Ezek 2022 legjobb horrorfilmjei, melyek rád hozzák a frászt

Ha te is azok közé a különcök közé tartozol, akik szeretnek rémálomszerű filmeket nézni szórakozásból, akkor a legjobb helyen vagy! És bár 2020 óta a valóság már eddig is - egyre inkább - egyfajta élő rémálomba illik, Hollywood úgy döntött, hogy egy rakás hátborzongató új filmet ad ki, hogy soha többé ne aludjunk át egy éjszakát sem. A sztárokkal teletűzdelt Sikoly-újjáélesztéstől a véres A texasi láncfűrészes mészárlás rebootjáig, a 2022-es év eddigi legjobb horrorfilmjei elég félelmetesek... és ami a legjobb, hogy még több hajmeresztő film érkezik még ebben az évben.

A közelmúltban már kaptunk egy újabb borzalmas remekművel Jordan Peeletől, napokkal ezelőtt debütált A Halloween véget ér, és az évben még közel sincs vége. Most pedig minden további nélkül: az összes említésre métó 2022-es horrorfilm, amelyek miatt legalább 2023-ig felkapcsolt lámpával fogsz aludni.

#23

NA Monstrous  (2022)

horror | misztikus | thriller

Egy kisfiát egyedül nevelő anya menekülni kénytelen volt férje elől, távoli menedékhelyükön azonban valami sokkal félelmetesebb leselkedik rájuk.

Christina Ricci ebben a (márciusban debütált) filmben egy bántalmazó kapcsolatban élő nőt alakít, aki hétéves fiával megpróbál elmenekülni... ám egy távoli farmházban hasonlóan rémisztő helyzetbe kerülnek.
#22

horror | thriller | vígjáték

Egy csoport középsulis srác autóbusza lerobban a semmi közepén, rövidesen pedig a túlélés lesz számukra a cél, miután azzal szembesülnek, hogy valaki üldözi őket.

A Blumhouse Television és az Epix újabb produkciója, ez a június elejétől látható epikus horrorfilm,a mi egy csapat össze nem illő középiskolás körül forog, akik egy szörnyen félresikerült iskolai kirándulás során megpróbálnak szembeszállni egy zombitámadással.  
#21

horror

HBO Max | Telekom TVGO

Amanda és lánya nyugodt életet él egy amerikai farmon, de amikor elhidegült édesanyja maradványai megérkeznek Koreából, Amandát kísérteni kezdi a félelem, hogy olyanná válik,... több»

Ez a Sandra Oh nevével fémjelzett természetfeletti horror szintén márciusban jelent meg, és egy nő körül forog, akinek csendes élete a feje tetejére áll, miután elhidegült édesanyja *nagyon* váratlan látogatásra érkezik Koreából.  
#20

47 Tűzgyújtó  (2022)

(15) (11)

dráma | horror | sci-fi | thriller

Netflix | Telekom TVGO

Stephen King kultikus regényének legújabb adaptációja. Egy fiatal pár évekkel korábban egy külünös gyógyszerkísérletben vett részt, és bár magukon nem tapasztaltak... több»

A szintén májusban megjelenő, 1984-es eredeti film remake-je egy fiatal lányról szól, aki képes tüzet gyújtani az elméjével... és a kormányzati tisztviselőkről, akik saját sötét céljaikra akarják őt felhasználni.
#19

51 Válassz vagy meghalsz  (2022)

(11) (1)

dráma | horror | thriller

Netflix

Egy lecsúszott diák, aki egy 100 000 dolláros nyereményt keresve egy ismeretlen, 1980-as évekbeli túlélő számítógépes játékot kezd játszani. Egy sor váratlanul rémisztő... több»

Áprilisban mutatták be ezt a Netflix filmet, amely egy leégett fiatal kódolót követ, aki úgy dönt, hogy egy hátborzongató, 80-as évekbeli számítógépes játékkal játszik, és nem veszi észre, hogy - ahelyett, hogy pénzért játszana - valójában az életéért küzd.
#18

