Közösség

Vélemény:

76 Hang nélkül 2

(2021)

'Csöndben 2. rész

Majorkas   2025.12.16 11:54
0

A nyitójelenet nagyon tetszett, én abban bíztam az egész film előzmény lesz, de sajnos nem az. Ezzel várnunk kellett még 2024-ig. A második rész felveszi a fonalat az első rész zárójelenete után 1 nappal(?), tehát a lényeg kimarad, pedig kíváncsi voltam.

Cillian Murphy szerepe kiváló ötlet volt, de nem elég ahhoz, hogy általa felül lehessen múlni az előző részt. Azt nem értettem, hogy a kánonban ordító nagyobb gyerek és csecsemő hogyan maradt még életben egy perc után, és persze az önfejű, makacs lánygyerek, aki nem csak saját magát vonja veszélybe. Nem kicsit lesz klisészagú a történet, maradjunk ennyiben. Térjünk vissza a fiúra, aki szintén önállósodik, amikor mindenki szétszéled. Közben képet kapunk más túlélőkről, és kiderül, hogy nem mindenki jó arc. Már értem, honnan merítkeztek a 28 évvel később készítői. Tetszett az a jelenet, ahol Cillian Murphy karaktere végül hozza a kötelezőt, egy másik pillanatban, máshol meg Emily Blunt. Djimon Hounsou monológja a végén az emberek viselkedéséről sokat elmond. Szívesen adnék rá többet, mint az előző filmre, de csalódások sokasága ért ebben is. A finálé heroizálja a gyerek karaktereket, pedig egy realista filmben mindegyik Darwin-díjas lenne. Nem volt rossz egyébként, de nem lett jobb, mint az első.

7/10