Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
63
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
16
Képek
6
Videók
High-Rise
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
BoBamburg   2018. 08. 23.

legújabb vélemény

Kimondottan az a fajta film, amit csak nézünk és sodródunk az árral miközben próbálunk rájönni mi is történik itt-ott. Hangulata és a kivitelezés nekem bejött, de sajnos volt benne valami (vagy pont hogy nem) ami miatt mégse tudom azt mondani rá, hogy igen, ez az a film amire vártam.

 
Katyvasz   2016. 05. 23.

Ennek a filmnek a 70-es, 80-as években kellett volna elkészülnie, más rendezőtől (pedig a Vérturisták milyen jó) vagy tőle (időgéppel :D) egy kicsit összeszedettebben -- most igazi kultfilm lenne. Érdekes film, de aki a teljes élményt szeretné, inkább olvassa el a J. G. Ballard-regényt. + Úgy látom, a leírás elég tömör, még néhány mondatban: A film/könyv társadalomkritika és egzisztencialista történet egyszerre, kicsit a Kocka és a Harcosok klubja keveréke. Adott egy toronyház egy nagy, építési területnek tűnő pusztaságban (a távolban más toronyházakkal), a lakók otthagyott autóival. Már senki sem tudja, melyik autó az övé. A toronyház egy külön -nagyjából - önellátó univerzumként és egy sajátos társadalmi hierarchia színhelyeként funkcionál. Minél magasabb szinten él valaki, annál magasabb a társadalmi státusza. A főhős például éppen beköltözik a 25. emeletre, kitudja, honnan. A legfelső, 40. emeleten lakik "Isten", azaz a ház tervezője, a tetőtől talpig fehérben tetszelgő, atyaian joviális Jeremy Irons. A társadalmi szintek nagyon laza szerekezetében (együtt buliznak, összevissza mászkálnak, látszólag nem sokat törődnek vele), mindennel ellátva, szabadon élnek, mint a disznók. Aztán kitör az (újabb?) anarchia...


 
philboy   2016. 04. 20.

A forma győzelme a tartalom felett! :)

 
juliS   2016. 01. 28.

Whealthy filmjét nézve, nem kellett csalódnom. De be kell valljam, sokkal mélyebb, hidegebb és kevésbé ironikus filmet vártam.

Tom Hiddleston
Jeremy Irons
Tom Hiddleston
Elisabeth Moss
Luke Evans
Tom Hiddleston
Tom Hiddleston
Tom Hiddleston
Luke Evans
Elisabeth Moss
Jeremy Irons
Sienna Miller
Jeremy Irons
Luke Evans
Luke Evans
Tom Hiddleston
Tom Hiddleston
 
Aki veszi a bátorságot, és belevág a High-Rise-ba, az inkább egy emlékezetes, mint egy igazán jó élményre számítson. 6,5/10 több»
 
Egy tökéletesnek látszó, elegáns toronyház, ahol egyszer csak egymásnak esnek az emberek, a brutalitás pedig megállíthatatlan. J. G. Ballard regényéből Ben Wheatley forgatott filmet. 8/10 több»
 
Az őrületbe forduló luxus-toronyházas katasztrófafilmet ajánlani lehet mindazoknak, akik nem átallnak megmártózni a szokatlan filmélményekben. több»

A film összbevétele 4 289 074 dollár volt (imdb.com).

 

A jeleneteknek hozzávetőleg nyolcvan százalékában valaki dohányzik.

(ps)
 

Amikor 1975-ben Jeremy Thomas, a producer megvásárolta a film jogait, arra gondolt, hogy a filmet Nicolas Roeg rendezhetné.

(ps)
 

Tom Hiddleston a forgatás kedvéért eltöltött egy kis időt egy törvényszéki patológussal, a szerepe szerint ugyanis egy patológust alakít.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.