Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

28 nappal később (2002)

28 Days Later...
Filmadatlap
 
25
Szereplők
33
Vélemények
24
Képek
2
Videók

Galéria (24)

Videók (2)

 
Erik8csok   2023. 01. 27.

legújabb vélemény

0

Rögtön a Maggie után egy nappal ezt a filmet is megnéztem, ami ugye szintén zombis film. Hát, én nem vártam semmit, de érdekes film lett. Eléggé társadalomkritikus film, úgy, hogy amúgy nem is annak tűnik. És szerintem a végére a zombis szál kicsit a... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Szuper kis film, apokaliptikus képsorokkal megspékelve...valóságosnak hat, és ez sokat számít, mert könnyebben beleélheted magad a filmbe. Aki szereti a zombis horrort, kötelező darab!

 
elekm90   2020. 10. 29.

1

Nagyszerű ötlet, a témájához mérten realisztikus történet és remek rendezés Danny Boyle-tól. Egészen egyedi a hangulata, aki klasszikus zombihorrorra számít, az meglehet, hogy csalódni fog benne.

 
Deku   2017. 07. 25.

0

Szeretem az ilyen feszült félelemkeltő horror filmeket de ez nem lett elég erős és félelmetes. Eme alkotás nem lett túl vonzó jelenés számomra de azért nem olyan rossz. A története eléggé megkapó és fantasztikus lenne de nem lett.

 
dailyfilmsan   2018. 10. 24.

0

Szerintem ez elég jó zombis film. Nincs benne fölösleges bugyuta részlet és nincs olyan érzésed sem hogy a szereplőket csak a csoda tartja életben. Nagyon jó előkészítés amúgy a következő részhez. Nem mellesleg a szereplők is nagyon hitelesek. Valahogy így képzelem el én is a zombi apokalikszist.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 26.

0

Szeretem az ilyen hasonló világvégés, zombiszerű horrorfilmeket, de ez valahogy nem jött át számomra sajnos. Végig unatkoztam, na jó, egy-két jelenettől eltekintve. A színészgárda jó, de ez sajnos kevés ebben az esetben.

 
harnas1207   2020. 09. 13.

0

A film egyetlen jó pontja, hogy nagyon egyedien közelíti meg a zombi apokalipszis témát. Ezenkívül hatalmas csalódás. Számomra a film tele volt érthetetlen dolgokkal. SPOILER! A katonák 28 nap alatt begolyóztak, a srác 28 nap alatt szuperhős gyilkol... több»

A film összbevétele 37 654 970 dollár volt (imdb.com).

 

Az ismert író Stephen King nagy rajongója a filmnek, ezért is vásárolta meg annak idején a New York-i filmes bemutatásának a jogait!

(Márton)
 

A film bekerült az Empire Magazin olvasói által megszavazott "minden idők 301 legjobb filmje" közé, 299-ik helyezettként.

(phanzetomox)
 

Cillian Murphy a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A filmbéli vírus tulajdonképpen nem öli meg az áldozatokat, mint a legtöbb zombi filmben, csak felerősíti a bennük amúgy is meglévő haragot.

(kázsé)