2022.08.13 12:25 Tonyka Olvasottság: 820x
1

Egyem meg a kicsi szíved

Meglepően jó alkotás. Témáját tekintve kijelenthetjük, h sikerült nem mindennapi szokványos thriller alapanyagból dolgozni. Vannak párhuzamok nyilvánvalóan, de hamar elkanyarodunk a szokványos elcsépelt vélt motivációtól. Itt ragadnám meg az alkalmat, h belemagyarázzak valamiféle üzenet félét is.

Kifejezetten valósan ábrázolja a mai társkeresős párválasztás néha lehetetlennek tűnő kalandjait. Ugyan nem sok időt szánnak ennek a szálnak, de a pár pillanat nagyon jól mutatja a mai helyzetet. Szépen vezeti fel főhősnőnk érzelmi kiszolgáltatottságát. Azt a fajta kiszolgáltatottságot, amit a boldogság, a párkapcsolat keresése okoz.

Egyem meg a kicsi szíved

Amikor már annyira kiéhezel érzelmileg, testileg, h képtelen vagy észre venni az árulkodó baljós apró jeleket. Két kézzel ragadod meg a szembe jövő tökéletesnek tűnő lehetőséget. Nézőként tudjuk, túl szép ez, h igaz legyen. Nyilván ez egy szokványos klisé ami a műfajhoz tartozik. A folytatás viszont garantáltan nem hétköznapi, és ebben rejlik a film erőssége. Ismét kicsit görbe tükör a mai világnak, mikor az embert elviszi a sok pénzzel járó személyiség torzulás. Amikor már megkaptál mindent, mégis valami újra, valami tiltottra vágysz. Kényelmes karosszékben hatra dőlve valami olyat tenni, ez esetben enni, amit csak alig páran tesznek, tehetnek meg rajtad kívül. Abszolút jól tudtam azonosulni a film alapjait adó dolgokkal. Beszippant a sztori, izgulsz a főszereplőért, és a rossz oldal bukáséért. Az a fajta szurkolás, amikor ökölbe szorul a kezed, és azt mormolod magad elé, ez az verd szét a fejét. Megérdemli!!! Azt hiszem ma egyre kevesebb film adja meg ezt nekünk. Főszereplőnk viselkedése teljesen logikus, az első megrázkódtatás, és elbaltázott szokványos szökési próbálkozás után, észhez tér. Szépen építi fel az elgondolását, többé nem elkapkodva, hanem bizalmat építve. Erőt véve leküzdve saját magát, fizikálisan, pszichésen. Szürreális jelenteknek vagyunk tanúi, néha furának tűnik, de az alkotók a témához méltón használják a meghökkentő jeleneteket. Legyen az táncolás, húsfeldolgozás. Meglepetésből sincs hiány, a feleség szerepe igazán mellbevágó. A végét másképpen oldottam volna meg, persze a bosszú mentén cselekedtem volna, a rengeteg áldozat iránti részvét miatt. Sajnos itt is éltek a műfaj szokatlan logikátlanságaival. Mindig ott kell hagyni a kiütött gyilkost..........Összességében viszont egy nagyon jó film, feszült kikapcsolódás, ami még érzelmek kicsiholására is alkalmas. Bár több hasonló lenne más műfajokból is hasonló paraméterekkel.

73 Fresh  (2022)

horror | thriller | vígjáték

A mai világ rengeteg borzalmat rejt magában, Noa pedig a randizáson keresztül éli mindezt meg, amikor rájön, hogy új barátja nem az, akinek korábban gondolta.

1