Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Hang nélkül 2 (2020)

A Quiet Place Part II
Filmadatlap
 
29
Szereplők
25
Vélemények
25
Képek
10
Videók

Galéria (25)

Videók (10)

 
Tóth István   2022. 06. 19.

legújabb vélemény

0
SsssSssss

Egy tökéletes folytatás! Ismét ugyan az volt mint az első résznél minden, de próbáltak jobban teret adni a dolgoknak. Imádtam, mint az első részt!!!

 
szabmarc   2021. 09. 12.

a nap véleménye

1

Amit hiányoltam az első részből előzménysztorit, abból egy hangyányit kaptam a második részben, azonban sajnos még mindig nem kielégítő mennyiségben. A karakterek továbbra is rendben vannak, a színészek munkája szerintem teljesen okés, Cillian Murphy... több»

 
Artemisia   2021. 06. 15.

a nap véleménye

8
Néma csend

Az Abbott család és a hangra támadó szörnyetegek története 2018-ban indult hódító útjára, idén pedig méltó folytatást kapott. A Hang nélkül a tökéletes horror megtestesítője. Egyrészt újító a műfajban, hiszen a céltalan vérontás helyett nyomasztó ha... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 06. 29.

1
Zseniális folytatás

Kevés sikerfilmről mondható el, hogy a folytatás legalább olyan jól sikerült, mint az első, ezúttal azonban mindenből többet, jobbat, szebbet kapunk. Az első részhez méltón most sem a brutalitáson van a hangsúly, hiszen egy-egy jól időzített, darabjaira robbanó ajtó, vagy felröppenő madár éppen úgy ránk hozza a frászt, mint maguk a szörnyek. John Krasinski rendezői stílusát tanítani kellene, hiszen annyira a helyén van minden, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Nincsenek túltolva az effektek, az atmoszféra tökéletes, Emily Blunt és Millicent Simmonds játéka pedig messze felülmúl mindent, amit eddig a műfajon belül láthattunk. Cillian Murphyt sokáig fel sem ismertem, de nem is nagyon volt időm gondolkodni, mert minden perce lekötött. Látványos, izgalmas, profi munka.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 09.

a nap véleménye

4
Remek folytatás új effektekkel, és a popcorn tilalom még érvényben

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azt szokták mondani, hogy az 1. rész után félve várjuk a 2.-at. Szerencsére egyáltalán nem maradt alul John Krasinski elképzelése; ígérete szerint egy nagy élményre számíthatunk, és ezt meg is kaptuk véleményem szerint. Ez a világ, amit a szemünk el... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2021. 07. 11.

3
Hangos ováció

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hoppá! Egy laza flashback-kel kezdődik a történet, ami nagyon ütős lett a maga módján. Tényleg nem tudjuk, hogyan kerültek le a Földre, mennyien vannak, és miért pont a Földre (ha egyáltalán ide akartak) jöttek. John Krasinski elegánsan kikerülte már... teljes kritika»

 
Bazzzsi   2021. 10. 13.

2

Az első rész nekem jobban bejött, de ebben is voltak jó ötletek szép számmal.

A film összbevétele 224 400 713 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 94 945 310 forintot termelt. A hazai mozik összesen 58 980 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az első filmek között volt, melynek premierjét a koronavírus-járvány miatt halasztották el. A 2020. március 8-ára tervezett bemutatót 2020 szeptemberére halasztották.

(Artemisia )
 

A Hang nélkül 2 Cillian Murphy második posztapokaliptikus filmje a 2002-es 28 nappal később után.

(hp)
 

A forgatás kedvéért a New York-állambeli South Grand Island hidat 13 órára lezárták.

(hp)
 

A Hang nélkül 2 egyik kulcsszerepét eredetileg Brian Tyree Henry alakította volna, azonban egy másik filmjének forgatása miatt az utolsó pillanatban kénytelen volt visszalépni. Ekkor már javában zajlottak a Hang nélkül 2 körüli munkálatok, de az alkotók még időben tudták helyettesíteni a színészt Djimon Hounsou szerződtetésével.

(hp)
 

Az első részt jegyző páros tagjai, Scott Beck és Bryan Woods egyéb munkáikat előnyben részesítve nem vállalták a második rész forgatókönyvének megírását.

(hp)
 
Kétségtelen, hogy a Hang nélkül 2. tisztességes munka, de hogy hozzátesz-e eleget az előzőhöz, abban nem vagyok biztos. több»
 
... a Hang nélkül 2.-ben a reália utánozza a fikciót, a második rész nyitásközpontúsága a moziújranyitási lázban égő, továbblépést szorgalmazó, gyógyulni akaró valóságot is áthatja. Csak örülhetünk neki. több»
 
Mindent összevetve, a Hang nélkül 2. méltó folytatása az első résznek, erre pedig sajnos egyre ritkábban van példa manapság, úgyhogy meg kell becsülni. Ez a rész sem hibátlan, de ha mellőzzük a vélt vagy valós logikai bukfencek nagyítóval való kutatását, akkor egy feszültségteremtésben párját ritkító, szórakoztató élményben lehet részünk. Bátran próbálkozzanak vele mindazok, akik szerették az első részt, akiknek meg már az sem tetszett, azoknak valószínűleg ez sem fog. több»