Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
59%

Ők (2022)

Men
Filmadatlap
 
13
Szereplők
12
Vélemények
9
Képek
7
Videók
Ők

Galéria (9)

Jessie Buckley
Rory Kinnear
Jessie Buckley
Rory Kinnear
Jessie Buckley
Jessie Buckley
Jessie Buckley
Jessie Buckley
Jessie Buckley

Videók (7)

 
Megnezekmindentis Nézhetetlen  2023. 02. 18.

legújabb vélemény

1
Gyalázatos

Nézhetetlen, okádék, ekkora vacakot soha az életbe nem láttam. Talán a Hibrid című film rosszabb volt ennél is, bár… Ez embertelen, az biztos!

 
Artemisia   2022. 10. 11.

a nap véleménye

6
Az erőszak erőszakot szül... szó szerint

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Alex Garland az Ex Machinaval már feszegette a női-férfi viszony dinamikáját, harmadik rendezésének pedig egyik fő témája a toxikus párkapcsolati minta. A gyászfeldolgozást, a múltbéli traumák kísértését, az alá-fölérendeltség pszichológiáját egy nyo... teljes kritika»

 
filmtro.hu   2022. 08. 06.

a nap véleménye

4
Tartalom nélkül a forma

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Biztos rengeteg embert sokkol (majd) ez a film, de aki nem hagyja figyelmen kívül, hogy egy A24-produkcióról van szó, és a rendező Alex Garland, az legalább beköti a biztonsági övet, mielőtt megnézi. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy a film utol... teljes kritika»

 
Greta   2022. 12. 29.

0
Elfogadás vagy balta

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Spoiler! Precízen elkészített film, erős atmoszférában adja vissza a traumatizált nő benyomásait a férfiakkal szemben: félelmet, megalázottságot, kiszolgáltatottságot, elbizonytalanodást, viszolygást, értetlenséget, dühöt. A „férfi” egy jelenség a filmben, nem konkrét személy, hanem mitikus lény, akivel szembe kell néznünk, nekünk, nőknek. Hogyan is viszonyuljunk ehhez a logikátlan, ijesztő, agresszív, de ősi lényhez? A hősnő baltát ragad a teljesen kaotikus csúcsponton, de hogy használja-e, nem derül ki. Mikor felteszi a nagy kérdést: „Mit akarsz tőlem?”, a férfi már csak egyszerű, szelíd, hétköznapi halandó ismét, a válasza: „Szeress engem.” Bízzunk benne, hogy a nő ezen a ponton a megértés útjára lép, ami az elfogadáshoz vezeti, és az utolsó jelenet megbékélt mosolya már ennek tudható be, nem a baltának. Jó rendezés, csodás ír és angol színészek, mesteri operatőr munka, maradandó élmény, csak nekem a témaválasztás, a mondanivaló kicsit egyszerű, így nem szól nagyon-nagyot, de nem is kell. Akit érint, azt megtalálja. Míg a rendező előző filmjein (Expedíció, Ex machina) egyértelműen éreztem a zavaró hollywoodi befolyást, itt élvezhettem a letisztult angol filmművészetet. Négy és fél csillagot adnék, ha lehetne.

 
stevepisti   2022. 09. 12.

0

Az első két harmada nálam nagyon jól működött, aztán a végére átcsapott valamiféle művészi horrorba, na én ezt nem nagyon tudtam értékelni. Minden más jól működött, színészi játék, képi világ, feszültség stb. Sajnálom, én nem ilyen befejezésre számítottam.

 
erahurka   2022. 09. 08.

0

Nagyon egyoldalúan szélsőséges, de ha ezt elengedjük, akkor egy elég jó művész horror.

 
tmotm   2023. 02. 13.

0
Ezmiez?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

[Lesz benne SPOILER, vigyázz!] Már többször próbáltam nekiállni, hogy valamit írjak róla, mert megérdemli; ha már én nem érdemeltem meg, hogy egy rendes filmet nézhessek 100 percen keresztül. Szóval, ha horrorfilmre vágysz, az ijedtség legalább halvány lehetőségével, akkor ezt nagyon gyorsan verd ki a fejedből. Viszont, ha szereted a katyvaszt, az olyan filmeket, „amit nem lehet egyből megérteni” (manapság szokás a bűn rossz, drámázós filmekre ezt mondani, mert a készítőknek derogál, hogy beismerjék, hogy ezt a filmet még a The Asylum sem vállalná fel), akkor ezt neked találták ki. Egyszerűsítve, ha például bejött az Anyám! (nem az enyém, hanem a film – bár az legalább őszinte volt, mert a címe mindjárt utalt a minőségre is: „Mi az Anyám!-nak kellett nekem ezt megnéznem?”), akkor ez is tetszeni fog. Na, jó. Azért jár a filmnek a pacsi, mert nem állította be alapvetően rossznak a férfiakat, míg a nőket csak áldozatnak. Bár, ha nekem lenne ilyen a párom, mint az ő férje volt („ha szakítasz, öngyilkos leszek”), akkor már nyitnám is neki az ablakot. Mondjuk, ha ilyen lenne, az valószínűleg már rég kiderült volna (jaj, de jó, hogy nem ilyen). Mennyire kell, hülyének lenned, vagy erőltetettnek lennie a forgatókönyvnek, hogy összeházasodj/on a főszereplő egy ilyen emberrel? Nagyon! Szóval, ha szereted, hogy fáj, de nem olyan jó értelemben, mint egy 80-as évekbeli, közepesen rossz horror, hanem úgy, mint például a Vivarium, akkor csak hajrá! De én előre szóltam.

A film összbevétele 5 122 829 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 888 815 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 940 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Rory Kinnear több karaktert is alakít a történetben.

(csd)
 

Alex Garland harmadik nagyjátékfilmes rendezése.

(csd)
 
Alex Garland harmadik nagyjátékfilmes rendezésével létrehozott egy kvázi nő-trilógiát. Míg a pár év alatt sci-fi alapvetéssé váló Ex Machina a női fizikai tulajdonságokkal ellátott mesterséges intelligenciát mutatja be félelmetes manipulátorként, addig az Ők ellenségképévé már a férfiak válnak. Garland ezúttal a kortárs arthorrorba csomagolva próbálja meg elmesélni aktuális történetét. több»