Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
67

Jó éjt, anyu! (2014)

Ich seh ich seh
Filmadatlap
 
20
Szereplők
9
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Jó éjt, anyu!
 
indingo   2020. 03. 15.

legújabb vélemény

Alacsony költségvetésű film. A történet 90 %-a egy házban játszódik és mindössze 3 szereplős. A kezdeti zavarosság az ikrek körül hamar kezd kitisztulni, ha egy kicsit is figyel a néző. Helyenként eléggé felkavaró, a nyugalom megzavarására alkalmas jelenetekkel tűzdelt. A végkifejlet beteg, nekem tetszett, de nem nézném újra.

 
Berto49   2019. 10. 26.

Hol a mamánk!?

Mintha egy Ulrich Seidl által rendezett filmet láttam volna. Ezt nem tudva néztem meg, pedig erős elhatározásom, hogy többet ettől az osztráktól nem nézek meg semmit. Kimondottan kamaradarab, egy ikerpárral (Lukas és Elias) valamint a majdnem végig egy kozmetikai műtét utáni bekötözött arcú nővel. Minimális dialógus, az ikrek folyton jelentőségteljes pillantásokat váltanak egymással (mindenki azt gondoljon, amit akar), a nő pedig mint egy kápó viselkedik a gyerekekkel. Steril berendezésű luxusvilla a semmi közepén, nagyon halvány utalás van arra, hogy halálos autóbaleset történt, amelyben az apa meghalt. Nagy előny, hogy nincs tele jumpscare jelenetekkel, viszont sok undorító, gyomorforgató mozzanat van helyette. Megnézését nem kifejezetten barátaimnak, vagyis türelmes, mindenre elszánt filmkedvelőknek ajánlom.


 
Menyét Ibolya   2015. 10. 19.

A vége fordulat nagyon nem állt jól neki.

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

Én nagyon szerettem a filmet, az alapfelvetése annyira izgalmas és egyben hátborzongató, hogy nem hagyhattam ki. Végeredményben tetszett, de horrornak nem mondanám.

 
moov18   2016. 01. 31.

Középmezőny

Elég régen láttam, valamikor tervezem az újranézését. Egy biztos, osztrák horror filmmel még sosem volt szerencsém találkozni. Nem volt egy eget rengetően izgalmas alkotás, volt is néhány szépséghibája a dolognak, ettől eltekintve viszont az erős középmezőnyben elfér. Engem főleg az alapkoncepció volt az, ami igazán megfogott és megragadott. Napokig játszottam a gondolattal, hogy megnézzem-e vagy sem, aztán végül rájöttem, hogy vonzz mint a mágnest, főleg a különös alapsztorija, így előbb-utóbb úgyis megfogom nézni. Így is tettem. Érdekes volt. Különös élmény volt végigkövetni az eseményeket, az ikrek kálváriáját. Ahogy egyre nő bennük a gyanú, hogy a műtétről visszatérő édesanyjuk, akinek k... több»

Elias Schwarz
Susanne Wuest
Susanne Wuest
Elias Schwarz
Elias Schwarz
Susanne Wuest
Elias Schwarz
 
Egy próbát érdemes tenni vele, mert mégis tud valami újat mutatni, annak ellenére, hogy a befejezést rutinosabb nézők hamar kitalálhatják. Viszont utána már másként fog mindenki nézni a nagyítóra vagy a fogselyemre… (6,5/10) több»

A film összbevétele 2 193 474 dollár volt (imdb.com).

 

Az alkotás operatőrét, Martin Gschlacht-ot választotta az Európai Filmakadémia bizottsága a legjobb operatőrnek 2015-ben.

(erare)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.