Horrorfilmek 2023: Ezt a 10 hátborzongató filmet mindenki látni fogja idén

Az 2022-es év számos olyan projektet hozott, amelyek újradefiniálták a horrorfilmeket, így ez kifejezetten sikeres év volt a műfaj számára.

Az A24 olyan sikerfilmekkel dominált, mint az X és a Pearl, mindkettő a "Scream Queen", Mia Goth főszereplésével. A Fresh és a Csontok meg minden felkavaró kannibalista horrort szolgáltatott, az emberevést mindkét film a valós élet küzdelmeinek metaforájaként használta, mint például a randizás és a felnőtté válás világában való manőverezés.

Hanyagság lenne nem megemlíteni a Nem megjelenését is, amely egy újabb remekmű, amely az ő zseniális történetmesélését példázza. Nevezetesen, az ikonikus Halloween-franchise is meghajolt, egy olyan szezon közepette, amelyben számtalan friss projekt jelent meg, mint a Mosolyogj, a Játsszunk gyikosost! és A meghívás.

Ez csak néhány volt a tavalyi év legnagyobb megjelenései közül, de 2022 valóban tartalmas menüt kínált a horrorrajongóknak, hogy szemüket gyönyörködtethessék. Az év elején pedig lássuk, mire számíthatnak a rajongók 2023-ban.

#10

fantasy | horror | sci-fi | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

Két testvér története, akiknek újbóli találkozását démoni erők próbálják megakadályozni.

Készülj fel arra, hogy éjjeli lámpával alszol, ha egyáltalán képes leszel még... Nem csak a kietlen erdei kunyhók az egyetlen kísértésre alkalmas helyek - egy húsevő démon még a Los Angeles-i lakásodban is kínozhat! Ez az Evil Dead Rise előzménye, amikor két nővér szembekerül ezzel a testetlen gonosszal. A film várhatóan 2023. április 21-én kerül a mozikba.
#9

horror

Telekom TVGO

Egyszer volt, hol nem volt, Micimackó egy békeszerető plüssmackó volt, aki a többi állattal együtt élt az idilli Százholdas pagonyban, és persze a légynek sem tudott... több»

Folytatódik az a furcsa tendencia, hogy az aranyos kis gyerekmesékből szörnyű karakterek és a végzet hírnökei lesznek, szóval készüljetek fel a Micimackó: Vér és mézre. A film címével kapcsolatos egyik legnépszerűbb Google-keresés azt firtatja, hogy a projekt valós-e, amire a válasz igen. Rhys Waterfields forgatókönyvíró és rendező a 100 holdas Pagonyt egy baljós helyként képzeli újra, ahol Micimackó és Malacka már nem is olyan ártatlan és barátságos. A trailer nem utal nagy kaliberű alakításokra vagy minőségi cselekményelemekre, de az biztos, hogy szórakoztató kísérlet lesz arra, hogy egy nadrág nélküli antropomorf medvéből iróniátlanul sorozatgyilkost csináljanak. Akár valóban hiszel a projektben, akár csak nevetni szeretnél, a film premierje 2023. február 15-én lesz.
#8

65 M3GAN  (2022)

(27) (6)

horror | sci-fi | thriller

SkyShowtime | Telekom TVGO

Gemma egy robotikai játékgyártó cégnek dolgozik, amely hamarosan piacra dob egy babát, amely képes a gyerekekkel barátkozni, és a szülők hasznos segítőtársává válni. Ez az... több»

Szinte minden generáció számára rítus, hogy van egy horrorfilm, ami teljesen tönkreteszi a babákat. A M3GAN úgy tűnik, hogy pontosan ezt fogja tenni. Itt egy árva kislány kapja társául az animatronikus babát. A baba a célját szolgálja, egészen addig, amíg nem kezd szembeszegülni a parancsokkal, és végül életeket kezd kioltani. A film az egyre intelligensebbé váló mesterséges intelligencia veszélyeit, valamint az emberek és a mesterséges intelligencia egymáshoz való kötődésének lehetséges bonyodalmait vizsgálja. Az M3GAN 2023. január 6-án kerül a mozikba.
#7

NA Cuckoo  (2024)

horror | misztikus | thriller

A 17 éves Gretchen vonakodva hagyja el amerikai otthonát, hogy apjával éljen, aki új családjával épp most költözött egy német alpesi üdülőhelyre. Leendő lakhelyükre érkezve... több»

Az Euphoria rajongói örömmel értesülhetnek arról, hogy 2023-ban kedvencüket, Hunter Schafer-t láthatják egy horrorfilm főszerepében. Schafer Gretchen szerepét fogja játszani a 2023-as Cuckoo című filmben, amelyet egyelőre titokzatosság övez. Nem tudni, hogy pontosan mikor kerül a film a mozikba, és azt sem, hogy miről fog szólni. A további szereplők között ott van még Dan Stevens és Jessica Henwick.
#6

NA Salem's Lot  (2022)

(2)

horror

Ben Mears író, aki gyermekkorának egy részét a Maine állambeli Jerusalem's Lotban, más néven "Salem's Lotban" töltötte, huszonöt év után visszatért, hogy könyvet írjon a... több»

