Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
56%

A balta (2006)

Hatchet
Filmadatlap
 
15
Szereplők
10
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Videók (1)

 
Kóborló   2023. 03. 15.

legújabb vélemény

1
Véres mocsári láptúra

A film rendezőjét, Adam Greent egyszer megkérdezték egy interjú során, hogy honnan eredt a film története, és a kérdésre adott válasza igencsak érdekes, ugyanis még gyerekkorában egy erdei nyári táborban töltötte az idejét, és ott rémisztgették a gye... teljes kritika»

1
 
Artemisia   2018. 02. 14.

4

A "Zs kategóriás horror" prototípusa. Egy percig sem ijesztő, a történet silány, a gyilkolási jelenetek fabatkát sem érnek, roppant amatőr a kivitelezésük és a kameramozgások sem a legjobbak. A párbeszédek röhejesek, színészi alakítások szörnyűek, eg... több»

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 01.

3
Robert Englund és Tony Todd cameoja.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy vérbő és egyszerű slasher. Persze, nem titkolt szándék, hogy megtalálják nekünk az új szörnyet, lecserélve, vagy némileg feledtetve Jasont, Freddy-t, vagy Michaelt. Persze, ez kegyetlenül nehéz, ha nem lehetetlen feladat, de azt viszont, hogy be... teljes kritika»

1
 
BoBamburg   2018. 06. 17.

1

Pont olyan amilyennek egy korrekt slasher filmnek lennie kell. Rengeteg vér, csöcsök és belezés. Történet nincs túl agyalva, de nem is veszi magát komolyan. Egy teljesen szórakoztató film. Sok negatív kritikát nem igazán értem, de gondolom nem voltak... több»

 
dulkap   2015. 07. 02.

0

Sajnos azért nem nevezném ezt horror-vígjátéknak, mert szerintem a készítők se annak szánták, hanem véresen komolynak. Márpedig ha egy ilyen típusú film komolyan veszi magát, az a vesztét jelenti. Pont emiatt jó filmek szerintem a Terrorbolygó és A b... több»

 
hszpp   2017. 02. 02.

0

Nevetséges. Szerintem komolyan gondolták az alkotók, de nagyon mellényúltak. A Zs kategóriások között is a vége felé keresd. :( Borzalmas színészek,és a sztori is nagyon gyenge.

 
Márton   2018. 10. 01.

0
Kevés történet, sok vér - egy igazi slasher A balta

Lehet hogy az értékelésem kicsit túlzó a filmmel kapcsolatban, de mindenképp figyelembe kell venni, hogy ez egy ízig-vérig slasher műfajú alkotás volt és ezek általában nem a hatalmas történetekről és az érdekfeszítő forgatókönyvekről szoktak szólni,... teljes kritika»

A film összbevétele 155 873 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek több, eltérő játékidejű változata létezik. Ezek közül a legrövidebb a magyarországi dvd kiadása, ami mindössze 80 perces, de létezik még egy 84 perces és egy vágatlan, 93 perces változata is.

(Kóborló )
 

A filmbéli Marybeth-t alakító Tamara Feldman színésznőnek ez volt az első egész estés filmje, ezelőtt csupán tévésorozatokban tűnt fel.

(Kóborló )
 

Adam Green egy interjúban elárulta, hogy gyerekkorában egy nyári táborban volt, és ott egy baltás gyilkossal riogatták a gyerekeket. Sok évvel később ez az emlék inspirálta, hogy elkészítse ezt a filmet.

(Kóborló )
 

Marybeth szerepére meghallgatták Danielle Harris színésznőt is, de a rendező itt még végül nem őt szerződtette le a szerepre, viszont a 2010-ben érkezett második részhez már igen.

(Kóborló )
 

A temetői jelenet során észrevehető hogy az egyik sírkövön Sarah Elbert, míg egy másik sírkövön Cory Neal neve olvasható. Ők voltak a film producerei, továbbá szintén látható hogy az egyik síron a Green név látható, ez valószínűleg utalás a rendezőre, Adam Greenre.

(Kóborló )