Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
19
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
2
Videók
A légy
 
Kóborló   2019. 08. 06.

legújabb vélemény

Az egyik legerősebb és legismertebb testhorror megszületése

A horror rajongóknak David Cronenberg nevét nem igazán kell bemutatni, hisz e film előtt is készített már jó pár igazán emlékezetes filmet ( Veszett 1977, Porontyok 1979 vagy a Videodrome 1983-ból ), de jómagam úgy gondolom, hogy az úgynevezett testh... teljes kritika»

 
Balint   2016. 02. 13.

Cronenber talán egyik leghíresebb filmje, amit nagyszerűen sikerült adaptálnia a nyolcvanas évekre, mostanság is hasonlóan színvonalas remakekre lenne szükség és a vége talán még felkavaróbb mint az eredetinek ;)


 
Deku   2017. 07. 24.

Rémesen rossz lett Jeff Goldblum nem tudom hova tette a tehetségét pedig általában jó szokott lenni. Először is, ez az film borzalmasan gyenge és unalmas. Szerintem lett volna benne fantázia csak, ezt a készítők nem tudták olyan módon megfogni.

 
TribeBubu   2016. 04. 26.

Minden idők legelborultabb és leggyomorforgatóbb horrorfilmje. És gyerekkorom egyik legnagyobb traumája :D Cronenbergnek és csapatának sikerült körülbelül olyan meghökkentőre készíteni ezt az átiratot, mint amilyen az 1958-as film volt a maga korában.

 
HETEDIK   2017. 03. 01.

Kafka Átváltozásának megfilmesítése. Cronenbergtől megszokhattuk, hogy változatos ocsmányságokkal szereti sokkolni az embereket, na itt aztán van belőle bőven....de ez a film inkább lélekromboló mivolta miatt kitörölhetetlen a filmtörténelemből, főle... több»

 
portal91   2016. 06. 26.

Egyik kedvenc filmem, nagyon jó!! Mindig is szerettem, amikor a főhős vagy gonosz fejlődik a film alatt még el nem éri a végső formáját. Nagyon hatásos egy film lett és Goldblum kiváló!

 
esfworld   2015. 12. 31.

Jeff Goldblum nagyot alakít a Függetlenség napjában és a Jurassic Park első két részében. Nem is tudtam, hogy volt ezen kívül filmje, így amikor rákerestem egyből megnéztem. Az alapsztori megfogott, de valahogy nem éreztem rá a film dinamikájára. Élv... több»

Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Geena Davis
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Geena Davis

A film összbevétele 20 172 594 dollár volt (imdb.com).

 

Seth Brundle szerepére esélyes volt Richard Dreyfuss, James Woods, Willem Dafoe és John Lithgow is.

(Kóborló )
 

A stúdió Seth Brundle szerepét eredetileg Mel Gibsonnak szánta, de a színész a Halálos fegyver előkészületeivel volt elfoglalva, így nem tudta vállalni.

(Kóborló )
 

A film rendezője, David Cronenberg Linda Hamiltont akarta leszerződtetni Veronika szerepére, de a színésznőnek nem tetszett a forgatókönyv, így végül nem írt alá a filmhez.

(Kóborló )
 

Veronica szerepére esélyesek volt Jennifer Jason Leigh és Laure Dern is, de végül a stúdió kérésére olyan színésznőt választottak, aki akkoriban még kevésbé volt ismert. Így végül Geena Davis kapta a szerepet.

(Kóborló )
 

Beválasztották egy különleges listába az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz-ba.

(Norbi)
 

A film Kurt Neumann A légy (1958) című filmjének feldolgozása.

(ps)
 

Goldblum írt egy levelet Vincent Price-nak, az 1958-as A légy című film főszereplőjének, amelyben az új feldolgozást ajánlotta a színésznek. "Remélem ugyan annyira tetszeni fog, mint amennyire nekem tetszett az Ön filmje," - írja levelében Goldblum. Price el is ment a vetítésre és válaszolt is a levelére: "Csodálatos, egy bizonyos pontig... de túl messzire ment."

(ps)
 

Geena Davis csak egyetlen alkalommal borult ki a maszksok munkájától, amikor Seth füle a kezében maradtak. A jelenetben látható undor a színésznő arcán teljesen őszinte.

(ps)
 

A stáblistán elsőként Chris Walas neve szerepel. Ő volt a sminkmester, a szörny megalkotója. Munkáját 1986-ban Oscar-díjjal jutalmazták.

(ps)
 

Jeff Goldblum és Geena Davis még a szereposztást megelőzően járni kezdtek. Ez miatt a rendező nem is akarta a szerepet Davis-nek adni, de a színésznő nagyon meggyőző volt a meghallgatásokon.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.