59 Stúdió 666  (2022)

(5) (2)

horror | vígjáték | zenés

HBO Max | Telekom TVGO

A Foo Fighters nevű rockegyüttes egy encinói kastélyba költözik, hogy felvegye a 10. albumát. A történelmi események színteréül szolgáló kastélyban azonban természettfeletti... több»

Van kedved egy horrorkomédiához... a Foo Fighters főszereplésével? Akkor meg kell nézned a februárban megjelent Studio 666-ot, ami a rockzenekart követi, amint egy hátborzongató encinoi kúriába költöznek, hogy felvegyék 10. albumukat.
#17

55 Torn Hearts  (2022)

(2)

akció | horror | krimi | thriller | zenés

Egy country-duó, inspirációt remélve, felkeresi példaképe privát otthonát. A ház sötét és borzalmas titkokat rejt. több»

A Blumhouse Television és az Epix májusban megjelent horrorfilmje egy countryzenész duó történetét meséli el, akik meglátogatják kedvenc zenei bálványuk hátborzongató kúriáját, és egyre furcsább helyzetbe kerülnek.
#16

dráma

A padlásszobájában magányosan élő tinédzser, Casey elmerül egy online horrorszerepjátékban, amelyben elkezdi dokumentálni a vele történő változásokat, a valóság és... több»

Rendező: Dan Schoenbrun
Szereplők: Michael Rogers, Anna Cobb
Ebben a coming-of-age horrordrámában (2022.április) egy magányos tini, aki özvegy apjával él, egy online horror-szerepjáték megszállottjává válik, és ahogy arra valószínűleg számíthattál, a dolgok TÉNYLEG hátborzongatóvá fajulnak.
#15

61 Valaki figyel  (2022)

(7) (5)

dráma | horror | thriller

Telekom TVGO

Egy fiatal nő új lakásba költözik vőlegényével, de az az érzés gyötri, hogy egy láthatatlan megfigyelő üldözi őt a szomszédos épületből. több»

Maika Monroet, mint Juliat, egy fiatal színésznőt láthatjuk ebben a filmben (2022 júniusától), aki Bukarestbe költözik a barátjával és azon kapja magát, hogy egy baljós szomszéd figyeli... mindezt úgy, hogy közben egy sorozatgyilkos terrorizálja a várost.
#14

60 Nem  (2022)

(31) (10)

horror | misztikus | sci-fi

SkyShowtime | Netflix | Telekom TVGO

Igencsak rövid időn belül kiderült, hogy Jordan Peele napjaink egyik rendezőzsenije, aki a Tűnj el! és a Mi című alkotásaival már bizonyította, hogy a horror műfaja tartogat... több»

Jordan Peele egy neo-western sci-fi horrorfilmmel lepett meg minket idén. A főszerepekben Daniel Kaluuya és Keke Palmer testvéreket alakít, akik egy azonosítatlan repülő tárgy bizonyítékát próbálják megörökíteni. A produkció világszerte 171 millió dolláros bevételt hozott, és dicséretet kapott az ambíciói, az alakításai, a témái, az operatőri munkája és a rendezése miatt, bár a forgatókönyv ehhez képest már lényegesen vegyesebb reakciókat váltott ki.
#13

horror | krimi | thriller

Netflix

Csaknem 50 évnyi bujkálást követően a texasi láncfűrészes visszatér, hogy egy csapat tinit terrorizáljon, akik megzavarják békés nyugalmát egy félreeső városkában. több»

Az 1974-es klasszikus horrorfilm folytatása februárban került a mozikba, melyben Bőrpofa 50 évnyi bujkálás után előbújik, és újabb áldozatokat kínoz távoli texasi kisvárosában.
#12

73 Fresh  (2022)

(15)

horror | thriller | vígjáték

Disney+

A mai világ rengeteg borzalmat rejt magában, Noa pedig a randizáson keresztül éli mindezt meg, amikor rájön, hogy új barátja nem az, akinek korábban gondolta.

