Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
53
Vélemények
39
Képek
11
Videók

Vélemények: Az apáca (2018)

 
Ajona   2020. 02. 15.

legújabb vélemény

Rettentően unalmas volt. Nagyon vártam ezt a filmet anno, és ahhoz képest ahogy beharangozták, óriási csalódás volt. A Conjuring azaz Démonok között 1, 2-vel határozottan NEM említhető egy lapon.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 21.

a nap véleménye

Csakugyan az év horrorja lenne Az apáca?

Melyik az a film, amely 2018-ban egy óriási marketinget épített maga köré (azzal a kicsit sem nagyképű szlogennel, hogy az év horrorja), majd a moziban ülve szinte mindenki csak röhögött a látottakon. Nos, Az apáca (és nem, ez nem egy paródiafilm). Persze az is lehet, hogy magunkat nevettük ki. Annyi volt a kiszámítható ijesztgetés…tökéletesen tudod, hogy majd most vetnek be valami rémisztő dolgot és igen, olykor mégis megugrik egy kicsit a széken a néző Ennek ellenére nem nagyon lehet mit szépíteni a Démonok között-univerzum új darabján: az ijesztgetései kimerülnek a jump scare-ek non-stop használatában, a karakterei kidolgozatlanok, a főgonosz abszolút érdektelen, s akad pár logikai bukfen... több»


 
mamiéstöti2   2019. 02. 04.

A hely horrorba illő volt, de nekem nem tetszett inkább unalmas volt az egész. Megnéztem, mert az előzetes tetszett, de csalódás volt.

 
indingo   2019. 02. 03.

Kifejezetten unalmas és elcsépelt történet. Maga a téma és a hangulat adva lett volna egy izgalmas horrorra.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 10. 08.

Moziba néztem a barátaimmal és bár úgy szoktam ilyesféle filmekre beülni, ha pénzt szoktam kiadni értük, hogy legbelül nagyon reménykedem benne, hogy megérte a pénzét. Hát ez után kettős érzelmekkel jöttem ki és nem igen tudtam eldönteni, hogy ijesztő volt e, jó volt e, vagy éppen csak egy újabb film amit agyon hypoltak. Voltak benne tényleg igazán jól összerakott ijesztő jelenetek, de sajnos a nagy része olyan volt, amire lehetett számítani. Elődjei sokkal jobban sikerültek, de persze senkinek a munkáját nem szeretném csupa negatív szavakkal illetni, maga a helyszín az elképzelés és az apáca nagyon félelmetesek voltak, csak még is valami hiányzott ebből a részből.

 
HercegPeter   2019. 02. 25.

Kisiklik ez a széria is?

Őszintén szólva én jobbat vártam. Annyira be lett reklámozva és a sorozat eddigi részei is olyan jók voltak, hogy bedőltem a hype-nak. Folytatódik a trend, hogy Kelet-Európa a horrorfilmek helyszíne, súlyozottan igaz ez Erdélyre és Romániára. Ez a film is körülbelül ennyit tud, kapott egy félelmetes helyszínt egy félelmetes helyen és kész. A történet eleje tetszett, de ezután már nem tudott új lendületet venni a film. Az alapötlet is elcsépelt. Pedig a korábbi rész(ek)ben történő felvezetés felcsigázott. Egyértelműen kijelenthető, hogy a Démonok között franchise leggyengébb fejezete az Apáca. Lesz min javítani a sorozat hamarosan érkező harmadik részében, mert ez a film nem több, mint egy unalmas tucathorror. Kíváncsi lettem volna arra, hogy mit hozott volna ki ebből korunk egyik legjobb horrorrendezője, James Wan, hiszen ezt a szériát is ő indította be. Bár a forgatókönyvírásban még segédkezett, de a rendezést kár volt átengednie.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 04.

