A légy 2. (1989)

The Fly II

Kóborló   2019. 08. 13.

Hangulatban messze elmarad az elődjéhez képest

Az 1986-os, Cronenberg által újra megrendezett Légy című film büszkélkedhet azzal a nem kis fegyverténnyel, hogy biztos helye van a szívemben azon filmek (rövid) listáján, ahol az úgynevezett remake sokkal jobban tetszett, mint az eredeti változata. ... teljes kritika»

koba1996   2017. 09. 26.

Teljesen más irány, mint az előző, de ez sosem baj. Érdekes, fordulatos, kifejezetten tetszik az oldal, ahonnan bemutatja az emberiséget. Korához képest még a látványvilág is remek.

Balint   2016. 02. 13.

Szegény Brendon legyet nem hagyják nyugodni akár csak a Cronenberg féle alapot. Érdekes, hogy ez már új történet fonalat vesz fel és nem a hatvanas évek bélit próbálja rimékelni, mindenesetre sajnos így is gyengus lett, bár gusztustalanságban túlszárnyalja elődjét ;)

A film rendezését felkínálták David Cronenbergnek és Sam Raiminek is, de mindketten nemet mondtak a felkérésre.

(Kóborló )

Mel Brooks, a film egyik forgatókönyvírója javasolta Daphne Zuniga színésznőt a film rendezőjének, mert már dolgozott vele együtt az 1987-es Űrgolyhók című filmben.

(Kóborló )

Eredetileg Eric Stoltz is elutasította Martin szerepét, mert nem tetszett neki a forgatókönyv. A forgatókönyv átírása után elvállalta a szerepet.

(Kóborló )

John Getz volt az egyetlen színész, aki szerepet vállalt a folytatásban is mint Stathis Borans, akárcsak mint az előző Légy (1986) részénél.

(Kóborló )

Azt a jelenetet, melyben Martin Brundle egy videofelvételt néz az apjáról, eredetileg az első részhez forgatták le, ami végül nem került be a végleges változatba, itt viszont kapóra jött a kivágott jelenet.