A márciusban megjelent Fresh főszereplője Daisy Edgar-Jones (Normal People), akinek karaktere, egy átlagos modern lány, felfedezi, hogy új barátja (Sebastian Stan alakításában) húsevő... és sajnos erre egy vele töltött, elszigetelt hétvége során jön rá.
#11

68 A hó rabja  (2022)

(12) (1)

dráma | thriller

Hóvihar idején, egy elszigetelt hegyvidéki autópihenőhelyen rekedve, egy főiskolai hallgató felfedez egy elrabolt gyermeket, aki egy autóban rejtőzik, amely az egyik bent... több»

A februárban megjelent thriller egy főiskolás diák körül forog, aki hazautazása során elakad a hóviharban. Szerencsére nincs egyedül, hiszen egy csapat társa vele van, de mint kiderül, az egyikük egy emberrabló.
#10

58 The Requin  (2022)

(1) (3)

horror | thriller

Egy házaspár a tengeren ragad, miután egy trópusi vihar elsodorja a villájukat. A nyílt tengeren a túlélés lesz a tét, ám nem csak a zord természeti körülményekkel, hanem a... több»

A szintén januárban megjelent akcióthriller egy pár kirándulását követi egy távoli tengerparti villába Vietnamban, ahol egy hirtelen vihar a tengerre sodorja őket... és egy csapat nagy fehér cápa is körülveszi megjelenik. Jó szórakozást!
#9

57 Ők  (2022)

(15) (5)

dráma | horror | sci-fi

HBO Max | Cinego | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Egy személyes tragédia után Harper úgy dönt, hogy elvonultan él egy angliai vidéki kisvárosban, azt remélve, hogy újjáépítheti az életét. A gyógyuláshoz viszont úgy tűnik... több»

Ebben az újfent májusban bemutatott horrorfilmben egy megözvegyült fiatal nő egyedül indul kirándulni az angol vidékre, hogy aztán rájöjjön, valójában nincs egyedül, és valaki - vagy valami - talán üldözi őt.
#8

67 A Halloween véget ér  (2022)

(13) (6)

horror | thriller

SkyShowtime | Telekom TVGO

Négy évvel a Gyilkos Halloween eseményei után Laurie most az unokájával, Allysonnal él, és épp befejezni készül a memoárját. Michael Myers mostanában nem volt a környéken.... több»

Egy amerikai slasher, a 2018-as filmmel megkezdett folytatás-trilógia utolsó filmje, amely közvetlenül az 1978-as filmet követi, és figyelmen kívül hagy minden más folytatást. A David Gordon Green által rendezett horrorban Laurie Strode és unokája, Allyson szembesül Michael Myers folyamatos fenyegetésével és a támadásai által Haddonfield polgáraira gyakorolt következményekkel. A Halloween véget ér 2022. októberében debütált a mozikban, és 60 napig egyidejűleg vált streamelhetővé a Peacockon. A film meglehetősen vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól, többen is kifogásolták, hogy számos lehetőséget kihagyott, és túlzottan zavaros volt. Ennek ellenére a remekül teljesített a mozikasszáknál.
#7

66 Az új hely  (2022)

(1)

dráma | thriller

Amazon Prime Video

Két afroamerikai nő elkezdi megosztani egymással nyugtalanító tapasztalatait egy túlnyomórészt fehér főiskolán, New Englandben. több»

Regina Hall a főszereplője ennek a pszichológiai horrornak (márciusban jött ki), mint első fekete MA hallgató egy elit New England-i egyetemen, ahol sötét titkok - és egy boszorkánysággal vádolt nő szelleme - mindenhol ott kísértenek.
#6

65 Mosolyogj  (2022)

(23) (10)

horror

SkyShowtime | Netflix

Miután tanúja volt egy bizarr, traumatizáló esetnek, amely egy betegével történt, Dr. Rose Cotter olyan ijesztő dolgokat tapasztal, amelyekre nem tud magyarázatot adni. Rose-nak a... több»