Egyáltalán nem volt ilyesztő. Nem is közelítette meg sem a démonok között sem az annabell színvonalát. Csak csináltak valamit hogy legyen és kész. Sajna ez egy középkategóriás film ami mellesleg tele van hülyeséggel. Nem is értem....

 
NGN   2020. 01. 17.

Futószalagon gyártott közepes horror. Nem túl jól sikerült darab, akad azért egy-két parázós rész, de csodát ne várjunk. A démonok között még mindig köröket ver rá.

 
Szilonka   2020. 01. 31.

Maga a kolostor, mint helyszín jó ötlet meg a vallás is minid ad egy kis érdekességet egy filmnek, de itt egyik sem működött.

 
TomÁcs   2019. 10. 16.

Nem valami izgalmas vagy félelmetes story. A látvány picit kárpótol, de ennyi.

 
MKristijan   2018. 09. 12.

a nap véleménye

Volt egy erős elvárásom a filmmel szemben, az első trailer önmagában nem sokat sejtetett, de az a zárójelenet szerintem sokunk elméjét kitágította. Ami a Démonok Között 2-ben működött, gondolok itt a rejtélyességre, az utalásokra (az eldugott Valak feliratok), az ebben a filmben egyáltalán nem. Azt ígérte hogy megtudjuk az egész történetét az "Apácának"... Erre mit kaptunk? Lett egy történet az apácával és ismételt újragondolt jelenetekkel. Már ott lerombolta bennem az elképzelt illúziót a mozi, hogy kiírták a film elején hogy 16 éven aluliaknak nem ajánlott...Ez adja magát hogy nem lesz annyi ijjesztés mint ezidáig. Nem is volt. Azt nem mondom hogy nem volt benne jó jelenet, vagy egyedi dolog amire ne mondanám hogy hm valaki gondolkodott is. De maga Franci jelenléte többet rontott mint javított. Csak amiatt hogy később utalni tudjanak az első részre? Az poénokról ne is beszéljünk, viccesek sem voltak, de legalább indokolatlanok. Egy nagyon fontos dolog, VALAMITŐL ADDIG FÉLSZ, AMÍG NEM ISMERED MEG IGAZÁN. Remélem nem tér vissza többé, vagy csak utalnak rá...

 
MMcFly2015   2018. 09. 10.

a nap véleménye

Rendkívűl megosztó film lett, ahogy olvasgatom a véleményeket, és a kritikusok többségét. Nekem őszintén megmondva csalódás, mert a Démonok között 2 apácája egy félelmetes, érdekes horror-karaktert dobott a piacra, és persze, hogy érdekel egy külön álló film róla. De nem lettem okosabb a karaktert illetően, sőt még csak központi szerepet se kapott a róla szóló filmben. Így azt kell mondjam, hogy sztorilag egy nulla. Az összefüggéstelen paráztatásra épül, de azt is olyan klisékkel megtöltve, hogy csak egy átlagos horror film lett a többi száz mellett. Igen keményen meglovagolta a Démonok között sikerét, de úgy érzem erre már sok erőfeszítést nem fordítottak. Az én elveim szerint, egy jó horror akkor sikeres, ha az ijesztgetés mellett a történet is halad előre (ez idő alatt lehiggad a néző), de ennél a filmnél erről nem beszélhetünk. A legnagyobb ostobaság pedig ott rajzolódott ki, mikor a távol lévő mellékszereplő (Franci), a főhősöket a szorult helyzetből kétszer is megmentette ,,gondoltam elkél a segítség" szlogennel. Ez inkább röhejessé tette az adott jelenetet, mint komorrá. Nem volt ide való. A film végi csavar viszont tetszett, ahogy összekötötték az alap Démonok között-el, viszont kezdem azt érezni, hogy ebből a "szériából" kezd kifogyni a szufla.

 
harnas1207   2018. 12. 10.

