Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
83
Filmadatlap
 
19
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
2
Videók
A légy
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Geena Davis
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Jeff Goldblum
Geena Davis
 
Kóborló   2019. 08. 06.

legújabb vélemény

Az egyik legerősebb és legismertebb testhorror megszületése

A horror rajongóknak David Cronenberg nevét nem igazán kell bemutatni, hisz e film előtt is készített már jó pár igazán emlékezetes filmet ( Veszett 1977, Porontyok 1979 vagy a Videodrome 1983-ból ), de jómagam úgy gondolom, hogy az úgynevezett testhorror egyik legismertebb képviselője ezzel az alkotásával vált szinte mindenki számára ismertté. Első találkozásom ezzel a filmmel sem mostanában volt, hisz még valamikor a videokazetták aranykorszakának idejében futottam először bele, és szinte biztosra mondhatom, hogy ez volt az első Cronenberg mű, amit láttam. Első alkalommal szabályosan sokkolt (bár ehhez hozzátartozik az is, hogy talán ez volt az első olyan horrorfilmem, ami elsősorban a te... több»

 
Balint   2016. 02. 13.

Cronenber talán egyik leghíresebb filmje, amit nagyszerűen sikerült adaptálnia a nyolcvanas évekre, mostanság is hasonlóan színvonalas remakekre lenne szükség és a vége talán még felkavaróbb mint az eredetinek ;)


 
Deku   2017. 07. 24.

Rémesen rossz lett Jeff Goldblum nem tudom hova tette a tehetségét pedig általában jó szokott lenni. Először is, ez az film borzalmasan gyenge és unalmas. Szerintem lett volna benne fantázia csak, ezt a készítők nem tudták olyan módon megfogni.

 
TribeBubu   2016. 04. 26.

Minden idők legelborultabb és leggyomorforgatóbb horrorfilmje. És gyerekkorom egyik legnagyobb traumája :D Cronenbergnek és csapatának sikerült körülbelül olyan meghökkentőre készíteni ezt az átiratot, mint amilyen az 1958-as film volt a maga korában.

 
HETEDIK   2017. 03. 01.

Kafka Átváltozásának megfilmesítése. Cronenbergtől megszokhattuk, hogy változatos ocsmányságokkal szereti sokkolni az embereket, na itt aztán van belőle bőven....de ez a film inkább lélekromboló mivolta miatt kitörölhetetlen a filmtörténelemből, főleg a befejezés okán....tipikusan az a film, mikor a stáblista pergése alatt csak ül az ember és meg sem bír szólalni percekig. Csak erős idegzetűeknek!

A film összbevétele 20 172 594 dollár volt (imdb.com).

 

Seth Brundle szerepére esélyes volt Richard Dreyfuss, James Woods, Willem Dafoe és John Lithgow is.

(Kóborló )
 

A stúdió Seth Brundle szerepét eredetileg Mel Gibsonnak szánta, de a színész a Halálos fegyver előkészületeivel volt elfoglalva, így nem tudta vállalni.

(Kóborló )
 

A film rendezője, David Cronenberg Linda Hamiltont akarta leszerződtetni Veronika szerepére, de a színésznőnek nem tetszett a forgatókönyv, így végül nem írt alá a filmhez.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.