Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Éjszaka a házban (2020)

The Night House
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
14
Képek
5
Videók

Galéria (14)

Rebecca Hall
Sarah Goldberg
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Sarah Goldberg
Sarah Goldberg
Rebecca Hall
Rebecca Hall
Rebecca Hall

Videók (5)

 
tjunior   2022. 04. 24.

legújabb vélemény

1

Ez egy szép, lassan építkező, klasszikus horrofilm. A sztorit helyezi előtérbe, a hangulattal akar hatni. Arra meg pont nagy ívben tesz, hogy az ember mennyi bazári jumpscare-t várnak el manapság egy horrortól.

 
Sabnock Sanatory   2021. 12. 30.

a nap véleménye

10
Egy igazán elgondolkoztató film.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A horrorfelhozatal sajnos haldoklik, és én azon a véleményen vagyok, hogy legyünk már elfogadóbbak a jobb vagy tisztességesebb munkákkal szemben. Az Éjszaka a házban pedig ilyen. Igen, egyrészt azért, mert érdekes a története, másrészt pedig a miszti... teljes kritika»

6
 
Timcsi   2021. 12. 30.

4

Izgalmas és felkavaró történet remek atmoszférával.

 
jfruzsi97   2022. 01. 24.

2

Nagyon érdekes egy film volt. Engem sokszor "megkavart", nem tudtam hova tenni a történéseket. Nem tudtam eldönteni, hogy kísértetről szól, vagy valami pszichés dolog, de pont ez volt a jó benne. Érdekessé tette, néhol ijesztő, nyomasztó volt.

 
Lóri Ádámcsik   2022. 01. 23.

2
Egyszerűen rossz

Igazából semmi jót nem tudok mondani a filmről. Unalmas, vontatott, egy csomó kérdésre nem kapunk választ, és a szereplők sem valami jók. Igazából elpazarolt időnek gondolom a megnézését.

2
 
indingo   2021. 10. 11.

1

Sokkal többet vártam a filmtől, továbbá nagyon jó pontokat kapott különböző fórumokon. Az előzetes izgalmas volt, a film már kevésbé. Az eleje lassú, vontatott, néha egy-egy hanghatás, ha valaki elbóbiskolt volna. A végét kicsit összecsapták, és nem kaptunk minden kérdésre választ.

1
 
Timike   2021. 10. 23.

1

Nem pont erre számítottam. Egyszer meg lehetett nézni, a hangulata helyenként jó volt, de az első 1 óra elég unalmasra sikeredett. Nem túl maradandó film.

A film összbevétele 8 455 622 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 365 050 forintot termelt. A hazai mozik összesen 16 196 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet eredetileg a 2020-as Sundance Filmfesztiválon mutatták be, a nagyközönség előtt azonban csupán 2021 júliusában debütált.

(csd)
 

Rebecca Hall 2019-ben csatlakozott a The Night House stábjához.

(csd)
 
Biztos vagyok abban, hogy lesznek olyanok, akik megtalálják számításaikat a filmben, és jól fognak szórakozni a játékidő alatt. Én azonban nem tartozhattam közéjük, mivel a fent említett lehetőségek egyike sem vált igazán dominánssá az alkotásban. Egy széttöredezett tükör lett így csupán, aminek darabjai hívogatóan csilloghatnak ugyan, de a részek soha nem állhatnak össze újra makulátlan egésszé. több»
 
A megbicsakló finálét leszámítva az Éjszaka a házban váratlanul friss, mély és szórakoztató horror, amit már csak Rebecca Hall emlékezetesen összetett alakítása miatt sem érdemes kihagyni. több»
 
Semmi bajom azzal, ha egy film nyitott befejezéssel bír, de Bruckner sajnos túl kevés támpontot és túl sok értelmezési lehetőséget ad a nézőjének ahhoz, hogy az üzenete igazán hatásos legyen. Ettől függetlenül azonban az Éjszaka a házban egy erős, pompás színészi alakításokkal bíró ambiciózus horror, ami legalább szeretne mondani valamit. több»