Az apáca felett eltörött a pálca

A Démonok közt univerzumának van már négy filmje, melyek számomra nagyon különbözőek. Nincs két egyformán értékelhető alkotás.Nehéz volt eldönteni mit is várjak az Apácától. Ha egy horror alkotói visszanyúlnak a történelembe, az mindig rosszul sül el. Ennek egyszerű oka van. Napjainkba mindennek van magyarázata, minden logikus és érthető. Nincs helye kísérteteknek, démonoknak és egyéb természetfeletti lényeknek. Ezért a megszokott környezetünkbe egy szokatlan és sokkoló entitás behelyezése kizökkenti a nézőt, megijeszti és rákényszeríti, hogy ez akár ő is lehetne. Ellenben a régi korok idejében játszódó filmeknél ez a faktor máris kiesik. Ráadásul egy sötét kolostor vagy egy csapat néma apá... több»

 
MidoD7   2018. 12. 30.

Az apáca aki úgy néz ki mint egy cápa...

Nos horror kedvelő személyként nagyon vártam ezt a filmet hisz a Démonok között című filmből elég ijesztő karakterként jelent meg. Érdekelt, hogy kiféle miféle démon is ez, mit akar, miért van itt és folytathatnám. Amikor beharangozták, hogy bizony tessék kap is egy különálló filmet örültem mint majom a farkának. Bemutatója alapján szintén kikezdhetetlennek tűnt. Ezen felül mivel a hozzá kapcsolódó filmek is igazán tisztességes darabok voltak, nem is merült fel bennem semmiféle kétely a film iránt. Majd jött a csalódás. Kezdhetném azzal, hogy eme rejtélyes lényről nem igazán derült ki semmi konkrét. Itt van mert háború volt és valakik piszkálódtak a természetfelettivel és kész. Remek kezdés... több»

 
sabnock666   2018. 12. 06.

Corin Hardy ezt nagyon benézte. Összetákolt egy logikátlan, kissé értelmetlen, bugyuta horrorfilmet, és csúnyán belebukott! Sokszor töprengtem már rajta,hogy a mindenkori gonoszt miért állítják be full ostobának szinte, majd minden filmben,és most azt is hiányoltam, miért is jött Valak erre a világra? Apácákat gyilkolni?? Na ne már... Logikai buktatókkal teli alkotás....sajnos. Egyedül Demián Bichir alakítása volt nagyon hiteles. Lekövethető,és nyilvánvaló volt végig a film,csavar,és meglepetés nélkül... Ez kevés. Nagyon kevés! Nem ajánlott kategória.

 
Lonka   2019. 08. 20.

Egyszerűen nem tudott lekötni a film. Horror volt de semmilyen félelmet nem éreztem miközben néztem, a története nagyon gyenge.

 
TribeBubu   2018. 09. 21.

Sajnos nem nyűgözött le. A Démonok között második részében az a pár perc, amíg szerepeltetik az apáca karakterét, zseniális és hátborzongató, ez az eredetfilm viszont csak jumpscare-ek halmaza, ráadásul a történet sem túl eredeti. Ráadásul az egyik elcsépelt horrortrükköt számtalanszor felhasználták a film 96 perce alatt. Ami viszont szerintem elismerésre méltó, az a színészek alakítása és a rendezés. Főleg Bonnie Aarons, Taissa Farmiga és Demián Bichir játszotta nagyon odaadóan a szerepét, Corin Hardy pedig olyan szép képsorokat dirigált össze, hogy azt kell mondjam, kár volt horrorra pazarolni őket. Egy történelmi- vagy fantasy filmben mutattak volna igazán jól Hozzá kell tennem, hogy a franchise-ból eddig nekem csak a Démonok között 2 nyerte el a tetszésemet. Az első rész jobban tetszett Az apácánál, míg az Annabelle mindkét részét gyengébbnek találtam nála. Tehát Az apáca a széria eddig megjelent filmjei között pont középen helyezkedik el, úgyhogy akiknek a többi tetszett, azoknak szerintem ezt sem érdemes kihagyniuk.

