Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
63%

A légy 2. (1989)

The Fly II
Filmadatlap
 
20
Szereplők
3
Vélemények
14
Képek
1
Videók

Galéria (14)

Videók (1)

 
Kóborló   2019. 08. 13.

legújabb vélemény

0
Hangulatban messze elmarad az elődjéhez képest

Az 1986-os, Cronenberg által újra megrendezett Légy című film büszkélkedhet azzal a nem kis fegyverténnyel, hogy biztos helye van a szívemben azon filmek (rövid) listáján, ahol az úgynevezett remake sokkal jobban tetszett, mint az eredeti változata. ... teljes kritika»

 
koba1996   2017. 09. 26.

1

Teljesen más irány, mint az előző, de ez sosem baj. Érdekes, fordulatos, kifejezetten tetszik az oldal, ahonnan bemutatja az emberiséget. Korához képest még a látványvilág is remek.

 
Balint   2016. 02. 13.

0

Szegény Brendon legyet nem hagyják nyugodni akár csak a Cronenberg féle alapot. Érdekes, hogy ez már új történet fonalat vesz fel és nem a hatvanas évek bélit próbálja rimékelni, mindenesetre sajnos így is gyengus lett, bár gusztustalanságban túlszárnyalja elődjét ;)

A film összbevétele 38 903 179 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezését felkínálták David Cronenbergnek és Sam Raiminek is, de mindketten nemet mondtak a felkérésre.

(Kóborló )
 

Mel Brooks, a film egyik forgatókönyvírója javasolta Daphne Zuniga színésznőt a film rendezőjének, mert már dolgozott vele együtt az 1987-es Űrgolyhók című filmben.

(Kóborló )
 

Eredetileg Eric Stoltz is elutasította Martin szerepét, mert nem tetszett neki a forgatókönyv. A forgatókönyv átírása után elvállalta a szerepet.

(Kóborló )
 

John Getz volt az egyetlen színész, aki szerepet vállalt a folytatásban is mint Stathis Borans, akárcsak mint az előző Légy (1986) részénél.

(Kóborló )
 

Azt a jelenetet, melyben Martin Brundle egy videofelvételt néz az apjáról, eredetileg az első részhez forgatták le, ami végül nem került be a végleges változatba, itt viszont kapóra jött a kivágott jelenet.

(Kóborló )