Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

28 nappal később (2002)

28 Days Later...
Filmadatlap
 
25
Szereplők
31
Vélemények
24
Képek
2
Videók
 
elekm90   2020. 10. 29.

legújabb vélemény

0

Nagyszerű ötlet, a témájához mérten realisztikus történet és remek rendezés Danny Boyle-tól. Egészen egyedi a hangulata, aki klasszikus zombihorrorra számít, az meglehet, hogy csalódni fog benne.

 
Deku   2017. 07. 25.

0

Szeretem az ilyen feszült félelemkeltő horror filmeket de ez nem lett elég erős és félelmetes. Eme alkotás nem lett túl vonzó jelenés számomra de azért nem olyan rossz. A története eléggé megkapó és fantasztikus lenne de nem lett.


 
dailyfilmsan   2018. 10. 24.

0

Szerintem ez elég jó zombis film. Nincs benne fölösleges bugyuta részlet és nincs olyan érzésed sem hogy a szereplőket csak a csoda tartja életben. Nagyon jó előkészítés amúgy a következő részhez. Nem mellesleg a szereplők is nagyon hitelesek. Valahogy így képzelem el én is a zombi apokalikszist.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Szuper kis film, apokaliptikus képsorokkal megspékelve...valóságosnak hat, és ez sokat számít, mert könnyebben beleélheted magad a filmbe. Aki szereti a zombis horrort, kötelező darab!

 
puffancshercegnő   2016. 09. 11.

0

Imádom a zombis filmeket, és ez teljesen olyan volt, mint vártam egy ilyesmi filmtől. Izgalmas volt, peregtek az események, végig lekötötte a figyelmem. Az egyik legjobb film a kategóriájában, megéri megnézni

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 12.

0

Végre egy zombis film ahol rohadnak a zombik :D Érdekes az alap szituáció, az meg még tovább javít rajta hogy végre nem 'Muricát támadja a jó isten. Alap zombis film.

 
Bazzzsi   2017. 10. 21.

0

Jól felépített történet, holott zombis filmekből aztán már mindent láttunk. Érdekes volt a története, végig pörgött a sztori és a színészek is kitettek magukért.

Galéria (24)

Videók (2)

A film összbevétele 37 654 970 dollár volt (imdb.com).

 

Az ismert író Stephen King nagy rajongója a filmnek, ezért is vásárolta meg annak idején a New York-i filmes bemutatásának a jogait!

(Márton)
 

A film bekerült az Empire Magazin olvasói által megszavazott "minden idők 301 legjobb filmje" közé, 299-ik helyezettként.

(phanzetomox)
 

Cillian Murphy a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A filmbéli vírus tulajdonképpen nem öli meg az áldozatokat, mint a legtöbb zombi filmben, csak felerősíti a bennük amúgy is meglévő haragot.

(kázsé)
 

A londoni jelenetek forgatásához délután 4-kor lezárták az utakat és 1 óráig forgattak. Mivel tudták, hogy ez nagy felháborodást fog kiváltani az autósok között, ezért néhány nagyon vonzó hölggyel jelentették be a dolgot, köztük a rendező, Danny Boyle lányával. Az autósok jól fogadták.

(kázsé)
 

A jelenetet, amiben Jim, Selena, Frank és Hannah ünnepelnek, 2001 szeptember 11.-én forgatták.

(kázsé)
 

Ewan McGregor és Ryan Gosling is esélyes volt Jim szerepére.

(kázsé)
 

A kórházi jeleneteket egy igazi kórházban forgatták, ami csak hétköznapokon van nyitva. Az üzemeltetők hétvégén kiadják az épület filmforgatásokhoz, az ebből befolyó pénzt pedig jótékonyságra fordítják.

(kázsé)
 

Christopher Eccleston és a filmbeli többi katona egy három napos kiképzésen esett át, hogy hitelesen játszhassák a szerepüket.

(kázsé)
 
Ez a produkció nem csak egy lesajnáló "baromi jó a 9 milliós büdzsé ellenére is" értékelést érdemel, ugyanis ezt félretéve is az egyik legmeghatározóbb alkotás tudott lenni a műfajában. több»