Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

A holtsáv (1983)

The Dead Zone
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
19
Képek
1
Videók

Galéria (19)

Videók (1)

 
elekm90   2021. 10. 18.

legújabb vélemény

0

Pofás Stephen King adaptáció, és az átlag 18-as karikás Cronenberghez képest sokkal kevésbé erőszakos/véres. Üdítő volt Christopher Walkent szimpatikus főszereplőként látni, ami elég ritka. Egy kicsit csapongónak éreztem a cselekményt onnantól kezdve... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 18.

1

Kifejezetten jó a film, és megfelelően is van tálalva. Stephen King regényeket nem lehet adaptálni, ezt már ezerszer leírtam, de persze mindig megpróbálkoznak vele, kisebb-nagyobb sikerrel. Walken személyisége garancia a sikerre, és hát végül is egy korrekt filmet tett le Cronenberg a fogyasztók elé.

 
Berto49   2017. 05. 21.

0

Lehet, hogy olvastam is a S.K. könyvet, az emlékezetemben a Hitler-analógia maradt meg. Egyébként a film meglehetősen TV-játék színvonalú, senki nem mondaná rá, hogy Cronenberg-film. Eléggé untam, de becsületesen végignéztem. Szerencsére nem dominál ... több»

 
Márton   2019. 02. 06.

1
A lassú víz partot mos tipikus esete a Holtsáv

Stephen King-et gondolom még azoknak sem kell igazán bemutatni, aki nem kimondottan kedvelik a horrorfilmeket, hisz kimagasló írói kvalitásai már akkor megmutatkoztak, mikor ezt a regényét megírta! Sokan tévesen Kinget egyértelműen bekategorizálják a... teljes kritika»

 
GedyPapa   2017. 09. 12.

0

Nagyon sokszor láttam már és számomra megunhatatlan. Ezért sem értem ezt az alacsony átlagot, amit itt összehozott. Christopher Walken nagyon jól játszik benne és ahhoz képest, hogy mikorra datálható a premierje nagyon jól sikerült thriller.

 
Mr. Zero   2015. 09. 01.

0

Untatott szó szerint, nem voltam igazából sose ezeknek a filmeknek a híve, de ez konkrétan elaltatott. Nagy nehezen sikerült egyszer végig nézni, de nem okozott nagy meglepődést. Csalódás volt ez a film. Nem ajánlom.

 
romeo666   2015. 10. 20.

1

Nagyon jó Film volt :) Christopher Walken nagyon jó színész ajánlom mindenkinek a filmet :) 4*

A film összbevétele 20 766 000 dollár volt (imdb.com).

 

David Cronenberg meg akarta változtatni Johnny Smith nevét (saját bevallása szerint senkit nem hívna így), de végül maradt az eredetinél.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A holtsáv volt az első King-mű (akár a regényeket, akár a novellákat nézzük), amelynek a cselekménye a fiktív Castle Rockban játszódott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jackie Burrougs, aki a filmben Johnny Smith édesanyját alakítja, a valóságban csak négy évvel idősebb, mint Christopher Walken.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben Martin Sheen karaktere egy amerikai elnökségért harcba szálló politikust alakít. Évekkel később Sheen valóban eljátszhatta az Egyesült Államok elnökét, méghozzá Az elnök emberei című sorozatban, amely egyébként a színész legismertebb szerepe is lett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film során Johnny Smith többször is említést tesz az Álmosvölgy legendájáról és a fejetlen démonról. A karaktert eljátszó Christopher Walken 1999-ben, a Tim Burton rendezte Az Álmosvölgy legendájában maga játszotta el az emlegetett démont.

(ArpiHajdu és Réci)