2018.12.10 16:43 harnas1207 Olvasottság: <100x
0

Az apáca felett eltörött a pálca

A Démonok közt univerzumának van már négy filmje, melyek számomra nagyon különbözőek. Nincs két egyformán értékelhető alkotás.Nehéz volt eldönteni mit is várjak az Apácától. Ha egy horror alkotói visszanyúlnak a történelembe, az mindig rosszul sül el. Ennek egyszerű oka van. Napjainkba mindennek van magyarázata, minden logikus és érthető. Nincs helye kísérteteknek, démonoknak és egyéb természetfeletti lényeknek. Ezért a megszokott környezetünkbe egy szokatlan és sokkoló entitás behelyezése kizökkenti a nézőt, megijeszti és rákényszeríti, hogy ez akár ő is lehetne. Ellenben a régi korok idejében játszódó filmeknél ez a faktor máris kiesik. Ráadásul egy sötét kolostor vagy egy csapat néma apáca önmagában is ijesztő tud lenni, meg se lepődünk, ha az egyiknek forog a feje.

De nem emiatt volt gyenge az ötödik "rész". A karakterek messze alulmúlták a Warren család szintjét. A bohóckodó kanadai srác, olyan színvonal rombolást végzett, ami miatt azt hittem, hogy valamelyik múmia filmet nézem. A nyomozó pap pedig rettentően jelentéktelen volt, inkább volt áldozat, mint a gonosz megfékezője.

Az apáca felett eltörött a pálca

A történet ezenkívül egy igazán jó csavarral operált, de nem fektetett nagy hangsúlyt arra, hogy üssön ez fordulat. A néző addigra már tudta, hogy nem stimmel valami az örökösen imádkozó nővérek háza táján. További rossz pont, hogy a démon egyszerűen nem volt félelmetes. Sőt kimondottan az az érzésem volt, hogy a Démonok között 2-ben sokkal jobban meg tudott ijeszteni Valak. Ez igaz volt a teljes mozifilmre is, kevéske paráztató jelenet volt, sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a misztikum és a vallási háttértörténet.

Egyszóval ez a film csalódás, még akkor is ha sejtettük, hogy az lesz. megéri egyszer megnézni, de csak annak ajánlanám, aki a többi négy részt is figyelemmel követte.

60 Az apáca  (2018)

horror | misztikus | thriller

Fogarasföldön egy kolostor szörnyű titkokat őriz, melyek felderítésére Róma kirendel egy apácából, egy szerzetesből és egy újoncból álló csoportot. Valamennyien sejtik,... több»

0