Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
49%

Tűzgyújtó (2022)

Firestarter
Filmadatlap
 
27
Szereplők
13
Vélemények
20
Képek
3
Videók

Galéria (20)

Videók (3)

 
BÉLA   2022. 12. 18.

legújabb vélemény

0
Na, még egy szuperember

Ez a film egy plágium.

 
filmtro.hu   2022. 06. 07.

a nap véleménye

3
Twisted Firestarter

Stephen King regénye nálam a King-skálán alapból 6/10-es helyen áll. Ennél a 80-as évek végétől sokkal jobbakat írt, de azért így is egy izgalmas sztori, ami olvastatja magát. Az 1984-es adaptáció nekem olyan, mintha kezdő főiskolások legelső projekt... teljes kritika»

 
F79   2022. 05. 13.

a nap véleménye

6
Hova lett a tűz?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem fogom sokadszorra is leírni, hogy mennyire félre tudnak menni Stephen King regényeinek adaptációi. Sőt, azt mondom, felejtsük el, hogy egyáltalán létezik a könyv. Koncentráljunk csak a filmre. Az első dolog, amin megakadt a szemem, az John Carpen... teljes kritika»

 
Caravaggio1978   2022. 07. 16.

3
Egy-két logikátlan eseményt nem értek, de nekem nagyon bejött

Lehet órákon át a film gagyiságait elemezni. Persze, lehet, hogy amikor beülök egy étterembe, nem nagyon szoktam elemzéseket végezni az ételekről, mert akkor sehová sem ülnék be igazán. Ez a hátránya a vendéglátós múltnak. Ebből azt szeretném kihozni, hogy a világ legjobb filmjei is valakinek épp a legrosszabbak. Én a saját véleményem szoktam leírni, mindenféle pszcihológiai meg filmtechnikai tankönyv nélkül. :) Nekem ez a történet nagyon pozitív lett, egy nagyszerű történet, nem fókuszált másra, csak a fő alanyra, nem vett el fél órát tőle senki, a főhős volt, és semmi más. Nekem ez elég volt pontosan. Volt egy két mozzanat, ami nem volt érthető a filmben, pl., hogy az anyát otthagyják meghalva, hadd égjen el a házban, a macskát meg eltemetik, még imát is mondanak hozzá. Én nagyon elégedett voltam összességében ezzel a filmmel, a vége is nagyon szuper lett! A színészek szerintem nagyon jól vitték a szerepeket.

 
Tonyka   2022. 09. 13.

1
Unalomba fulladó újrázás

Van pár Stephen King-kedvencem, köztük a Tűzgyújtó kiemelt helyen szerepel. Voltaképpen örültem az újrázásnak, lehetett volna csiszolni az 1984 alkotáson, akár technikailag, akár forgatókönyvileg. Sajnos nem sikerült, egyszerűen hiányzik a tapintható feszültség, a rejtély misztikuma, a menekülés kilátástalansága. Az ellenoldal karakterei vérszegények. A dinamika eléggé zötyögős, illetve nem is igazán van. Apa és lánya középszinten játszik, egyáltalán nem kiemelkedő. Rengeteg dolog nem kap hangsúlyt, minden csak úgy jön. Logikai bakik tarkítják a cselekményt, nem értem, hogyan sikerült így összehozni. Sajnálom, mert a bemutatót látva szinte biztosra vettem, hogy nagyon jó kis menekülős horrort kapok. Csalódtam, az IMDb helyes számokat mutat. Kár érte, sokkal többet érdemelt volna ez a remek történet.

 
jfruzsi97   2022. 05. 20.

1

Most próbáltam visszaemlékezni, mit nézem egy hete. Pár perc kellett mire eszembe jutott a film címe, ebből is látszik nem fogott meg.Sajnos elég gyenge lett. Semmi izgalmas rész, a sztori se volt jól összerakva.

 
a-arnold   2022. 09. 18.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem értem miért van így leértékelve. Az tény, hogy nincs olyan jó, mint az eredeti, hiányoznak belőle részek, és így eleve rövidebb lett az egész, de alapvetően nem rossz feldolgozás. Bár az tényleg jobb lett volna, ha Charlie-t beviszik kísérletezni... több»

A film 19 925 085 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 11 856 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film Stephen King azonos című regényének adaptációja.

(csd)
 

A Tűzgyújtó egyszerre debütált a mozikban és a Peacock műsorkínálatában.

(csd)
 

Fatih Akint 2018-ban jelentették be rendezőnek, azonban sokkal később távozott a projekttől.

(csd)
 

Mark L. Lestert, aki az eredeti Tűzgyújtót rendezte, nem kérték fel, hogy vegyen részt ebben a produkcióban.

(csd)
 
A Tűzgyújtó második filmes adaptációja a szuperhős-sztorik dömpingjében a mutáns-tematika friss megközelítését nyújthatta volna, ehelyett a végeredmény olyannyira banális, hogy műfajának évtizedekkel korábbi, mára már meghaladott jegyeit és problémáit hordozza magán. több»
 
Köszönjük meg szépen a jó John Carpenter-filmzenét, és gyorsan felejtsük is el a többit! több»