Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Fresh (2022)

Fresh
Filmadatlap
 
26
Szereplők
13
Vélemények
19
Képek
1
Videók

Galéria (19)

Videók (1)

 
Eastern79   2023. 02. 02.

legújabb vélemény

1
Friss hús

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ugyan nem most láttam, de annyira jó, hogy muszáj írnom Mimi Cave első rendezéséről. A kannibalizmus egy olyan téma, amely meglepő módon sokféleképpen feldolgozható, gondoljunk csak a Cannibal Holocaustra vagy a Timothée Chalamet féle Bones and Allra. A Fresh valahol a fent említett két véglet között helyezkedik el. Nem a brutális jeleneteivel akar letaglózni, hanem sokkal inkább egyfajta intellektuális horrorként a legbelső félelmeinket veszi elő és dobja oda nyersen, a maga valóságában elénk, mint egy szelet véres húst. Tulajdonképpen egy aranyos szerelmi történetként indul, hogy aztán egyik percről a másikra kiborítsa a bilit. Nem véletlen egyébként, hogy pont egy randival kezdődik minden (legalábbis az én olvasatomban), hiszen egy jó adag társadalomkritikaként is értelmezhető a felállás. Manapság a társkeresés kíméletlen üzletággá fajult, valóságos „húspiaccá”, így egyfajta metaforaként is felfogható Steve/Brendan (Sebastian Stan) különös „hobbija”. Apropó, Sebastian Stan. Nem ez az első negatív szerepe, és valószínűleg nem is az utolsó; meglepően jól hozza a zakkant dokit. Daisy-Edgar Jones Noa szerepében nem kevésbé kitűnő választás, hatalmas ívet ír le karaktere a jellemfejlődés képzeletbeli grafikonján. Rafinált módon cselezi ki fogvatartóját, és hitelesen adja át azokat az érzelmeket, amelyek kínjainak forrását, egyszersmind a szabadság felé vezető utat jelentik. Felkavaró, izgalmas, egyedi, nyers, néhol brutális és végtelenül pimasz alkotás a Fresh.

 
Tonyka   2022. 08. 13.

a nap véleménye

1
Egyem meg a kicsi szíved

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Meglepően jó alkotás. Témáját tekintve kijelenthetjük, h sikerült nem mindennapi szokványos thriller alapanyagból dolgozni. Vannak párhuzamok nyilvánvalóan, de hamar elkanyarodunk a szokványos elcsépelt vélt motivációtól. Itt ragadnám meg az alkalmat... teljes kritika»

 
stevepisti   2022. 04. 18.

3

Sebastian Stan-ben van még rejtett tartalék, ez egyértelműen látszik. A film nálam a beteg kategóriába tartozik, amilyen átéléssel fogyasztották azokat az ételeket és közben arról beszéltek, hogy melyik rész miért finom, számomra felkavaró volt. Egy megtekintést mindenképp megér.

 
BRANTON   2023. 01. 01.

2
Okosan a randikkal!

Mimi Cave nevét biztosan meg fogom jegyezni, mert amit itt letett az asztalra, az a 2022-es év egyik legkiemelkedőbb darabja. Mimi Cave megrendezte a Fresh című filmet, méghozzá Lauryn Kahn forgatókönyve alapján. Kahn eddig nem sok mindent tett le az... teljes kritika»

1
 
elekm90   2022. 03. 11.

0
Eredeti, de a végére kifullad

Eredeti thriller/vígjáték egyveleg, kiválóan castingolt főszereplővel Sebastian Stan személyében. Tetszett, ahogy egy tipikus romkomindítás után mindent a feje tetejére fordít, és a fiatalos, energikus stílusa is élvezetessé tette. Sajnos a végére bugyutává és kissé önismétlővé vált, a szereplők pedig olykor minden logikát nélkülözve viselkednek, ami egy ilyen filmben kifejezetten idegesítő. Ráadásul a "minden férfi rohadék" klisét sem építi jól a cselekménybe, szemben mondjuk az Ígéretes fiatal nővel. Minden hibája ellenére is azt mondom, hogy megérte megnézni.

 
dandelion1983   2022. 12. 14.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Különleges film, mert többféle műfajba is belekap, aztán végül mégis csak egy horror lesz belőle. Különös indítása ennek a műfajnak a romantikus szál, de talán pont ettől lett különleges. Elég beteg alkotás, de legalább nem unalmas, és még ha meg is ... több»

 
kabel   2022. 10. 25.

0
Inkább Nyers

Hasonlóan más kannibálos filmekhez, itt is egy metaforával van dolgunk, azonban miután kitaláltuk az üzenetet, a film nem igazán ad semmi extrát, amin csámcsoghatunk, és teljesen jellegtelen a lezárása. Szomorú, mert a színészek kiválóak, a vágás és látvány is üt. Még a metafora is szép, az emberevés párhuzamban van állítva a nemi erőszakkal. Azonban inkább a francia Raw c. filmet ajánlom a témában, az egy lényegesen izgalmasabb és komplexebb film, itt elfogy a lendület a végére.

 
A Fresh számomra az év egyik nagy meglepetése lett, és biztos vagyok benne, hogy az éves felhozatalban is kiemelt figyelmet érdemel majd. A címéhez mérten egy valóban friss és szórakoztató őrültség lett ez, kiváló színészi alakításokkal és groteszk „humorral”, ami remek alternatívaként szolgálhat a többi tucathorror mellett. több»