Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
23
Vélemények
26
Képek
3
Videók
 
Shelby07   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

SPOILER ALERT!

Eléggé féltem megnézni, mert úgy lett híresztelve, hogy horror. Nem igazán szeretem a horror filmeket, nem az én világom, viszont nagyon erős volt a vágy hogy megnézzem, mert Sandra Bullock az egyik kedvenc színésznőm. Még sosem okozott csalódást egyetlen filmje sem, így hát rá is vettem magam, hogy megnézzem ezt. Persze nem egyedül, hisz mégis csak horror (vagy nem?). Vártam hogy mikor fogok megijedni, sokszor el is takartam a szemem amikor úgy éreztem, hogy most meg fogok ijedni. De sosem jött el az a jelenet, amikor tényleg megijedtem volna. Még csak azt sem tudom mondani, hogy valami újat nyújtott volna. Van hasonló film, nem is egy viszont csak a példa kedvéért ott van Mark Wahlberg filmje a The Happening. Nem teljesen ugyanaz, de eléggé hasonló. Sokat olvastam róla, hogy miért nem látszódnak a szörnyek, többek között Sandra Bullock nyilatkozta, hogy a valóságban igen nevetségesek voltak a szörnyek, végül ezért nem látszódnak. Viszont így meg semmi félelem érzést nem ad, csak egy film, ami inkább thriller mint horror. Nem bánom, hogy nem volt olyan ijesztő, mint ahogy először hittem, de ez így igazán semmilyen nem volt, pedig lehetett volna egy nagyon jó történet szörnyek nélkül is. Akit érdekel mindenképp nézze meg, mert egyszer talán érdemes, de inkább unalmas és befejezetlen volt. Eléggé összevissza, nem is igazán tudom hova tenni, de az biztos, hogy nem túlságosan nyerte el a tetszésem.

 
Kóborló   2019. 06. 24.

a nap véleménye

Bekötött szemmel hozta a film a jó minősítést

Egyfajta reneszánszukat élik az apokaliptikus filmek, és végre nem azzal merül ki ez a fajta filmes zsáner, hogy "jönnek a zombik és jól romba döntik a társadalmat", hanem Hollywood is érezte, hogy kicsivel többet kéne beletenniük e műfajba, hisz bőven van még benne potenciál. Persze a zombis apokaliptikus filmek sorába is nagy ritkán "becsúszott" Spielbergtől a Világok harca (2005), vagy Shyamalantól Az esemény (2008), illetve voltak még próbálkozások 2011-ben A legsötétebb óra címen is, de egyértelműen a 2018-as Hang nélkül című film sikere hozta meg e filmek egyfajta sorozatgyártását (amit én személy szerint egyáltalán nem bánok). Az egyik dolog, ami nekem kimondottan tetszik ezen új meg... több»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 28.

Nyitott szemmel

Vártam már erre a filmre és kíváncsi voltam, hogy Sandra Bullock miként fogja hozni a karakterét ebben a thriller horrorban. Nagyon hajazott a Hang nélkül című horrorra, természetesen ott magával a zajjal volt a probléma, míg itt vakon kellett közlekedni. Az nyilvánvaló, hogy Sandra Bullock vitte a hátán ezt az egészet és az eleje még rendkívül látványos és izgalmas, de nagyon sok rész volt benne amit véleményem szerint elhúztak. Ezt leszámítva, jó filmről van szó, amit köszönhetünk a Netflix amerikai cégnek, illetve a 2014-ben megjelenő Josh Malerman által írt könyvnek.

 
indingo   2019. 01. 02.

Sandra Bullock személyes sokat javít a filmben, nélküle erőtlen volna. A történetéről nekem A köd, Az esemény és a Hang nélkül jutott az eszembe. A két idősík közti ugrálás érdekes, volt a miértekre sok választ nem kaptunk.

 
Berto49   2018. 12. 28.

