28 napi kóma után Jim (Cillian Murphy) egy üres kórházban ébred. A kongó folyosókról kiérve egy néptelen, kihalt városban találja magát. Az utcákon sehol senki. A rémült és összezavarodott Jim céltalanul igyekszik segítséget találni, mígnem rátalál valakire. A két ember rémülten menekül az életükért küzdve. De mi elől menekülnek? Jimnek és túlélő társainak nem kell sokáig várniuk, hogy a szörnyű igazság utolérje őket: egy halálos vírus kevesebb, mint egy hónap alatt kiirtotta a teljes lakosságot. Ám a halottak ezúttal veszélyt jelentenek az élőkre.
Az ismert író Stephen King nagy rajongója a filmnek, ezért is vásárolta meg annak idején a New York-i filmes bemutatásának a jogait!
(Márton)A film bekerült az Empire Magazin olvasói által megszavazott "minden idők 301 legjobb filmje" közé, 299-ik helyezettként.
(phanzetomox)Cillian Murphy a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.
(mamiéstöti2)A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.
(Bogi87)A filmbéli vírus tulajdonképpen nem öli meg az áldozatokat, mint a legtöbb zombi filmben, csak felerősíti a bennük amúgy is meglévő haragot.
(kázsé)A londoni jelenetek forgatásához délután 4-kor lezárták az utakat és 1 óráig forgattak. Mivel tudták, hogy ez nagy felháborodást fog kiváltani az autósok között, ezért néhány nagyon vonzó hölggyel jelentették be a dolgot, köztük a rendező, Danny Boyle lányával. Az autósok jól fogadták.
(kázsé)A jelenetet, amiben Jim, Selena, Frank és Hannah ünnepelnek, 2001 szeptember 11.-én forgatták.
(kázsé)A kórházi jeleneteket egy igazi kórházban forgatták, ami csak hétköznapokon van nyitva. Az üzemeltetők hétvégén kiadják az épület filmforgatásokhoz, az ebből befolyó pénzt pedig jótékonyságra fordítják.
(kázsé)Christopher Eccleston és a filmbeli többi katona egy három napos kiképzésen esett át, hogy hitelesen játszhassák a szerepüket.
(kázsé)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »