Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Porontyok (1979)

The Brood
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
22
Képek
1
Videók

Galéria (22)

Videók (1)

 
Kóborló   2021. 04. 19.

legújabb vélemény

2
David Cronenberg legszemélyesebb filmje

Valamikor nagyon-nagyon régen láttam ezt a filmet, de a lezárása során látható képsorokon kívül (ami valószínűleg még sok horrornézőnek rögzülhetett alaposan a memóriájába) sok mindenre már nem emlékeztem belőle, így időszerűnek éreztem az újranézésé... teljes kritika»

 
Márton   2019. 01. 16.

1
Lassan kibontakozó rémület a Porontyok!

David Cronenberg kanadai forgatókönyvíró és rendezőnek az 1979-ben bemutatott Porontyok című filmje, a harmadik komolyabb rendezése volt (igaz amíg ehhez a film készítéséhez elért, több rövidfilmen is túl volt már)! Az 1975-ös Paraziták és az 1977-es... teljes kritika»

 
BoBamburg   2019. 01. 22.

2

David Cronenberg-re jellemző stílus és minőség. Én személy szerint nagyon szeretem a műveit, habár egyik sem túl könnyű darab, így nem tartoznak azon filmek közé, amiket bármikor szívesen újranézek, mert kell hozzá egyfajta hangulat. Hangulatra szint... több»

 
irongozu   2016. 04. 28.

0

Tudja valaki, mi a célja ennek a filmnek? Mert én nem. Finoman szólva is, a merő érdektelenség töltött el a nézése közben. 20 perc után azon töprengtem, hogy abba hagyom.

 

A film forgatását 1978. november 14-én kezdték meg, és 1978. december 21-ére be is fejezték.

(Kóborló )
 

A kislány szerepében látható Cindy Hinds még csak nyolcéves volt a film forgatása idején, majd 1983-ban egy másik David Cronenberg filmben is feltűnt, ez volt A holtsáv.

(Kóborló )
 

A filmbéli Nola Carveth karakterét alakító Samantha Eggar csupán négy napig tartózkodott a film forgatásán.

(Kóborló )
 

David Cronenberg azután írta meg a film történetét, miután viharos válási és gyermekelhelyezési procedúrája véget ért ex-feleségével, Margaret Hindsonnal szemben. A rendező elmondás szerint Samantha Eggar karakterében, Nola Carveth-ben több, a volt feleségére jellemező vonás is visszaköszön.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film szerepel a Steven Jay által szerkesztett, 101 horrorfilm, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)