Szembekötve

Bitang nagy közhely, hogy a könyv nagyon ritka kivételtől eltekintve sokkal jobb, mint a filmes adaptáció. Ebben az esetben ez 100 %-ig igaz, mert a könyv valósággal letehetetlen, míg a filmet számos klisé, és/vagy üresjárat jellemzi. Talán a könyv megjelenése és adaptálása közötti rövid idő késztette kapkodásra a készítőket, vagy talán a később készített, de nálunk előbb bemutatott „Hang nélkül” feszültségkeltése volt a nézők többségnek az elvárása, bár kár összehasonlítani a két filmet. Mostanában jócskán megszaporodtak a posztapokaliptikus filmek (csak erősen válogatva nézek meg egyet-egyet közülük), ezt azért választottam, mert a könyvet nagyon jónak tartottam. Meg kell hagyni, hogy csalódás volt. Sandra Bullock a kilencvenes évek közepén érte el pályafutásának zenitjét, azóta meredek lejtőre került, ezen nem segít a plasztikai műtétek sokasága sem. Sajnálom, hogy a rendezőnő, Susanna Bier nem tudott ellenállni Hollywood csábításának, beállt a mainstream alkotók hosszú, tömött sorába, de nem sikerült kiemelkedőt létrehozni. Otthon, Dániában remek filmeket készített, példaként a „Testvéred feleségét…”, vagy az „Esküvő után”-t említhetem. Hiába, a világot a pénz mozgatja!

1
Sandra Bullock
Sandra Bullock
Trevante Rhodes
Sandra Bullock
Sandra Bullock
Sandra Bullock
Sandra Bullock
Sarah Paulson
Trevante Rhodes
Sarah Paulson
Sarah Paulson
Trevante Rhodes
Sandra Bullock
Trevante Rhodes
Sandra Bullock
Sarah Paulson
John Malkovich
BD Wong
John Malkovich
Machine Gun Kelly
Sarah Paulson
Susanne Bier
Sandra Bullock
Susanne Bier
LilRel Howery
John Malkovich
Susanne Bier
Susanne Bier
Susanne Bier
Susanne Bier
Susanne Bier
Sandra Bullock
 
Nagy kár, hogy Bullock nem egészen vette komolyan ezt az online streaming film-dolgot, mert színészi játéka gyenge közepes, annak ellenére, hogy karakterét rendesen kidolgozták. Persze az is lehet, hogy csak a kilónyi smink miatt nem tudott szegény rendes arcjátékot bemutatni (melyet még az erdő közepén is hordott, mert miért ne). Rendezőnek meg lehet, hogy Susanne Bier (Második esély, A tűz martaléka) helyett valaki olyat kellett volna felkérni, aki látott már horrorfilmet közelről.
Valóban több volt ebben a filmben, mint ami lett belőle, de azért egy próbát nyugodtan lehet vele tenni, már csak a történet egyedisége miatt is. több»
 
A Madarak a dobozban egy izgalmas horror-dráma, minimális hihetőséggel, de érdekes tartalommal. Sandra Bullock és még néhány szereplő (mint John Malkovich), a hátukon viszik a filmet, melynek egyértelmű pozitívuma a kiszámíthatatlanság és fő hibája a sok logikátlanság. Leginkább a pszicho-thriller kedvelőknek fog tetszeni, a sci-fi rajongóknak túl kevés benne a realizmus. több»
 
A Bird Box -kétségtelen, hogy nem mindenki örömére- ellenben végig csak sejtet, a nézők sem láthatják a kiváltó okot, de hagyja, hogy találgassanak. Vannak elejtett félmondatok, furcsán felkavarodó falevelek vagy elsuhanó árnyak a lefüggönyözött ablak előtt, amik felfoghatók utalásként, de aki a "szörnyet" várja, sajnos ki kell ábrándítanom. több»
 

A film 2018. december 21-én debütált a Netflix streaming szolgáltatónál.

(Kóborló )
 

Josh Malerman (1975) azonos című elsőként megjelent (2014) regénye alapján. A következő évben Rusznyák Csaba fordította le magyarra és a Fumax Kiadó jelentette meg.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.