Az ikonikus horrorfilmes, David Cronenberg fia, Brandon Cronenberg az év legfelkavaróbb horrorjával rukkol elő, és már csak napokat kell rá várni.

Csütörtökön érkezik a hazai mozikba a Végtelen víztükör című sci-fi horror Brandon Cronenberg rendezésében, Alexander Skarsgård és Mia Goth főszereplésével. 

A film egy fiktív országban nyaraló pár sötét élményeit tárja elénk, az igazságosság, az erkölcs és az emberi romlottság témáit vizsgálva. A történet James Foster, egy küszködő regényíró és felesége, Em körül forog. Egy sor nyugtalanító esemény, köztük egy közúti emberölés után James megismeri az igazságszolgáltatás egy döbbenetes formájával.

A film vegyes vagy pozitív kritikákat kapott, a Rotten Tomatoes-on 86%-os tetszési idexen áll. A kritikusok dicsérték a hangulatot, az alakításokat és a rendezést, bár néhányan kritizálták a cselekményt. A mozipénztáraknál 2,7 millió dollárral debütált, amivel a rendező meghaladta apja legutóbbi, 2022-es A jövő bűnei című filmjének teljesítményét.

Bár a film felkavaró témái és cselekménye vitákat váltottak ki, a kritikák ellenére a filmet a társadalmi normákról és az emberi pszichéről szóló merész elképzelései miatt mégis inkább méltatták.

Ha még nem döntötted el, hogy megnézd-e, ajánljuk a figyelmedbe az alábbi előzetest.

dráma | erotikus | horror | sci-fi

A közeljövőben az emberek fejlődésük során megpróbálnak majd alkalmazkodni a szintetikus környezethez. Míg egyesek kihasználják a transzhumanizmusban rejlő korlátlan... több»