Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
88%

Más világ (2001)

The Others
Filmadatlap
 
22
Szereplők
49
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Nicole Kidman
Nicole Kidman
Nicole Kidman
Nicole Kidman
Alakina Mann
James Bentley
Alakina Mann
James Bentley
Fionnula Flanagan
Alakina Mann
James Bentley
Alakina Mann
Nicole Kidman
Alakina Mann
James Bentley

Videók (1)

 
stevepisti   2021. 09. 18.

legújabb vélemény

0

Végig bizonytalanságban tudja tartani a nézőt, vajon miféle természetfelettivel van dolga a családnak. Aztán mindenre fény derül, de tényleg csak a legvégén. Csak ajánlani tudom, engem végig lekötött.

 
rbernadett   2015. 09. 08.

3

Nem értem, hogy ez a film hogy lehet 12 karikás. Azért, mert nem folyik benne vér?! Az tuti, hogy ha én 12 évesen néztem volna meg, a mai napig rémálmokkal küzdenék. Azt hiszem ezzel el is mondtam a véleményemet.

 
hszpp   2017. 02. 02.

3

Nagyon meglepődtem a film végén,mert abszolút nem erre számítottam. hatalmas csavarral,feltette az I-re a pontot. Nagyon tetszett,maga a téma is,folyamatosan épülő letargikus hangulat,és a borzongós ház,illetve kor,és idő...egységében az egész megadt... több»

 
dailyfilmsan   2018. 10. 27.

1

Csavar csavar hátán. Thrillernek kiváló feszített tempóban halad a film előre. A szereplők nagyon jók, egészen a végéig nem lehet sejteni a kimenetelt. Nem szeretnék többet mondani nehogy spoiler-ezzek. Nézd meg mert nagyon jó!

 
Puncs   2019. 02. 16.

1

Nem szeretem a szellemfilmeket, de ez minőségi darab. Egy csepp vér sem folyik, senki nem hal benne erőszakos halált és mégis félelmetes. Nem egyszer meg voltam ijedve rendesen. Nicole Kidman pazarul játszik, de a többiek is jók, a gyerekek is. A zen... több»

 
Deku   2017. 07. 24.

1

Szerintem nagyszerű film lett, igazán hátborzongató és hiteles lett. Nicole Kidman rohadt jól játszotta szerepét. Aggódtam érte mert ez a kategória sok csalódást tud okozni.

 
Szilonka   2017. 10. 16.

0

Nagyon lassan építkező film, de valahogy lehet érezni végig a feszültséget. Nicole Kidman remekül hozta a karaktert sokat tett a filmhez. A története izgalmas és hatásos.

A film összbevétele 209 947 037 dollár volt (imdb.com).

 

A film irodalmi előzménye - ha nem is minden vonatkozásában - Henry James (1843-1916) "A csavar fordul egyet" ("The turn of the screw") (1898) című kisregénye. Sok műfajban feldolgozták, filmes adaptációk, képregény, rádiójáték, stb. A magyar rádiójáték-változat két főszereplője Básti Juli és Törőcsik Mari.

(Berto49)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A film egyik producere Tom Cruise volt. A Más világ volt Nicole Kidman és a színész utolsó közös munkája nagy nyilvánosságot kapott válásuk előtt.

(SódóGA)
 

A késő 19. században az emberek valóban lefotóztatták halottaikat: némelyeket úgy állítottak be, mintha aludnának, másokat székre ültettet és kedvenc tárgyaikat helyezték melléjük. Az elhunyt gyermekeket legtöbbször kedvenc játékuk társaságában örökítették meg.

(SódóGA)
 

A Más világ olyan film, amely megkapta a legjobb film díját a Goya-díjátadón (a spanyol nemzeti filmdíj) annak ellenére, hogy egy szó sem hangzik el benne spanyolul.

(SódóGA)