Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
81%

Hang nélkül 2 (2020)

A Quiet Place Part II
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
25
Képek
9
Videók

Galéria (25)

Videók (9)

 
harnas1207 Nézhetetlen  2021. 07. 22.

legújabb vélemény

0

Biztosan egyedül leszek a véleményemmel, de borzasztó volt ez a film. Eleve az első rész logikátlanságain és irritáló szereplőin sem tudtam továbblépni, így a második rész hátrányból indult. Ugyanazt kaptuk, csak már ismertük a szereplőket. Se nem iz... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 09.

a nap véleménye

2
Remek folytatás új effektekkel, és a popcorn tilalom még érvényben

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azt szokták mondani, hogy az 1. rész után félve várjuk a 2.-at. Szerencsére egyáltalán nem maradt alul John Krasinski elképzelése; ígérete szerint egy nagy élményre számíthatunk, és ezt meg is kaptuk véleményem szerint. Ez a világ, amit a szemünk el... teljes kritika»

 
Artemisia   2021. 06. 15.

a nap véleménye

8
Néma csend

Az Abbott család és a hangra támadó szörnyetegek története 2018-ban indult hódító útjára, idén pedig méltó folytatást kapott. A Hang nélkül a tökéletes horror megtestesítője. Egyrészt újító a műfajban, hiszen a céltalan vérontás helyett nyomasztó ha... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2021. 07. 11.

2
Hangos ováció

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hoppá! Egy laza flashback-kel kezdődik a történet, ami nagyon ütős lett a maga módján. Tényleg nem tudjuk, hogyan kerültek le a Földre, mennyien vannak, és miért pont a Földre (ha egyáltalán ide akartak) jöttek. John Krasinski elegánsan kikerülte már... teljes kritika»

 
stevepisti   2021. 06. 16.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Cillian Murphy az Eredetben nyújtott alakítása után került be a kedvenceim közé. Most sem csalódtam benne, a trailerben először fel sem ismertem, aztán mikor megtudtam, hogy ő lesz, aki segít a családnak a történetben, még jobban vártam a második rés... több»

 
Eastern79   2021. 06. 29.

1
Zseniális folytatás

Kevés sikerfilmről mondható el, hogy a folytatás legalább olyan jól sikerült, mint az első, ezúttal azonban mindenből többet, jobbat, szebbet kapunk. Az első részhez méltón most sem a brutalitáson van a hangsúly, hiszen egy-egy jól időzített, darabjaira robbanó ajtó, vagy felröppenő madár éppen úgy ránk hozza a frászt, mint maguk a szörnyek. John Krasinski rendezői stílusát tanítani kellene, hiszen annyira a helyén van minden, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Nincsenek túltolva az effektek, az atmoszféra tökéletes, Emily Blunt és Millicent Simmonds játéka pedig messze felülmúl mindent, amit eddig a műfajon belül láthattunk. Cillian Murphyt sokáig fel sem ismertem, de nem is nagyon volt időm gondolkodni, mert minden perce lekötött. Látványos, izgalmas, profi munka.

 
elekm90   2021. 07. 19.

0

Egész jól továbbvitték az első részt, kimondottan tetszett, hogy nem volt időbeli ugrás, közvetlenül onnan folytatták, ahol az előző abbamaradt. Egyrészt nagyobb szabású lett, több szálon futó történettel, amit jól oldottak meg. Másrészt pont az a kl... több»

A film összbevétele 224 400 713 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 87 676 866 forintot termelt. A hazai mozik összesen 54 530 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az első filmek között volt, melynek premierjét a koronavírus-járvány miatt halasztották el. A 2020. március 8-ára tervezett bemutatót 2020 szeptemberére halasztották.

(Artemisia )
 

A Hang nélkül 2 Cillian Murphy második posztapokaliptikus filmje a 2002-es 28 nappal később után.

(hp)
 

A forgatás kedvéért a New York-állambeli South Grand Island hidat 13 órára lezárták.

(hp)
 

A Hang nélkül 2 egyik kulcsszerepét eredetileg Brian Tyree Henry alakította volna, azonban egy másik filmjének forgatása miatt az utolsó pillanatban kénytelen volt visszalépni. Ekkor már javában zajlottak a Hang nélkül 2 körüli munkálatok, de az alkotók még időben tudták helyettesíteni a színészt Djimon Hounsou szerződtetésével.

(hp)
 

Az első részt jegyző páros tagjai, Scott Beck és Bryan Woods egyéb munkáikat előnyben részesítve nem vállalták a második rész forgatókönyvének megírását.

(hp)
 
Kétségtelen, hogy a Hang nélkül 2. tisztességes munka, de hogy hozzátesz-e eleget az előzőhöz, abban nem vagyok biztos. több»
 
... a Hang nélkül 2.-ben a reália utánozza a fikciót, a második rész nyitásközpontúsága a moziújranyitási lázban égő, továbblépést szorgalmazó, gyógyulni akaró valóságot is áthatja. Csak örülhetünk neki. több»
 
Holott az első két részben felvázolt posztapokaliptikus világ ezerszer eredetibb, mint az unásig túlnyújtott, évadról évadra egyre rosszabb The Walking Dead sorozaté, így jó lenne, ha Krasinski és Emily Blunt egy mozifilmtrilógiánál gazdagabb Hang nélkül-univerzumban gondolkodnának. több»