Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
59%

A dög (2005)

Feast
Filmadatlap
 
31
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
Jocpappa   2022. 08. 06.

legújabb vélemény

0
K*rós-darabolós szörnyek

Ultraerőszakos, véres, káromkodó, ordibáló, pörgős, undorító, morbid, feketehumorú, félig paródia B-film a kétezres évekből. Remek szórakozást nyújthat annak, aki vevő a fent leírtakra. Az egyszernézős, akció-horror zsáneren belül kiemelkedő darab.

 
Kóborló   2021. 01. 13.

a nap véleménye

2
Jöttek, láttak és felzabáltak

Még a 2000-es évek közepe vagy vége felé, amikor nagyban gyűjtöttem a horror dvd-ket, futottam bele eme alkotásba, és már a borító meggyőzött arról, hogy helye van a gyűjteményemben (pedig semmit sem halottam róla elöljáróban, és még az előzeteséhez ... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 06.

0

A sok vér és a szörnyek látványa sem dobott fel igazán, és ez nekem megmarad egy "B" kategóriás horrornak. Egy home invasion jellegű film, aminek a vége sem igazán lett feldobva egy kis csavarral, de egyszeri megnézésre tökéletesen jó. Van benne szinte minden, de akkor sem lesz kedvenc.

 
moov18   2016. 02. 07.

1

A rendezői székben igazi nagyágyúk, akik bizonyították már rátermettségüket a műfaj iránt. Izgalmas kis csemegének ígérkezik, az előzetest megnézve. Az alapanyag is rendkívül sajátos amiből építkeztek. Stílusos, hangulatos. Az alaptörténet kissé kido... több»

 
HercegPeter   2017. 05. 18.

0

Vigyázat, spoilerveszély! Műfajában, a horrorvígjátékok között a jobbak közé tartozik. Az eleje kifejezetten tetszik, a bemutatások és az első pár perc. Aztán jön az a rengeteg vér és a már-már beteges, pihent agyú humor, ami csak keveseknek jön be. ... több»

 
SzFa   2017. 09. 17.

0

Az eleje érdekes, tetszenek a bemutatások. Aztán kicsit durvább lesz jön az a rengeteg vér, hányás és a már-már beteges részek, amik számomra egyáltalán nem volt vicces inkább gusztustalan. Egyszer elég volt megnézni, nem unatkoztam, de sok részt nem is néztem belőle (eltakartam a szemem, elég volt a hanghatás).

A film összbevétele 54 556 dollár volt (imdb.com).

 

A felvételeket 2004. október 18-án kezdték meg, és 2004. november 24-re el is készültek velük.

(Kóborló )
 

Az eredeti forgatókönyv sokkal több akciójelenetet tartalmazott, viszont, hogy a film költségeit alacsonyan tudják tartani, a készítők ezek legtöbbjét nem forgatták le.

(Kóborló )
 

A film elején, mikor bemutatják a karaktereket, van egy biliárdozó srác, akit színészként mutatnak be, akinek a neve Jason Mewes. Valójában ezt a karaktert Jason Mewes alakította, tehát saját magát játszotta el a film elején.

(Kóborló )
 

Mikor a film végén elindul a stáblista, lesz még egy extra jelenet is.

(Kóborló )
 

Hero szerepét felajánlották Mark Wahlbergnek, de ő visszautasította. Josh Duhamel is érdeklődött a szerep iránt, de végül Eric Dane lett a befutó.

(VFTS)