2022.12.08 07:05 Zsolt Szabó Olvasottság: 156x
1

A nagysikerű első rész folytatása

A 2018-ban bemutatott nagysikerű film folytatása, ami személyes véleményem szerint jobb is lett, mint az első rész. Ezt csak annak tudom be, hogy most Krasinski rendezői székben ülve készítette el a filmet, és nem kellett főszerepet is alakítania, és ez be is jött. A film eleje már rögtön az első rész előtt játszódik le a szemünk előtt, hogy egy családi hétvége hogyan tud tragédiába torkollani, ebben az esetben a földönkívüliek támadása miatt. Ami azért tetszett, mert így megtudtunk többet a lények érkezéséről, esetleges feltűnésükről, mivel az nem derült ki, hogy hogyan és miért épp ide jöttek, de igaza van Krasinskinek, kell valamit tartogatni a 3.

részhez is. Ezután viszont a film ugyanúgy felveszi az első rész utáni fonalat rögtön, szinte ugyanonnan folytatódik a történet, ahol befejeződött, vagyis a sebezhetetlennek tűnő lények gyengeségéről újonnan megszerzett tudás birtokában a gyásztól sújtott Evelyn Abbott egyedül (Emily Blunt) találja magát, két fiatal tinédzserrel, a védtelen újszülött fiával, és nincs hová bújnia. Most, 474 nappal a Hang nélkül (2018) mindenre kiterjedő idegen támadás után, Abbotték minden utolsó bátorságot összeszednek, elhagyják a földig leégett farmjukat, és veszedelmekkel terhes küldetésbe kezdenek, hogy megtalálják a civilizációt. Ezt szem előtt tartva, a határokon túli terjeszkedésre elszánt ellenálló túlélőknek nincs más választásuk, mint egy kísértetiesen csendes, feltérképezetlen ellenséges területre merészkedni, a csoda reményében.

A nagysikerű első rész folytatása

De ezúttal az ellenség mindenhol ott van. Mivel a film úgy ért véget, hogy megágyazott a 3.részhez, és a Paramount épít is erre, csak itt már az a kérdés, mikor kezdődhetnek meg a munkálatok. De addig is nekünk itt van ez a film, és az első rész is. Megnézésre mindenképp ajánlom, mivel alapművek a film repertoárok közt. John Krasinski megint bizonyított, hogy rendezőként megállja a helyét, ebben a részben Emily Blunt megint nagyot alakít, viszi a hátán a produkciót, és nem vagyok egyáltalán csalódott a játékában. De a film nálam akkor is 6/10 alkotás, nem hozott semmi újat, amit az első rész nem adhatott meg. Jah, és itt már jóval több a párbeszéd, mint az első részben, és kevesebb lett a jelbeszéd, már nem arra építettek.

dráma | horror | sci-fi | thriller

Senki sem tudja, honnan jöttek, de amint megszállták a bolygót, egyből a tápláléklánc tetejére kerültek. Minden apró kis neszre reagálnak, és azonnal megsemmisítik a... több»

1