 
BoBamburg   2018. 12. 10.

A démonok közt széria legalja

Ez a film úgy rossz ahogy van. Persze, a démonok közt és Annabelle filmek se voltak többek egy egyszeri közepes és kommersz horrornál, de ez a film pofátlanul és nevetségesen gyenge. Parásnak nem parás, ha valami történik az is csak valami közhelyes ijesztgetés vagy jumpscare. Forgatókönyv pont olyan, amit nagyjából egy délután alatt összedobtak gyorsba. Pozitívumot nem nagyon tudok, maximum, hogy párszor jót mosolyogtam a filmen, meg a fiatal és dögös apácákkal teli kolostor..:)

 
Márton   2019. 02. 19.

Messze az elvártak alatt

A 2013-ban elkezdett démonos univerzum építés (ami a Démonok között című filmmel vette kezdetét) és 2018-ra már 5 filmre terebélyesedett, ebből kaptunk kettő Démonok között filmet, kettő Annabelle filmet és most itt volt az ideje, hogy a forgalmazó stúdió egy újabb spin-off filmmel növelje az ebben az úgynevezett Warren házaspár esteivel foglalkozó filmek számát, ez lenne Az apáca! Jómagam anno annak idején nagyon vártam ezt a filmet, hisz jelen démonunk már feltűnt a második Démonok között című filmben és hát be kell valljam, elképesztően magas volt a lény parafaktora számomra, tehát én örültem anno annak, hogy egy újabb spin-offal bővül eme filmes horrorpaletta! Aztán szép számmal érkezte... több»

 
Bizsu82   2018. 09. 11.

Szerintem ebben a filmben minden benne volt, ami horrorfilm kategóriában elvárt. A helyszín, az egész film atmoszférája magával ragadó, sejtelmes és borzongást kiváltó. Nagyon jó helyszín választásnak bizonyulnak az erdélyi tájak is. Szereplő választásban is találó a film, profin és meggyőzően alakítanak benne a színészek. Egy percet sem unatkoztam rajta, a film teljes hosszában lekötött. Témája elsőre sablonosnak tűnhet, de a megjelenítés miatt és az egyedisége miatt mégsem ez jön le a film nézése során. Műfaj kedvelőinek jó választás és moziban még nagyobb élmény a hang hatások és látvány miatt!

 
Timcsi   2019. 02. 18.

A Vajdahunyad Vár szép benne. de több említésre méltó nincs benne. Rossz a forgatókönyv.

 
Greeta   2019. 07. 14.

Nagyon kiszámítható volt és nem tudott egy horrorhoz méltó izgalmas és egyben félelmetes légkört teremteni.

 
thedarkman99   2018. 09. 13.

Az év horrorja címet nálam megnyerte. Végig leköti az embert, a helyszín, a színészek, a történet, minden passzol ami a tökéletes horror filmhez kell. Egy percre sem lehet nyugodt az ember ha ezt nézi. Moziban, 4D-ben meg pláne. Csak erős idegzetűeknek ajánlom!:D

 
petraszab   2019. 04. 14.

Nem jött be. A története nem igazán épült semmire, picit buta film és jön a második rész.

 
ZozArt89   2019. 05. 14.

Ijesztő lenne de ez valahol elcsúszott

Az apáca lett időrendileg a legkorábbi része az univerzumnak. Némi rálátásunk nyílik, hogyan is kapott helyett fakó apácánk a korábbi filmekbe. A sztori nem viszi túlzásba a gondolkodást így az alap felállás a helyzet, adott a probléma forrása majd megkapjuk főhőseinket akiknek ki kell bogozni ezt a gondot. Maga a helyszín választása kiváló volt, komor és sötét hangulatot teremt, tehát az alaphangulat meg van. Sajnos ez a film nem fogja megváltani a horror kategóriát ugyanis semmi újat nem tud bemutatni. Emellett feszültségkeltést sem volt képes megfelelően alkalmazni. Egy "Valak" jump scare-rel szeretnék ránk hozni a frászt ami az első kettő után elég unalmassá és kiszámíthatóvá válik. Attól pedig, hogy hófehér arccal és cápa mosollyal kacsint ránk nem igazán lehet megijedni. Számomra kifejezetten csalódás lett a film, semmi újat nem nyújt és még a régi elemeket is nagyon felszínesen adagolta. Több lett volna ebben a filmben mint amit sikerült összerakni. Kár érte.

