Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Mosolyogj (2022)

Smile
Filmadatlap
 
25
Szereplők
23
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Sosie Bacon
Kal Penn
Caitlin Stasey
Sosie Bacon
Sosie Bacon
Sosie Bacon
Kyle Gallner

Videók (2)

 
BalogJoe   2023. 03. 06.

legújabb vélemény

0
Sablonos, de működik

Egy sablonos, de a jumpscare-eket ügyesen adagoló horrorsztorit kapunk a filmtől, amely a hangeffektekkel is kiválóan operál. Gyenge pontja az ismerős, ezáltal kiismerhető történet(vezetés) [pl.: A kör], erőssége a kiváló kép- és hangképzés. Aki szereti az ijesztgetős horrorokat, ne hagyja ki!

 
BRANTON   2022. 11. 24.

2
Nincs ebben semmi vicces!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Parker Finn, elolvastam a nevét egyszer. Parker Finn, elolvastam a nevét még egyszer, de nem mondott semmit számomra. Utánanézve rádöbbentem, hogy elsőfilmes rendező. Mondjuk annyira nem volt egy döbbenetes pillanat, hiszen a Mosolyogj trailerét látv... teljes kritika»

3
 
HE7EDIK   2022. 10. 02.

1

Van benne három ötletesebb rész, abból kettő szerepel az előzetesben. Azt hiszem, ezzel el is mondtam mindent.

 
Sabnock Sanatory   2023. 01. 15.

3
Ismét itt vagyok

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Valami követ. Látta ezt a filmet valaki? Én igen, és kijelenthetem, hogy itt viszont egy copyt láttunk, kissé gyengébb kivitelben. Vagy a Fallent a zseniális Denzel Washingtonnal a soraiban. Na, az olyan rémisztő, ami itt azért annyira van, mint Makó attól a bizonyos Jeruzsálemtől. Ráadásul annak követhető volt a sztorija! Sajnos, lehet, öregszem, mert megint belefutottam egy olyan természetfeletti katyvaszba vagy káoszba, amit nem igazán értek. De nem is igazán ez a lényeg, hanem az, hogy ez a termék úgymond eladható-e, vagy nem? Parker Finn, az elsőfilmes rendező kissé megmosolyogtató stábot trombitált össze. Kissé jellegtelen és hiteltelen színészek, akiknek nem is sikerült a szívembe lopniuk magukat. Más elfoglaltságaim miatt nem igazán tudtam a filmekkel mostanság „közelebbi kapcsolatba” kerülni, de már elkezdtem pótolni a hiányosságaimat. Szóval vissza a filmhez. Sosie Bacon (The Last Summer), Kyle Garner (Sikoly 2020, Rémálom az Elm utcában 2010,) és a leggyengébb láncszem, maga Jessie T. Usher ( Veszélyes hazugságok ). Tehát. Nem fogott meg, nem szippantott be, nem volt számomra értelmezhető. Mint a mai alkotások jó része. Kedves „rettegő” olvasóim, ez sajna nem horror, csak némi-nemű horrorelemekkel megtűzdelt „ijesztgetős film”. Nyugodtan rágcsáltam a körtémet, hiszen nem is nagyon történt semmi figyelemre méltó. Mr.Finn, szurkolok önnek, hogy szedje össze magát, ha rendező szeretne lenni. Na, az még nagyon messze van.

3
 
Kóborló   2023. 01. 05.

3
Nem vidám a mosolyod.

Egy jó ideje vacilláltam már ennek a filmnek a megnézésén, de a napokban sort kerítettem rá, és be kell valljam, elég vegyes lett a fogattatása nálam. Vacilláltam rajta, mert a kritikusok véleményei alapján egy kimondottan erős atmoszférájú és félelm... teljes kritika»

1
 
Master   2022. 10. 29.

3
Néhol izglamas, de többnyire gyengécske horror a Mosolyogj

Vártam erre a filmre, de igazából csalódtam benne. A téma jó lenne - nekem kicsit a Valami követ és az 1998-as Letaszítva keveréke -, ám a kivitelezés szegényes. Néhol tényleg tud ijesztő lenni, de nagyon sok a logikátlanság is benne. A főszereplő, Sosie Bacon (Kevin Bacon lánya) jól játszik, csak épp ez nem menti meg a filmet. A vége pedig teljesen átmegy gagyiba, sajnos. Parker Finn mégis nagyot startolt ezzel a sztorival, hiszen az ismeretlenségből emelkedett ki, a film fogatókönyvének megírásával és az első rendezésével. Értékelés: 45-50%. Nem több.

 
kabel   2022. 11. 26.

1
Érdekes téma, pocsék lezárás

A film első fele kellemes It follows jelleget képvisel. Egy nyilvánvalóan metaforikus szörny kerget egy nőt, aki egyre durvább és durvább dolgokba keveredik. Pár ijesztés egész eredeti, és bár majdnem mindegyik jumpscare, a film izgalmas marad, mert kíváncsiak vagyunk a feloldásra egy ilyen nem konvencionális szörnnyel szemben. Azonban a film utolsó harmada egy vergődés, ahol a történet csigatempóra lassul és majdnem semmi sem történik. A lezárás is hasonlóan semmilyen, ironikusan a film sokkal izgalmasabb lezárásokat vázolt fel a különböző álom jeleneteiben. Elvesztegetett lehetőség egy izgalmas metaforára.

A film 284 594 919 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 162 341 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A stúdió úgynevezett vírus-marketing cégeket alkalmazott a film bemutatása előtt, kosárlabda és amerikai foci mérkőzéseken, különböző statisztákat küldtek ki, széles mosolyt festve az arcukra.

(Kóborló )
 

A film rendezőjének, Parker Finn-nek mind a 2020-as Laura Hasn't Slept című rövidfilmjében, mind ebben a filmjében is szerepelt Caitlin Stasey színésznő.

(Kóborló )
 

Sok filmkritikus megemlítette, hogy valószínűleg a rendezőre nagy hatással lehetett a 2014-es It Follows című film, de ezt végül a rendező, Parker Finn nem ismerte el.

(Kóborló )
 

A film eredeti címe Something's Wrong With Rose lett volna, de közvetlenül a bemutatása előtt átkeresztelték Smile-ra.

(Kóborló )
 

A filmet a forgalmazója, a Paramount stúdió eredetileg a saját streamingjén szerette volna bemutatni, de a tesztközönségnek annyira tetszett, hogy végül mégis a mozikba küldték.

(Kóborló )