Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Mosolyogj (2022)

Smile
Filmadatlap
 
25
Szereplők
14
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Sosie Bacon
Kal Penn
Caitlin Stasey
Sosie Bacon
Sosie Bacon
Sosie Bacon
Kyle Gallner

Videók (2)

 
kabel   2022. 11. 26.

legújabb vélemény

0
Érdekes téma, pocsék lezárás

A film első fele kellemes It follows jelleget képvisel. Egy nyilvánvalóan metaforikus szörny kerget egy nőt, aki egyre durvább és durvább dolgokba keveredik. Pár ijesztés egész eredeti, és bár majdnem mindegyik jumpscare, a film izgalmas marad, mert kíváncsiak vagyunk a feloldásra egy ilyen nem konvencionális szörnnyel szemben. Azonban a film utolsó harmada egy vergődés, ahol a történet csigatempóra lassul és majdnem semmi sem történik. A lezárás is hasonlóan semmilyen, ironikusan a film sokkal izgalmasabb lezárásokat vázolt fel a különböző álom jeleneteiben. Elvesztegetett lehetőség egy izgalmas metaforára.

 
Master   2022. 10. 29.

2
Néhol izglamas, de többnyire gyengécske horror a Mosolyogj

Vártam erre a filmre, de igazából csalódtam benne. A téma jó lenne - nekem kicsit a Valami követ és az 1998-as Letaszítva keveréke -, ám a kivitelezés szegényes. Néhol tényleg tud ijesztő lenni, de nagyon sok a logikátlanság is benne. A főszereplő, Sosie Bacon (Kevin Bacon lánya) jól játszik, csak épp ez nem menti meg a filmet. A vége pedig teljesen átmegy gagyiba, sajnos. Parker Finn mégis nagyot startolt ezzel a sztorival, hiszen az ismeretlenségből emelkedett ki, a film fogatókönyvének megírásával és az első rendezésével. Értékelés: 45-50%. Nem több.

 
HE7EDIK   2022. 10. 02.

0

Van benne három ötletesebb rész, abból kettő szerepel az előzetesben. Azt hiszem, ezzel el is mondtam mindent.

 
BRANTON   2022. 11. 24.

0
Nincs ebben semmi vicces!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Parker Finn, elolvastam a nevét egyszer. Parker Finn, elolvastam a nevét még egyszer, de nem mondott semmit számomra. Utánanézve rádöbbentem, hogy elsőfilmes rendező. Mondjuk annyira nem volt egy döbbenetes pillanat, hiszen a Mosolyogj trailerét látv... teljes kritika»

 
Lvntesz   2022. 09. 28.

1

Az előzetest megnézve kicsit tartottam tőle, hogy egy ilyen kevésbé komoly alapkoncepcióval tálalt horror nem lesz képes olyat atmoszférát teremteni, amit egy pszichológiai horrortól elvárnánk. Szerencsére az első haláljelenetet követően minden kétel... több»

 
harnas1207   2022. 09. 28.

0

Számomra csalódás volt a film, bár eleve nem volt magasan az a bizonyos léc. Eleve a 2 órás játékidő érthetetlen, simán ki lehetett volna hagyni fél órát. Ezt mondom azért is, mert rendkívül sok energiát fektettek abba, hogy a nyomasztó hangulat ráte... több»

 
Tonyka   2022. 09. 27.

0
Tucat horror, semmi több.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez az a film, ami szinte az összes puskaport eldurrantja a bemutatóban. Megvallom, az összevágott bemutató kifejezetten tetszett, ezért is döntöttem a moziban megtekintés mellett. Előre látom, hogy a nagyon fiatal generáció magasabbra emeli, mint aho... teljes kritika»

A film 282 737 634 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 161 360 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film alapját Parker Finn 2020-as Laura Hasn't Slept című rövidfilmje adja.

(Master )
 

A film főszereplője Sosie Bacon, aki Kevin Bacon lánya.

(indingo )
 

Az elátkozott "mosolygó emberek" világos, pasztellszíneket viselnek, míg Rose sötét, kontrasztos színeket, ami a boldogság és a szomorúság közötti különbséget mutatja.

(csd)
 

A filmből egy 30 másodperces teaser jelent meg rejtélyes módon a Top Gun Maverick és a Crimes of the Future vetítései alatt. Az említett teaser csak a mozikban volt látható.

(csd)
 

Parker Finn első nagyjátékfilmes rendezése.

(csd)