Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
66
Filmadatlap
 
21
Szereplők
3
Vélemények
14
Képek
1
Videók
A légy 2.
 
Kóborló   2019. 08. 13.

legújabb vélemény

Hangulatban messze elmarad az elődjéhez képest

Az 1986-os, Cronenberg által újra megrendezett Légy című film büszkélkedhet azzal a nem kis fegyverténnyel, hogy biztos helye van a szívemben azon filmek (rövid) listáján, ahol az úgynevezett remake sokkal jobban tetszett, mint az eredeti változata. Talán ezért is voltam annak idején annyira lelkes, hogy az 1959-es, A légy visszatér című filmet is remake-elni fogják (mondjuk akkor már azért annyira nem, amikor megtudtam, hogy az előző részt rendező David Cronenberg nem tért vissza a projekthez), de még mindig bizakodtam egy korrekt folytatásban és egy jó remake-ben, amit itt viszont csak részben kaptam meg, hisz azért volt kapcsolódó személy mindkét filmnél, mégpedig Chris Walas személyében. Mr. Walas még az 1986-os Légy című film trükkmestereként munkálkodott (amiért anno meg is kapta az Oscar-díjat), itt viszont rábízták a film rendezését, viszont a trükkjeiért már nem ő volt a felelős, hanem az általa alapított, speciális effekteket gyártó stúdió. Sajnos ez a váltás pecsételte meg számomra a Légy második felvonását is, mert Mr. Walas érezhetőn sokat építkezik a Cronenberg által kitaposott csapásvonalra, viszont hangulatilag messze elmarad tőle. Ez akár betudható annak is, hogy rendezésileg tapasztalatlan volt az úriember, hisz ez volt az első filmje, amit rendezett (és sokat nem is dolgozott e téren, hisz még egy filmet rendezett ezen kívül), illetve, hogy azért nem lehetet... több»

 
koba1996   2017. 09. 26.

Teljesen más irány, mint az előző, de ez sosem baj. Érdekes, fordulatos, kifejezetten tetszik az oldal, ahonnan bemutatja az emberiséget. Korához képest még a látványvilág is remek.


 
Balint   2016. 02. 13.

Szegény Brendon legyet nem hagyják nyugodni akár csak a Cronenberg féle alapot. Érdekes, hogy ez már új történet fonalat vesz fel és nem a hatvanas évek bélit próbálja rimékelni, mindenesetre sajnos így is gyengus lett, bár gusztustalanságban túlszárnyalja elődjét ;)

A film összbevétele 38 903 179 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezését felkínálták David Cronenbergnek és Sam Raiminek is, de mindketten nemet mondtak a felkérésre.

(Kóborló )
 

Mel Brooks, a film egyik forgatókönyvírója javasolta Daphne Zuniga színésznőt a film rendezőjének, mert már dolgozott vele együtt az 1987-es Űrgolyhók című filmben.

(Kóborló )
 

Eredetileg Eric Stoltz is elutasította Martin szerepét, mert nem tetszett neki a forgatókönyv. A forgatókönyv átírása után elvállalta a szerepet.

(Kóborló )
 

John Getz volt az egyetlen színész, aki szerepet vállalt a folytatásban is mint Stathis Borans, akárcsak mint az előző Légy (1986) részénél.

(Kóborló )
 

Azt a jelenetet, melyben Martin Brundle egy videofelvételt néz az apjáról, eredetileg az első részhez forgatták le, ami végül nem került be a végleges változatba, itt viszont kapóra jött a kivágott jelenet.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Chris Walas felkérte az első részben szereplő Geena Davis színésznőt, hogy játssza el Veronica szerepét addig, amíg Martin Brundle-t világra hozza. A színésznő nem vállalta, mert az első részben látható álom szülés miatt sokáig rémálmai voltak.

(Kóborló )
 

Az 1986-ban készített, Légy című filmben használt teleportáló készülékeket újra kellett építeni ehhez a filmhez, mert az eredetiek már nem álltak rendelkezésre a folytatáshoz.

(Kóborló )
 

Martin Brundle szerepére megkeresték Keanu Reeves és Josh Brolin színészeket is, de mindketten nemet mondtak a felkérésre.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.