Éjszaka a házban (2020)

The Night House

Rebecca Hall

BoBamburg   2022. 12. 26.

Igazán hangulatos és kellemesen misztikus horror. Egyedül azt bánom, hogy a vége nem ütött akkorát, mint vártam. De amúgy tényleg korrekt munka, készülhetne több, hasonló minőségű horror, a sok tucatfilm helyett.

Kóborló   2022. 07. 06.

a nap véleménye

Vékony határvonal az emlékek és a valóság közt

Sok mindent olvastam már erről a filmről (többségében pozitívumokat, de azért jó pár negatív kicsengésű véleményezés is olvasható volt róla) így az én kíváncsiságomat is felkeltette jelen alkotás. Mondjuk ha mindez még nem lett volna elegendő, akkor ... teljes kritika»

Sabnock Sanatory   2021. 12. 30.

a nap véleménye

Egy igazán elgondolkoztató film.

A horrorfelhozatal sajnos haldoklik, és én azon a véleményen vagyok, hogy legyünk már elfogadóbbak a jobb vagy tisztességesebb munkákkal szemben. Az Éjszaka a házban pedig ilyen. Igen, egyrészt azért, mert érdekes a története, másrészt pedig a miszti... teljes kritika»

Timcsi   2021. 12. 30.

Izgalmas és felkavaró történet remek atmoszférával.

jfruzsi97   2022. 01. 24.

Nagyon érdekes egy film volt. Engem sokszor "megkavart", nem tudtam hova tenni a történéseket. Nem tudtam eldönteni, hogy kísértetről szól, vagy valami pszichés dolog, de pont ez volt a jó benne. Érdekessé tette, néhol ijesztő, nyomasztó volt.

BRANTON   2022. 01. 22.

A gyász horrorja

Kerülgettem a filmet egy ideig, viszont rosszul tettem. Egy teljesen élvezetes dráma, apróbb horrorelemekkel. Ott csúszhatott el nagyon egyeseknél ez a film, hogy egy mainstream jumpscare-horrorra számítottak. Ugyanis közel sem az. Kell agyalni rajta, mert a film erre késztet, de nekem pár perc alatt leesett, hogy miről is akar szólni a történet.

Lóri Ádámcsik   2022. 01. 23.

Egyszerűen rossz

Igazából semmi jót nem tudok mondani a filmről. Unalmas, vontatott, egy csomó kérdésre nem kapunk választ, és a szereplők sem valami jók. Igazából elpazarolt időnek gondolom a megnézését.

A film összbevétele 8 455 622 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 365 050 forintot termelt. A hazai mozik összesen 16 196 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film egyik jelenetében amikor a főszereplő Beth a volt férje képeit nézegeti, látható lesz egy olyan fénykép, ahol két férfi nevet. Ők valójában a film forgatókönyvéért felelős írópáros, Ben Collins és Luke Piotrowski voltak.

(Kóborló )

A filmet eredetileg a 2020-as Sundance Filmfesztiválon mutatták be, a nagyközönség előtt azonban csupán 2021 júliusában debütált.

(csd)

Rebecca Hall 2019-ben csatlakozott a The Night House stábjához.

(csd)

Biztos vagyok abban, hogy lesznek olyanok, akik megtalálják számításaikat a filmben, és jól fognak szórakozni a játékidő alatt. Én azonban nem tartozhattam közéjük, mivel a fent említett lehetőségek egyike sem vált igazán dominánssá az alkotásban. Egy széttöredezett tükör lett így csupán, aminek darabjai hívogatóan csilloghatnak ugyan, de a részek soha nem állhatnak össze újra makulátlan egésszé. több»

A megbicsakló finálét leszámítva az Éjszaka a házban váratlanul friss, mély és szórakoztató horror, amit már csak Rebecca Hall emlékezetesen összetett alakítása miatt sem érdemes kihagyni. több»

Semmi bajom azzal, ha egy film nyitott befejezéssel bír, de Bruckner sajnos túl kevés támpontot és túl sok értelmezési lehetőséget ad a nézőjének ahhoz, hogy az üzenete igazán hatásos legyen. Ettől függetlenül azonban az Éjszaka a házban egy erős, pompás színészi alakításokkal bíró ambiciózus horror, ami legalább szeretne mondani valamit. több»