Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
50%

Tűzgyújtó (2022)

Firestarter
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
20
Képek
3
Videók

Galéria (20)

Videók (3)

 
BÉLA   2022. 12. 18.

legújabb vélemény

0
Na, még egy szuperember

Ez a film egy plágium.

 
filmtro.hu   2022. 06. 07.

a nap véleménye

3
Twisted Firestarter

Stephen King regénye nálam a King-skálán alapból 6/10-es helyen áll. Ennél a 80-as évek végétől sokkal jobbakat írt, de azért így is egy izgalmas sztori, ami olvastatja magát. Az 1984-es adaptáció nekem olyan, mintha kezdő főiskolások legelső projekt... teljes kritika»

 
F79   2022. 05. 13.

a nap véleménye

7
Hova lett a tűz?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem fogom sokadszorra is leírni, hogy mennyire félre tudnak menni Stephen King regényeinek adaptációi. Sőt, azt mondom, felejtsük el, hogy egyáltalán létezik a könyv. Koncentráljunk csak a filmre. Az első dolog, amin megakadt a szemem, az John Carpen... teljes kritika»

 
Caravaggio1978   2022. 07. 16.

3
Egy-két logikátlan eseményt nem értek, de nekem nagyon bejött

Lehet órákon át a film gagyiságait elemezni. Persze, lehet, hogy amikor beülök egy étterembe, nem nagyon szoktam elemzéseket végezni az ételekről, mert akkor sehová sem ülnék be igazán. Ez a hátránya a vendéglátós múltnak. Ebből azt szeretném kihozni, hogy a világ legjobb filmjei is valakinek épp a legrosszabbak. Én a saját véleményem szoktam leírni, mindenféle pszcihológiai meg filmtechnikai tankönyv nélkül. :) Nekem ez a történet nagyon pozitív lett, egy nagyszerű történet, nem fókuszált másra, csak a fő alanyra, nem vett el fél órát tőle senki, a főhős volt, és semmi más. Nekem ez elég volt pontosan. Volt egy két mozzanat, ami nem volt érthető a filmben, pl., hogy az anyát otthagyják meghalva, hadd égjen el a házban, a macskát meg eltemetik, még imát is mondanak hozzá. Én nagyon elégedett voltam összességében ezzel a filmmel, a vége is nagyon szuper lett! A színészek szerintem nagyon jól vitték a szerepeket.

1
 
Tonyka   2022. 09. 13.

1
Unalomba fulladó újrázás

Van pár Stephen King-kedvencem, köztük a Tűzgyújtó kiemelt helyen szerepel. Voltaképpen örültem az újrázásnak, lehetett volna csiszolni az 1984 alkotáson, akár technikailag, akár forgatókönyvileg. Sajnos nem sikerült, egyszerűen hiányzik a tapintható feszültség, a rejtély misztikuma, a menekülés kilátástalansága. Az ellenoldal karakterei vérszegények. A dinamika eléggé zötyögős, illetve nem is igazán van. Apa és lánya középszinten játszik, egyáltalán nem kiemelkedő. Rengeteg dolog nem kap hangsúlyt, minden csak úgy jön. Logikai bakik tarkítják a cselekményt, nem értem, hogyan sikerült így összehozni. Sajnálom, mert a bemutatót látva szinte biztosra vettem, hogy nagyon jó kis menekülős horrort kapok. Csalódtam, az IMDb helyes számokat mutat. Kár érte, sokkal többet érdemelt volna ez a remek történet.

 
jfruzsi97   2022. 05. 20.

1

Most próbáltam visszaemlékezni, mit nézem egy hete. Pár perc kellett mire eszembe jutott a film címe, ebből is látszik nem fogott meg.Sajnos elég gyenge lett. Semmi izgalmas rész, a sztori se volt jól összerakva.

 
HE7EDIK   2022. 05. 14.

1

Csóró macska, úgy leégett, mint ezzel a celluloid hulladékkal a készítői.

A film 19 925 085 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 11 856 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film Stephen King azonos című regényének adaptációja.

(csd)
 

A Tűzgyújtó egyszerre debütált a mozikban és a Peacock műsorkínálatában.

(csd)
 

Fatih Akint 2018-ban jelentették be rendezőnek, azonban sokkal később távozott a projekttől.

(csd)
 

Mark L. Lestert, aki az eredeti Tűzgyújtót rendezte, nem kérték fel, hogy vegyen részt ebben a produkcióban.

(csd)
 
A Tűzgyújtó második filmes adaptációja a szuperhős-sztorik dömpingjében a mutáns-tematika friss megközelítését nyújthatta volna, ehelyett a végeredmény olyannyira banális, hogy műfajának évtizedekkel korábbi, mára már meghaladott jegyeit és problémáit hordozza magán. több»
 
Köszönjük meg szépen a jó John Carpenter-filmzenét, és gyorsan felejtsük is el a többit! több»