Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
20
Vélemények
26
Képek
3
Videók
 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 28.
Nyitott szemmel

Vártam már erre a filmre és kíváncsi voltam, hogy Sandra Bullock miként fogja hozni a karakterét ebben a thriller horrorban. Nagyon hajazott a Hang nélkül című horrorra, természetesen ott magával a zajjal volt a probléma, míg itt vakon kellett közlekedni. Az nyilvánvaló, hogy Sandra Bullock vitte a hátán ezt az egészet és az eleje még rendkívül látványos és izgalmas, de nagyon sok rész volt benne amit véleményem szerint elhúztak. Ezt leszámítva, jó filmről van szó, amit köszönhetünk a Netflix amerikai cégnek, illetve a 2014-ben megjelenő Josh Malerman által írt könyvnek.

 
indingo   2019. 01. 02.

Sandra Bullock személyes sokat javít a filmben, nélküle erőtlen volna. A történetéről nekem A köd, Az esemény és a Hang nélkül jutott az eszembe. A két idősík közti ugrálás érdekes, volt a miértekre sok választ nem kaptunk.


 
Berto49   2018. 12. 28.
Szembekötve

Bitang nagy közhely, hogy a könyv nagyon ritka kivételtől eltekintve sokkal jobb, mint a filmes adaptáció. Ebben az esetben ez 100 %-ig igaz, mert a könyv valósággal letehetetlen, míg a filmet számos klisé, és/vagy üresjárat jellemzi. Talán a könyv megjelenése és adaptálása közötti rövid idő késztette kapkodásra a készítőket, vagy talán a később készített, de nálunk előbb bemutatott „Hang nélkül” feszültségkeltése volt a nézők többségnek az elvárása, bár kár összehasonlítani a két filmet. Mostanában jócskán megszaporodtak a posztapokaliptikus filmek (csak erősen válogatva nézek meg egyet-egyet közülük), ezt azért választottam, mert a könyvet nagyon jónak tartottam. Meg kell hagyni, hogy csalódás volt. Sandra Bullock a kilencvenes évek közepén érte el pályafutásának zenitjét, azóta meredek lejtőre került, ezen nem segít a plasztikai műtétek sokasága sem. Sajnálom, hogy a rendezőnő, Susanna Bier nem tudott ellenállni Hollywood csábításának, beállt a mainstream alkotók hosszú, tömött sorába, de nem sikerült kiemelkedőt létrehozni. Otthon, Dániában remek filmeket készített, példaként a „Testvéred feleségét…”, vagy az „Esküvő után”-t említhetem. Hiába, a világot a pénz mozgatja!

 
HETEDIK   2019. 01. 03.

Nekem ez a film addig tetszett, amíg benne volt Malkovich, utána erős lejtmenetbe csap át a színvonal. Mondanám, hogy ügyes felütés a sztori, dehát csupán az Esemény és egyéb más scifik pofátlan lenyúlása. Vannak benne izgalmas részek, de ugyanannyi megválaszolatlan kérdés is. Egy helyenként élvezhető katyvasz egy mindig jó Bullock-al és Malkovich-al. Nagyjából ennyi.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

Remek hangulata van a filmnek, ami végig a képernyő elé szögez. A története újszerű és izgalmas köntösben tálalt.

Sandra Bullock
Sandra Bullock
Trevante Rhodes
Sandra Bullock
Sandra Bullock
Sandra Bullock
Sandra Bullock
Sarah Paulson
Trevante Rhodes
Sarah Paulson
Sarah Paulson
Trevante Rhodes
Sandra Bullock
Trevante Rhodes
Sandra Bullock
Sarah Paulson
John Malkovich
BD Wong
John Malkovich
Machine Gun Kelly
Sarah Paulson
Susanne Bier
Sandra Bullock
Susanne Bier
LilRel Howery
John Malkovich
Susanne Bier
Susanne Bier
Susanne Bier
Susanne Bier
Susanne Bier
Sandra Bullock
 
Nagy kár, hogy Bullock nem egészen vette komolyan ezt az online streaming film-dolgot, mert színészi játéka gyenge közepes, annak ellenére, hogy karakterét rendesen kidolgozták. Persze az is lehet, hogy csak a kilónyi smink miatt nem tudott szegény rendes arcjátékot bemutatni (melyet még az erdő közepén is hordott, mert miért ne). Rendezőnek meg lehet, hogy Susanne Bier (Második esély, A tűz martaléka) helyett valaki olyat kellett volna felkérni, aki látott már horrorfilmet közelről.
Valóban több volt ebben a filmben, mint ami lett belőle, de azért egy próbát nyugodtan lehet vele tenni, már csak a történet egyedisége miatt is. több»
 
A Madarak a dobozban egy izgalmas horror-dráma, minimális hihetőséggel, de érdekes tartalommal. Sandra Bullock és még néhány szereplő (mint John Malkovich), a hátukon viszik a filmet, melynek egyértelmű pozitívuma a kiszámíthatatlanság és fő hibája a sok logikátlanság. Leginkább a pszicho-thriller kedvelőknek fog tetszeni, a sci-fi rajongóknak túl kevés benne a realizmus. több»
 
A Bird Box -kétségtelen, hogy nem mindenki örömére- ellenben végig csak sejtet, a nézők sem láthatják a kiváltó okot, de hagyja, hogy találgassanak. Vannak elejtett félmondatok, furcsán felkavarodó falevelek vagy elsuhanó árnyak a lefüggönyözött ablak előtt, amik felfoghatók utalásként, de aki a "szörnyet" várja, sajnos ki kell ábrándítanom. több»
 

A film 2018. december 21-én debütált a Netflix streaming szolgáltatónál.

(Kóborló )
 

Josh Malerman (1975) azonos című elsőként megjelent (2014) regénye alapján. A következő évben Rusznyák Csaba fordította le magyarra és a Fumax Kiadó jelentette meg.

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.