Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Hang nélkül 2 (2020)

A Quiet Place Part II
Filmadatlap
 
29
Szereplők
20
Vélemények
25
Képek
10
Videók

Galéria (25)

Videók (10)

 
Scriptor   2021. 11. 28.

legújabb vélemény

3
Majdnem olyan jó, mint az első

A Krasinski házaspár 2018-as Hang nélkülje óriási film, kimagaslóan jó forgatókönyvvel, alapötlettel és rendezéssel. A 2021-es második epizód ugyan nem tudja megismételni ezt a különlegességet, de kétségkívül megközelíti. A feszültségteremtés és növelés ezúttal is lenyűgöző, csak az egyes jelenetek kidolgozottsága nem éri el az első rész színvonalát. No meg persze nagyon hiányzik maga John Krasinski is (leszámítva a felvezető jelenetet). Sajnos Cillian Murphy nem tudja pótolni őt. Értékelésem Roger Ebert 4 csillagos szisztémáját kölcsönvéve: 2,5 csillag.

 
szabmarc   2021. 09. 12.

a nap véleménye

1

Amit hiányoltam az első részből előzménysztorit, abból egy hangyányit kaptam a második részben, azonban sajnos még mindig nem kielégítő mennyiségben. A karakterek továbbra is rendben vannak, a színészek munkája szerintem teljesen okés, Cillian Murphy... több»

 
Artemisia   2021. 06. 15.

a nap véleménye

8
Néma csend

Az Abbott család és a hangra támadó szörnyetegek története 2018-ban indult hódító útjára, idén pedig méltó folytatást kapott. A Hang nélkül a tökéletes horror megtestesítője. Egyrészt újító a műfajban, hiszen a céltalan vérontás helyett nyomasztó ha... teljes kritika»

 
Bazzzsi   2021. 10. 13.

2

Az első rész nekem jobban bejött, de ebben is voltak jó ötletek szép számmal.

 
VvV   2021. 10. 21.

2

Emily Blunt és John Krasinski jó páros. A magánéletben és a filmek világában is. A történet izgalmas és meglepő volt.

 
Norbert93   2021. 07. 30.

1
Mèg mindig üt a poszt-apokaliptikus minimalizmus

Imádom az igényes minimalista filmeket, ezért is nyűgözött le az első rész, bár ezzel a látványos flashback-el a minimalista varázsát levedlette egy negyedórára, de egyáltalán nem vált kárára, mivel egy jól összerakott, rövid és velős visszaemlékezést kaptunk. A továbbiakban visszatér oda, ahol az első rész abbahagyta, a minimalista, de feszes történetvezetésbe. A karakterek még mindig jók, nem vesztettek eredetiségükből semmit és az újak is pontosan úgy vannak megírva, hogy az illeszkedjék az eddig kialakított világba. A szörnyek eredete kicsit többet elárult, mint kellett volna, de még mindig megmaradt az a rejtélyes, homályba burkolt háttértörténetük, ami egyébként feleslegesen lenne megmagyarázva, hiszen éppen ettől működik igazán a film. A színészek nagyszerűek; Emily Blunt és Cilian Murphy karaktere pont annyira emberiek és esendőek, mint amennyire lenniük kell, mellesleg pedig a két színész minimalista (hiszen javarészt suttognak, mutogatnak, gesztikulálnak), de érzelmekkel teli alakítása viszi a hátán a sztorit. A bújkálós, "hang nélküli" jelenetek, pedig annyira feszesre sikerültek, hogy tövig lerágtam a körmeimet minden egyes ilyen jelenetben. Külön pont a vágóknak és az operatőröknek.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 09.

a nap véleménye

4
Remek folytatás új effektekkel, és a popcorn tilalom még érvényben

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azt szokták mondani, hogy az 1. rész után félve várjuk a 2.-at. Szerencsére egyáltalán nem maradt alul John Krasinski elképzelése; ígérete szerint egy nagy élményre számíthatunk, és ezt meg is kaptuk véleményem szerint. Ez a világ, amit a szemünk el... teljes kritika»

A film összbevétele 224 400 713 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 94 945 310 forintot termelt. A hazai mozik összesen 58 980 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az első filmek között volt, melynek premierjét a koronavírus-járvány miatt halasztották el. A 2020. március 8-ára tervezett bemutatót 2020 szeptemberére halasztották.

(Artemisia )
 

A Hang nélkül 2 Cillian Murphy második posztapokaliptikus filmje a 2002-es 28 nappal később után.

(hp)
 

A forgatás kedvéért a New York-állambeli South Grand Island hidat 13 órára lezárták.

(hp)
 

A Hang nélkül 2 egyik kulcsszerepét eredetileg Brian Tyree Henry alakította volna, azonban egy másik filmjének forgatása miatt az utolsó pillanatban kénytelen volt visszalépni. Ekkor már javában zajlottak a Hang nélkül 2 körüli munkálatok, de az alkotók még időben tudták helyettesíteni a színészt Djimon Hounsou szerződtetésével.

(hp)
 

Az első részt jegyző páros tagjai, Scott Beck és Bryan Woods egyéb munkáikat előnyben részesítve nem vállalták a második rész forgatókönyvének megírását.

(hp)
 
Kétségtelen, hogy a Hang nélkül 2. tisztességes munka, de hogy hozzátesz-e eleget az előzőhöz, abban nem vagyok biztos. több»
 
... a Hang nélkül 2.-ben a reália utánozza a fikciót, a második rész nyitásközpontúsága a moziújranyitási lázban égő, továbblépést szorgalmazó, gyógyulni akaró valóságot is áthatja. Csak örülhetünk neki. több»
 
Mindent összevetve, a Hang nélkül 2. méltó folytatása az első résznek, erre pedig sajnos egyre ritkábban van példa manapság, úgyhogy meg kell becsülni. Ez a rész sem hibátlan, de ha mellőzzük a vélt vagy valós logikai bukfencek nagyítóval való kutatását, akkor egy feszültségteremtésben párját ritkító, szórakoztató élményben lehet részünk. Bátran próbálkozzanak vele mindazok, akik szerették az első részt, akiknek meg már az sem tetszett, azoknak valószínűleg ez sem fog. több»