Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Elmebeteg (1980)

Maniac
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 31.

legújabb vélemény

2

Egy erőszakos,brutálisan beteg film a vérbő nyolcvanas évekből.Nem is panaszkodhatunk,mert a gore képsorokkal nem szűkölködött a rendező William Lustig.Igazi slasher horror,ami az emberi lét aljának a semmitmondó életét,és perverzióit mutatja be néha hatásvadász eszközökkel.Műfajkedvelőknek kötelező darab.

 
Márton   2018. 11. 08.

2
Elmebeteg, horrorkedvelőknek kötelező darab

Ismét találtam egy gyémántot a régmúltból! Persze sokat halottam már az 1980-ban készített Maniac (avagy az Elmebeteg) című filmről, de ezidáig még nem volt szerencsém hozzá! Elképedve ültem még egy két percig a tévé képernyője előtt a megtekintése u... teljes kritika»

 
Filmbarbár   2019. 03. 03.

1
Valami hátborzongató az emberről

Nyomasztó és vérgőzös filmet láthat az, aki úgy dönt, hogy leül a Maniac elé. A történet valahol a slasher és a dráma határán egyensúlyoz, B kategóriás kivitelben, és a sutaságai ellenére is hátborzongató pillanatokkal "örvendezteti meg" a nézőt. Kis... teljes kritika»

 
Kóborló   2019. 10. 12.

0
Egy erős alkotás a 80-as évek filmgyártásából

Körülbelül úgy egy évvel ezelőtt láttam először William Lustig 1980-ban készített, Maniac című filmjét, és hiába láttam már rengeteg horrort előtte, ez a mű mégis képes volt sokkolni. Az első meglepetés akkor ért, amikor rájöttem, hogy hiába a renget... teljes kritika»

A film összbevétele 6 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Anna szerepére eredetileg Daria Nicolodit szerették volna a készítők, de mivel a színésznő egy másik filmben, Dario Argento Pokol című filmjében volt érdekelt, nem tudott csatlakozni a forgatáshoz.

(Kóborló )
 

A főszerepben látható Joe Spinell egyszerre forgatta ezt és a Fantom az éjszakában című filmet, ahol egy teljesen másfajta karaktert alakított, ezért ebben a filmben több jelenetnél álbajuszt és parókát kellett viselnie.

(Kóborló )
 

A filmet 26 nap alatt forgatták le.

(Filmbarbár)
 

A filmet az amerikai cenzorok sosem osztályozták, mert az alkotók nem mutatták meg nekik.

(Filmbarbár)
 

Hogy a költségeket alacsonyan tarthassák, számos női szerepre pornószínésznőket szerződtettek.

(Filmbarbár)