Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
68%

A holtsáv (1983)

The Dead Zone
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 18.

legújabb vélemény

0

Kifejezetten jó a film, és megfelelően is van tálalva. Stephen King regényeket nem lehet adaptálni, ezt már ezerszer leírtam, de persze mindig megpróbálkoznak vele, kisebb-nagyobb sikerrel. Walken személyisége garancia a sikerre, és hát végül is egy korrekt filmet tett le Cronenberg a fogyasztók elé.

 
GedyPapa   2017. 09. 12.

0

Nagyon sokszor láttam már és számomra megunhatatlan. Ezért sem értem ezt az alacsony átlagot, amit itt összehozott. Christopher Walken nagyon jól játszik benne és ahhoz képest, hogy mikorra datálható a premierje nagyon jól sikerült thriller.


 
Márton   2019. 02. 06.

1
A lassú víz partot mos tipikus esete a Holtsáv

Stephen King-et gondolom még azoknak sem kell igazán bemutatni, aki nem kimondottan kedvelik a horrorfilmeket, hisz kimagasló írói kvalitásai már akkor megmutatkoztak, mikor ezt a regényét megírta! Sokan tévesen Kinget egyértelműen bekategorizálják a... teljes kritika»

 
Berto49   2017. 05. 21.

0

Lehet, hogy olvastam is a S.K. könyvet, az emlékezetemben a Hitler-analógia maradt meg. Egyébként a film meglehetősen TV-játék színvonalú, senki nem mondaná rá, hogy Cronenberg-film. Eléggé untam, de becsületesen végignéztem. Szerencsére nem dominál ... több»

 
Mr. Zero   2015. 09. 01.

0

Untatott szó szerint, nem voltam igazából sose ezeknek a filmeknek a híve, de ez konkrétan elaltatott. Nagy nehezen sikerült egyszer végig nézni, de nem okozott nagy meglepődést. Csalódás volt ez a film. Nem ajánlom.

 
romeo666   2015. 10. 20.

1

Nagyon jó Film volt :) Christopher Walken nagyon jó színész ajánlom mindenkinek a filmet :) 4*

 
Dracule   2015. 08. 21.

0

Azt hiszem ilyet is ritkán csalódik az ember. Teljesen azzal az érzéssel ültem le a film elé, hogy na végre, valami értelmes izgalmas kis csodában lesz részem. Hát nem lett. Ekkora csalódás nem mostanság ért. Ha lehetne 0 pontot adnék.

Galéria (19)

Videók (1)

A film összbevétele 20 766 000 dollár volt (imdb.com).

 

David Cronenberg meg akarta változtatni Johnny Smith nevét (saját bevallása szerint senkit nem hívna így), de végül maradt az eredetinél.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A holtsáv volt az első King-mű (akár a regényeket, akár a novellákat nézzük), amelynek a cselekménye a fiktív Castle Rockban játszódott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jackie Burrougs, aki a filmben Johnny Smith édesanyját alakítja, a valóságban csak négy évvel idősebb, mint Christopher Walken.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben Martin Sheen karaktere egy amerikai elnökségért harcba szálló politikust alakít. Évekkel később Sheen valóban eljátszhatta az Egyesült Államok elnökét, méghozzá Az elnök emberei című sorozatban, amely egyébként a színész legismertebb szerepe is lett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film során Johnny Smith többször is említést tesz az Álmosvölgy legendájáról és a fejetlen démonról. A karaktert eljátszó Christopher Walken 1999-ben, a Tim Burton rendezte Az Álmosvölgy legendájában maga játszotta el az emlegetett démont.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film nem kapott magyarországi mozis forgalmazást, így az itthoni nézők először 2001-ben láthatták a filmet VHS-en.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Johnny Smith első látomását újra kellett forgatni, mert az eredeti elképzelés szerint a lakástűz során a gyerekszobában lett volna egy E.T. figura. Csakhogy a Universal emiatt perrel fenyegetőzött, s így változtatni kellett a szcénán.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film egyike annak a kevés Cronenberg-filmnek, amelynek nem a rendező jó barátja, Howard Shore volt a zeneszerzője. Ennek hátterében a stúdió döntése (is) áll, akik egy akkor már befutott komponistát akartak, s kompromisszumos megoldásként Michael Kamen kapta meg a zeneszerzői posztot.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kanadai forgatás során a stábnak kemény mínuszokban és hóesésben kellett dolgoznia. A havazás bár remek hangulatot adott a filmnek, de a stáb elmondása szerint nagyon megnehezítette a munkálatokat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A rendezői posztra Cronenberg előtt Stanley Donan és John Badham is esélyes volt.

(ArpiHajdu és Réci)