 21:27 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Ez is besült

Mindezek ellenére Sam Raimi az egyik legnagyobb fazon a filmszakmában. Jópofa, nincsenek sztárallűrjei, vallásos és családszerető ember, aki szívét-lelkét beleadja a filmgyártásba. De ez most nem sikerült, bárhogyan is próbálom színezni ezt a produkciót. Nicolas Pesce egy kicsit beteges fickó, aki az Anyám szeme filmmel robbantott, de itt rettenetesen mellényúlt. Egy természetfeletti horror, de sajnos a várt hatást semmilyen formában nem tudta elérni a nézőben. Úgy körülbelül azt tudnám mondani, amit az egyszerű zsaruk szoktak, amikor felrobban a világ. "Nincs itt semmi látnivaló, haladjunk tovább!"

A kezdeti sokk után összeszedem magam, és megpróbálok valamit ideírni... Faith (Lin Shaye) hazahoz egy japán szellemet Amerikába, majd ennek hatására megöli a férjét, Samet (David Brown). Talán Faith egy Onit cipelt haza Japánból, ezt már nem tudhatjuk. A jump scare-ek olcsók, kiszámíthatók és agyonmosottak. Egyedül ami meglepően felpörgeti a nézőjét, azok a brutál gore jelenetek, ahol aztán locsolják a művért rendesen.

Ez is besült

Sajnos nekem a CGI sem nyerte el a tetszésemet, és valahogy a szereplőgárdától sem állt fel a szőr a hátamon. William Sadler karaktere is hamiskás, és Muldoon nyomozó (Andrea Riseborough) játékától is csak a rángás jött rám. Valahogy annyi mindent bele akartak zsúfolni 94 percbe, hogy olyan érzésem volt, mint mikor egy fagyizóban annyi fajta fagyi van, hogy a végén rosszul leszel, és korgó gyomorral kimész. Talán az egyik kellemes meglepetés, ami ért, Peter Spencer (John Cho) játéka, aki talán a leghitelesebb színész, aki a filmben szerepelt.

A filmre visszatérve már úgy a felétől szinte immunis lettem, és szinte természetesnek vettem a szellemek jelenlétét. A félelemfaktor szinte o% körül stagnált, egy keményebb óvodás simán végig tudná nézni. A helyszín ugyanaz, Kayako szelleme is ott van, de a karakterek egysíkúak, és sajnos nem szerethetők. Nem bontják ki őket, így teljesen semlegessé, érdektelenné válnak számomra. A rózsabokor el lett ültetve, locsolva is, de mégsem nyíltak ki a virágai... Nagyjából ennyi, nem pazarlok rá több karaktert. Benny Hillt nézek, és imádom.

horror | misztikus

Egy egyedülálló rendőrnő  (Andrea Riseborough) kénytelen szembenézni egy misztikus démonnal, aki képes bárkit mészárlásra késztetni. A kegyetlen halál elő senki sem... több»

1