Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Ösztöndíjjal a pokolba (1986)

Deadly Friend
Filmadatlap
 
24
Szereplők
2
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Videók (1)

 
BoBamburg   2022. 01. 24.

legújabb vélemény

0

Wes Craven '86-os horrorja. A film első fele tökre tetszett, laza kertvárosi tinik, akik egy menő robottal lógnak, király a hangulat meg minden, de aztán vett egy nagy fordulatot a film. Azért a második fele se volt rossz, de a végére nekem kissé monoton lett.

 
Kóborló   2019. 11. 23.

0
Még valami jó is kisülhetett volna belőle

A filmet az a bizonyos Wes Craven (1939–2015) rendezte, akinek a neve 1986-ban, amikor ez a film készült, már egyértelműen minőséget jelentett a horror piacán, hisz ekkor már túl volt olyan ismert filmeken, mint az 1972-es Az utolsó ház balra, az 197... teljes kritika»

A film összbevétele 8 988 731 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek készült egy alternatív befejezése is, amit nem mutattak be semmilyen formában, de a Samanthát alakító Kristy Swanson hivatalos oldalán láthatók az ekkor készült képek.

(Kóborló )
 

Ez volt a Samanthát alakító Kristy Swanson első nagyobb filmszerepe.

(Kóborló )
 

Wes Craven szerint az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy a producerek elvárásait teljesíteni tudja, hisz közel tizenkét producer volt, és mindegyiknek más volt az elképzelése a filmmel kapcsolatban.

(Kóborló )
 

A filmben látható BB robotot közel 20 000 dollárból építették meg, és állítólag képes volt 750 kg-ot megemelni.

(Kóborló )
 

A gyártó stúdió, a Warner kötelezte a film forgatókönyvíróját, Bruce Joel Rubint és a rendezőt, Wes Cravent, hogy legyen a filmben több véresebb jelenet, hisz volt egy tesztvetítése, ahol a nézők nagyon hiányolták azokat. így újraforgattak pár gore jelenetet, bár ezek nagyon kilógtak a történet szerkezetéből.

(Kóborló )