2021.07.11 15:06 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 104x
4

Hangos ováció

Hoppá! Egy laza flashback-kel kezdődik a történet, ami nagyon ütős lett a maga módján. Tényleg nem tudjuk, hogyan kerültek le a Földre, mennyien vannak, és miért pont a Földre (ha egyáltalán ide akartak) jöttek. John Krasinski elegánsan kikerülte már az első részben az idekerülésüket. Pedig engem érdekelne. Van rá több variáció, és a képzelőerőmnek köszönhetően egyet odagondoltam, és ezzel ezt a részét lezártnak tekintem. Először is nézzük tényszerűen a negatívumokat, mert persze azok is vannak! Vajon a katonaság, vagy egyes okos emberek (talán tudósok) nem jöttek rá, hogyan kell őket elpusztítani? A katonai elemzők mind meghaltak egy nap alatt? Egy néma kislánynak kell rájönnie, hogy mit is kell csinálni? Ez a része azért valljuk be, szinte több, mint hihetetlen!

Hát ok, én ilyen akadékoskodó és szőrszálhasogató fickó vagyok. Hát egye fene, ugorjunk csak egy nagy fejest a második epizódba! A történet az apa halála után folytatódik. A család elhagyja a házat és a rejtekhelyet, megpróbálnak egy biztonságos helyre menni. Evelyn (Emily Blunt), Regan (Millicent Simmonds) és az állandóan pánikoló Marcus (Noah Jupe), plusz a kisbaba, aki nemrégen született. Egy óriási gyárépület területére érnek, és máris látjuk, valaki egy célkereszten keresztül látja őket. Ha ez nem lenne elég, a bajt tetézi, hogy Marcus belelép egy csapdába, és csúnyán megsérül a lába. Persze a Hallók meghallják, és odasereglenek a zajra, amit Marcus csapott. Egy segítő kéz biztonságba helyezi őket, és mikor megköszönik neki, megismerik Emmetet, Evelyn volt férjének barátját, akinek gyermeke és felesége már meghalt. Emmet nem akar felelősséget vállalni értük, ami érthető is a saját családjának elvesztése után. De felborul minden, amikor Regan befog egy rádióadást, aminek beméri a helyét, és elindul Marcus figyelmeztetése ellenére megkeresni a helyet.

Hangos ováció

Szerintem ennyit a spoilerezésről, hiszen ha már kinéztétek magatoknak ezt a filmet, tényleg megéri megnézni. Ennek fényében ismét megnéztem az első részt, és őszintén bevallom, ma már arra is négy csillagot adnék, nem hármat. A szörnyek nagyon jól sikerültek, bár elnézve őket, kissé visszakanyarodva a felvezetőmhöz, nem hinném, hogy az űrhajót, amivel beestek hozzánk, ők vezették volna. Lám-lám egy ötlet, hogy a harmadik részben meg lehetne mutatni a gazdáikat is.

Krasinski elkényeztet minket a jumpscare jelenetekkel, az óriási hangrobbanással járó snittek a szívbajt hozzák az emberre, mivel a suttogás miatt hangosabban kellett a filmet hallgatnom, és ráadásul fülessel néztem, hirtelen azt hittem, az első ilyen jelenetnél a fülem és a szemem helyet cserél. Tehát ott jártam, hogy a szörnyek jól meg vannak úgymond "csinálva", szerintem kifejezetten félelmetesek, igaz, kissé az Alien filmek szörnyeire hasonlítanak, de ezzel nincs semmi baj.

Polly Morgan kifejezetten és hatásosan kezelte a kamerákat, irányította a forgatást. Jó díszletek, zseniális maga a gyár, az elhagyatott, apokaliptikus világ is szuper, és persze, hogy kellettek emberhúson élő zakkantak is. Nagyon jó a kis sziget is, egyszóval tökéletesen egymásra épített helyszínek, hálaistennek nem egysíkú az egész. Bár azért az gondolkodóba ejtett, hogy most akkor Japán, Anglia, Ausztrália és a többi sziget is tele van túlélőkkel? Hiszen mind sziget...

A film már az első héten blockbuster lett, amin tényleg nem csodálkozom. A vége pedig egy kőkemény és mellbevágó cliffhanger lett, hiszen gondolom, már mindenkinek azon kezdett el kattogni az agya, mikor jön már a harmadik rész, és miről is fog szólni. Nagyon remélem, születik majd egy jó script, és abból egy szuper harmadik epizód. A hibái és némely illogikus cselekmény vagy történés ellenére ez most így nálam öt csillag. Négy csillag maga a filmnek, és itt a digitális technikai rész is benne van. Egy csillag pedig a színészeknek, le a kalappal előttük. Ezt így kell, bár több ilyet látnánk ezek után. Csak az a fránya fülzúgásom ne lenne a film megnézése után...

dráma | horror | sci-fi | thriller

Senki sem tudja, honnan jöttek, de amint megszállták a bolygót, egyből a tápláléklánc tetejére kerültek. Minden apró kis neszre reagálnak, és azonnal megsemmisítik a... több»

4