Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Crimes of the Future (2022)

Crimes of the Future
Filmadatlap
 
20
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Léa Seydoux
Viggo Mortensen
Kristen Stewart
Viggo Mortensen
Viggo Mortensen
Léa Seydoux
Léa Seydoux
Viggo Mortensen
Kristen Stewart

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2022. 08. 14.

legújabb vélemény

3
Az Öreg visszatért!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A body horror kőkemény szubzsánerének klasszikusan legendás alakja, David Cronenberg több mint két évtizednyi hiátus után talált vissza ahhoz a műfajhoz, ami egykoron oly nagyon-naggyá tette... Hogy a fantasztikusan kiváló színészekkel közösen tető ... teljes kritika»

3
 
kabel   2022. 07. 03.

0
Felkavaró, kaotikus film

A film mind tematikája, mind a prezentációja miatt egyedi. A benne felvázolt világ és karakterek már csak azért is érdekesek, mert nehéz kitalálni hogy gondolkoznak. Azonban szinte minden színész castingja félrement, és kb. senki sem hiteles a szerepében, senkit sem tudtam elhinni. Gondolom ennek is valami célja lehet, csak úgy mint a gyomorforgató jeleneteknek vagy az enyhén szimbólikus centrális konfliktusnak.

 
csenge   2022. 06. 24.

0

Nehéz mit valójában hozzátenné, eszméletlenül brutális film, amihez igencsak erős idegzetek kellenek. Valóban ez Cronenberg legütősebb rendezése.

 
Tibor   2022. 05. 04.

0

Nagyon felkavaró és felforgató film, nem bírtam egyszerre végignézni. Szerintem mindenki jól gondolja át, hogy valóban bele szeretne-e vágni.

 

A filmet teljes egészében egy raktárban forgatták.

(csd)
 

Kristen Stewart váltotta Natalie Portmant Timlin szerepében.

(csd)
 

Viggo Mortensen komoly sérülést szenvedett, amikor az amerikai Kentucky Derby-n egy ló elgázolta. Ennek következtében képtelen volt 2 percnél hosszabb ideig állni. Ez azt eredményezte, hogy a karaktere folyamatosan térdelt a jelenetek többségében.

(csd)
 

A forgatókönyv nagyrészt egy korábbi, Cronenberg által írt "Painkillers" című projektből származik, amely 2002-ben volt fejlesztés alatt, és amelyhez Nicolas Cage is csatlakozott.

(csd)
 

David Cronenberg első nagyjátékfilmje nyolc év kihagyás után.

(csd)
 
David Cronenberg azon kevés ikonikus rendezők egyike, akiknek a neve összeforrt egy zsánerrel. Sőt, mi több, neve fogalommá nemesedett, és a legtöbb filmrajongó tisztában van vele, hogy mire is számítson, ha azt hallja: cronenbergi testhorror. Legújabb filmjében, a cannes-ban bemutatott Crimes of the Future-ben a rendező visszatért az általa felfuttatott filmstílushoz, de a végeredmény színvonala némileg távol marad a legjobb filmjeitől. Az elhivatott cronenbergisták azonban megtalálhatják benne mindazon elemeket, amik miatt kedvelni lehetett a rendező csúcskorszakát. több»