 
Deniel   2019. 01. 09.

A napon felejtett diétás kóla, amiből már a szénsav is kiment

Szóval a The Conjuring filmeknek anno James Wan nagy ügyesen megírta a történetét, kisebb-nagyobb részleteket összeszedegetett hozzá innen-onnan és az eredmény 2 hátborzongatóan jó horror film lett! De annak a két filmnek volt egy előtörténete, amit Wan nem filmesített meg, a sztori ott pihent valahol a széfben, mert (gondolom) úgy gondolta, ennyit lehet kihozni ebből, egy harmadik már nagyon elnyűtt lenne, ami lerombolná a korábbi részek ázsióját, vagy esetleg eltette ínségesebb időkre! Majd jött Corin Hardy és jó pénzért kikönyörögte Wan-tól, amivel előző két rész farvizét gondolta vele meglovagolni, pár zsák zöldhasú reményében! Kitömték a marketinges csapatot, hogy tolják ami a csövön kifér. Egy dobásuk lesz, az legyen jó nagy! De mi lett belőle? Hát nem az amit Wan csinált korábban! Megosztóak a vélemények a filmről és már ezért is néztem meg! Szóval egy biztos...a rendezést meg kellett volna hagyni James Wan-nak. Ennek okán messze elmarad a The Conjuring két részétől! Minőségben, látványban, díszletekben hibátlan, de a legfontosabb eleme amit vártam volna, sajnos elég sekélyesre sikeredett! Ez olyan egyszer megnézős, de a körömrágós jelenetek is kb olyanok, mint a nyári napsütésen felejtett diétás kóla amiből már a szénsav is kiment!

 
Caravaggio1978   2019. 03. 03.

Mi a jó horror??

Eléggé megoszlanak a vélemények...Mi a jó horror??Jó kritikát egyik sem kap max a Gonosz halott a múlt évezredből.....Nos szerintem ez is egy jó horror,beülsz a moziba,kicsit parázol eszel iszol és hazamész.Melyik film nem ilyen??Mély nyomot a nagy kultfilmek sem hagynak túl sok emberben,akárki akármit mond,a tömeg illetve a társadalom által sokszor tudatlanul sztárolt filmek a csodálatos alkotások,sok rajongó nem is látta ezeket. Várnám ide azokat a leírásokat amikben jó horrorfilmeket dícsérnek meg,no persze egy két mondatos alátámasztással....

 
kristoftoth21   2019. 01. 16.

Elvileg ez volt 2018 legjobban várt horrorja, de hát ennek ellenére semmi különöset nem alkotott. Egyszerű középszerű horror film. Egyszer meglehet nézni, de többre nem érdemes. 6/10

 
Elkoo   2018. 11. 08.

Talán túl nagy volt az elvárásom ezzel a filmmel kapcsolatban részben csalódtam benne.Mondhatni sablon film lett,de összeségében egy unalmasabb napon simán nézhető.

 
Artúr   2019. 04. 08.

Óda az apácához

Hol volt hol nem volt / Félelem és rettegés / a film a nevettetés / mestere, de ne csodálkozz /, ha a temérdek nachos / az öledbe hulla / mert a sok hulla / életre kel és mászkál / az idegeiden járkál / a temérdek elhagyott történetszál// Nem monanám merésznek / inkább nem teljes egésznek / jó volt az ötlet / de a jump scar több lett / mint a tartalom / és én ezt nem adom. :(

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.