A Mosolyogj egy természetfeletti horrorfilm, amelyet az elsőfilmes Parker Finn írt és rendezett 2020-as Laura Hasn't Slept című rövidfilmje alapján. A főszerepben Sosie Bacon egy terapeutát alakít, aki, miután szemtanúja volt egy páciense bizarr öngyilkosságának, egyre nyugtalanítóbb és ijesztőbb élményeket él át. Eredetileg a Paramount+-on debütált volna, de a stúdió az erős pozitív tesztvetítések után úgy döntött, hogy a filmet moziban is bemutatják. A film javarészt pozitív kritikákat kapott, akik dicsérték a film hátborzongató jeleneteit, Bacon alakítását, és a kasszasiker sem maradt el: 139 millió dolláros bevételt hozott 17 millió dolláros költségvetésből.
#5

71 Fekete telefon  (2021)

(24) (10)

dráma | horror

SkyShowtime | Netflix | Telekom TVGO

A hetvenes években járunk egy coloradói kis település külvárosában, ahol egy rejtélyes sorozatgyilkos gyermekeket rabol el.  Következő áldozatai azonban nem hajlandók... több»

A Fekete telefon egy igazán hátborzongató horror thriller, melyben Ethan Hawke karrierje leghátborzongatóbb szerepét alakítja. A történet a 13 éves Finney körül bontakozik ki, akit egy hangszigetelt pincébe zár egy maszkos gyilkos. Egyetlen reménye a menekülésre egy kikapcsolt telefon, amelyen keresztül Finney beszélhet a gyilkos korábbi áldozataival.
#4

65 A jövő bűnei  (2022)

(9) (9)

dráma | erotikus | horror | sci-fi

Cinego | Telekom TVGO

A közeljövőben az emberek fejlődésük során megpróbálnak majd alkalmazkodni a szintetikus környezethez. Míg egyesek kihasználják a transzhumanizmusban rejlő korlátlan... több»

A Lea Seydoux, Viggo Mortensen és Kristen Stewart főszereplésével készült sci-fi horror a közeljövőben játszódik, és egy hátborzongató performanszművész körül forog, aki kísérleti testmódosításait művészetként mutatja be.  
#3

60 Nem leszel egyedül  (2022)

(9) (3)

dráma | horror

Telekom TVGO

A 19. század elején járunk, amikor egy kis macedón faluban különös természetfeletti jelenségek válnak mindennapossá.

Áprilisban jött ki a horrorfilm, amely egy fiatal lány történetét meséli el, akit egy ősi szellem elrabol és boszorkánnyá változtat a 19. századi Macedóniában.
#2

72 X  (2022)

(18) (5)

dráma | horror | misztikus | thriller

HBO Max

Egy filmes stáb egy eldugott texasi tanyára érkezik egy, hogy egy felnőttfilmet forgasson. A házigazdák, egy visszahúzódó idős házaspár, különös érdeklődést tanúsítanak... több»

A márciusban megjelent slasher-film egy csapat színészt követ, akik egy felnőttfilm forgatására indulnak Texas vidéki részén. Amikor azonban idős házigazdáik rájönnek, mire készülnek vendégeik, a dolgok sötét fordulatot vesznek.
#1

78 Sikoly  (2022)

(32) (10)

horror | misztikus | thriller

HBO Max

A Sikoly 5 történetének főszereplője egy fiatal nő, aki visszatér szülővárosába, azonban a hazatérését szörnyű gyilkossági esetek árnyékolják be. A hírhedt álarcos... több»

A januári debütálású ikonikus Sikoly-filmsorozat ötödik része 25 évvel az eredeti film után játszódik, és egy új Szellemarcú gyilkost, valamint jó sok új áldozatot (és persze néhány régit is) követ nyomon. Készülj fel, hogy sok ismerős arcot láthatsz, köztük Neve Campbellt, Courteney Coxot és David Arquette-et.