Az 1979-es televíziós sorozat filmadaptációja, amely maga is Stephen King regénye alapján készült, a Salem's Lot egy fiatal író történetét meséli el, aki szülővárosában keres ihletet. Egy olyan házról akar írni, amely régóta kísérti őt és a közösséget is, egy sorozatgyilkos mára elhagyatott otthonáról. Az író hamarosan rájön, hogy az igazság rosszabb, mint gondolta volna: az otthon egy gyilkos vámpír tanyája.
#5

58 Enys Men  (2022)

(1)

horror

Egy Cornwall partjainál fekvő lakatlan szigeten, 1973-ban játszódó filmben egy vadonban élő önkéntes napi megfigyelései egy ritka virágról metafizikai utazássá válnak, amely... több»

Az Enys Men trailere keveset árul el, és pont ettől olyan nyugtalanító. Az egyfajta retró és szemcsés kinézettel megszűrt trailer nyugtalanító képsorokat mutat: férgek, amish-szerű ruhába öltözött, kántáló nők, törött üveg, vér, egy megőrülő férfi és kísérteties alakok az éjszakában. Úgy tűnik, a film inkább a nyugtalanító látványra és a lassú feszültségre támaszkodik, mint az epikus akciókra és az ugrásszerű ijesztgetésekre. Ha a film megfelel a trailerének, akkor az év egyik legelgondolkodtatóbb horrorfilmje lehet. Az Enys Men 2023. január 13-án kerül a mozikba.
#4

70 Sikoly VI.  (2023)

(22) (7)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Samnek (Melissa Barrera), Tarának (Jenna Ortega), Mindynek (Jasmin Savoy Brown) és Chadnek (Mason Gooding) elege van mindenből. Miután túlélték Ghostface utolsó mészárlását... több»

A Sikoly 6-ban a legutóbbi, Sikoly 5-ben elkövetett Ghostface-gyilkosságok túlélői elmenekülnek vidéki városukból, hogy New Yorkban kezdjenek új életet. Annak ellenére, hogy remélik, hogy maguk mögött hagyhatják a szörnyű múltat, a csoportot ismét kísérti egy új Szellemarcú gyilkos felbukkanása a nagyvárosban. A filmben feltűnik Samara Weaving, a Wednesday sztárja, Jenna Ortega, valamint Courtney Cox és Hayden Panettiere. A Wednesday sikere alapján az új Sikoly 6 már csak a rajongók hűsége miatt is hatalmas közönségsikert arat majd.
#3

60 Kopogás a kunyhóban  (2023)

(24) (9)

horror | misztikus | thriller

SkyShowtime | Telekom TVGO

Egy család elhatározza, hogy egy félreeső faházban, távol a civilizációtól tölti a nyári vakációt gyermekükkel. Hamarosan azonban idegenek jelennek meg, és elfogják őket. Az... több»

A film trailere egy feszült pszichológiai horrort ígér, amely a székedbe szegez. Egy fiatal család az erdőbe tart egy rusztikus faházhoz, kiruccanásra... a horrorrajongók már tudják, hogy ennek nem lesz jó vége. Mivel a horrorfilmek szereplői sosem élvezhetik a természetet anélkül, hogy ne lennének kitéve a rettegésnek, egy zavart, de változatos idegenekből álló tömeg erőszakkal behatol a faházba, baljóslatúan bejelentve, hogy ezt a családot választották ki, hogy nehéz döntést hozzon az apokalipszis elkerülése érdekében. Ennyire részletezi a szóban forgó választást a trailer, de mivel M. Night Shyamalan a rendező és ötletgazda, nem kétséges, hogy hihetetlen fordulatokkal jár majd a film. A premierje 2023. február 3-án lesz.
#2

horror

Telekom TVGO | SkyShowtime (2024.05.17.)

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»

Készülj fel egy újabb Ördögűző-filmre: a 2023-as reboot még ijesztőbbnek ígérkezik, mint az Oscar-díjas eredeti. Az 1973-as klasszikus remake-jében Ellen Burstyn és Leslie Odom Jr. is szerepel. Mivel Burstyn újra eljátssza Chris McNeil szerepét a friss szereplőgárda és stáb mellett, a kritikusok egy epikus újjáéledésben reménykednek, amely a régi és az új rajongókat egyaránt vonzza majd. Az ördögűző 2023. október 13-án kerül a mozikba.
#1

52 Végtelen víztükör  (2023)

(7) (4)

horror | misztikus | sci-fi

SkyShowtime

James (Alexander Skarsgård) és Em (Cleopatra Coleman) egy elszigetelt szigeti üdülőhelyen töltik tökéletes vakációjukat, ahol érintetlen strandok, kivételes személyzet és... több»

Alexander Skarsgård, Cleopatra Coleman és Mia Goth lesznek a főszereplők ebben a csavaros történetben, amely egy párról szól, akiknek álomnyaralása rémálommá válik. Miután felajánlottak nekik egy all-inclusive tengerparti üdülést, James és Em Foster egy különös szigeten találja magát, ahol szokatlan szubkultúrák uralkodnak. A trailerben azt látjuk, ahogy James vezetés közben hirtelen elüt egy gyalogost az éjszakában, ami után a látvány a félelem, a szex, a vér és az elmejátékok őrületébe torkollik. A film premierje 2023. január 27-én lesz.