Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
52%

A meghívás (2022)

The Invitation
Filmadatlap
 
23
Szereplők
12
Vélemények
17
Képek
3
Videók

Galéria (17)

Nathalie Emmanuel
Nathalie Emmanuel
Nathalie Emmanuel
Sean Pertwee
Sean Pertwee
Nathalie Emmanuel
Nathalie Emmanuel
Thomas Doherty
Nathalie Emmanuel
Thomas Doherty
Thomas Doherty
Thomas Doherty
Nathalie Emmanuel
Thomas Doherty
Nathalie Emmanuel
Thomas Doherty
Nathalie Emmanuel
Nathalie Emmanuel
Nathalie Emmanuel
Nathalie Emmanuel
Nathalie Emmanuel
Nathalie Emmanuel

Videók (3)

 
Tonyka   2022. 11. 11.

legújabb vélemény

0
Akár jó is lehetett volna

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A vámpír téma favorit számomra. Mondhatni lerágott csont már, én mégsem unom. 100x inkább a vérszívók, mint a hentelős Halloween-, Sikoly- vagy Fűrész-filmek. Jelen darabunk semmiféle újdonságot nem hoz, mondhatni kliséhegyekből építkezik. Minden részletét láttuk már valamelyik hasonló darabban. Nincs is baj ezzel, nem bánom, ha hasonló összeollózott filmet kell néznem. Feltéve, ha jó. Nos, egész ígéretesen indul, nem sokat pöcsölnek, hősnőnk traumákkal szegélyezett életébe betoppannak a távoli rokonok. Pont jókor, hisz érzelmileg éppen jól jön pár még élő új családtag. Hamar ódon kastélyban találjuk magunkat, különös, fura szokások, és még furább emberek közt. A szokásos elbűvölő, jóképű házigazda sem hiányozhat. Jók a hangok, neszezések, az első pár ilyen rész még működik is. Aztán ahogy kibontakozik a borítékolható további cselekmény, úgy megyünk át mélyrepülésbe. Innentől nem működik semmi sem, hanyagul egymásra dobált jelenetek, kiszámítható minden, már -már unalmas. Kár érte, hogy nem lett fajsúlyosabb. Amit lehetne kicsit boncolgatni, vagy magyarázatra szorulna, azon átsiklik. Homályos rituálé, magyarázat annyi, csak mert. A vége katasztrofális, kínomban vigyorogtam az egészen. Összecsapott, minimális fantáziát sem tartalmaz.

 
Sabnock Sanatory Nézhetetlen  2022. 10. 30.

3
Nézhetetlen, nevetséges, és vérlázító.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Már megint egy olyan film, ami semmiről nem szól, senkit nem érint meg a mondanivalójával, és csak Jessica M. Thompson szerint van helye a filmes palettán! Aki, ha konyhás néni lenne a menzán, akkor én boldogan repetáznék még a sóska főzelékből is. D... teljes kritika»

8
 
Master   2022. 10. 29.

2
Thrillernek izgalmas, horrornak gyenge

Két műfaj határán egyensúlyoz a meghívás, mely thrillerhez mérten ugyan izgalmas, de horrornak viszont nagyon gyenge. Talán lehet ebben része annak is, hogy a filmet női rendező készítette. Jessica M. Thompson egy egészen jó alapötletből rendezett egy vérszegény vámpír-sztorit, melyben sokkal inkább a romantikus szerelmi szál, mintsem a véres izgalmak sokasága a lényeg. Annál is inkább, mert véres izgalmakat egyáltalán nem is kapunk. Van itt is csinos és tehetséges főszereplőnő, Nathalie Emmanuel, érdekes és látványos angol kastély és élvezetes szerelmi kapcsolat, de köröm-lerágós, pláne véres izgalmakat hiába várunk. Pedig ki lehetett volna hozni a scriptből sokkal többet is, ha a rendezés komolyan venné a vámpír-szálat és nem hanyagolná pont azt, ami érdekesebbé tehetné a végeredményt. Ám Jessica M. Thompson láthatóan inkább a két főszereplő, a csinos Evie és a jóképű, gazdag Walter (Thomas Doherty) kapcsolatára fókuszál. Ha van olyan műfaj, hogy romantikus thriller, akkor ezt a filmet én oda helyezném. Értékelésem: 50%.

 
Eastern79   2022. 09. 30.

1
Light horror

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Inkább thriller, mint horror. Erősen érezhető a női rendező kézjegye, hiszen inkább a romantikus szál lett az erősebb. A horror/thriller elemek sajnos sablonokból építkeznek, csakúgy, mint a karakterek, mégis van egy sajátos hangulata, de ennek ellenére ez most nekem kicsit mellément.

 
Caravaggio1978   2022. 10. 02.

1
A film utolsó perce romba döntötte az egész sztorit

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egész jó lett, nekem nagyon tetszett a film, jó volt a sztori, a helyszínek - nem tudom, de szerintem itt is volt forgatás Magyarországon. A főhős egyik ruhája is kellemes mintás volt. :) Igazi popcorn film. Bár az eleje is furcsa volt nekem, az első öt mondat a fehérek elleni rasszista kijelentésekről szól, aztán végül is nem folytatták a témát a filmben. A szereplők szerintem nagyon jól adták, amit kell, de kicsit többet vártam volna a vámpírok bemutatásával. A vége az brutálisan rossz lett, a végső jelenet az egész filmet szó szerint a szemétdombra küldte.

5
 
Gábor390920   2022. 09. 11.

0

A történet elején ígéretesnek indul a sztori, de valahogyan ellaposodott számomra a film utolsó harmadáig. Kicsit olyan érzésem is volt, mintha már láttam volna hasonlót (Aki bújt című film) korábban. A film végi leszámolás ennek ellenére szuper akciójelenetekkel tarkított lezárás lett.

 
kabel   2022. 10. 23.

0
Átlagos vámpíros

Ez egy elég egyszerű film, picit ijesztő, picit thriller. Nem túl mély vagy izgalmas.

A film 71 987 410 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 45 747 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film egyes jeleneteit Magyarországon forgatták.

(indingo )
 

A film helyszínének otthon adó kastély a Nádasdladányban található Nádasdy-kastély.

(indingo )
 

A film eredetileg The Bride címmel került volna a mozikba.

(csd)
 

A film Sam Raimi produkciós cégénél készült.

(csd)
 

Thomas Dougherty váltotta Garrett Hedlundot ebben a filmben.

(csd)