Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88%
Filmadatlap
 
22
Szereplők
46
Vélemények
13
Képek
1
Videók
Más világ
 
sammy88   2020. 08. 24.

legújabb vélemény

egyszerűen zseniális

Ilyennek kell lenni egy jó thrillernek. A vége csattanó olyan, hogy ez az úúúúristen kategória.

 
hszpp   2017. 02. 02.

Nagyon meglepődtem a film végén,mert abszolút nem erre számítottam. hatalmas csavarral,feltette az I-re a pontot. Nagyon tetszett,maga a téma is,folyamatosan épülő letargikus hangulat,és a borzongós ház,illetve kor,és idő...egységében az egész megadt... több»


 
Deku   2017. 07. 24.

Szerintem nagyszerű film lett, igazán hátborzongató és hiteles lett. Nicole Kidman rohadt jól játszotta szerepét. Aggódtam érte mert ez a kategória sok csalódást tud okozni.

 
dailyfilmsan   2018. 10. 27.

Csavar csavar hátán. Thrillernek kiváló feszített tempóban halad a film előre. A szereplők nagyon jók, egészen a végéig nem lehet sejteni a kimenetelt. Nem szeretnék többet mondani nehogy spoiler-ezzek. Nézd meg mert nagyon jó!

 
rbernadett   2015. 09. 08.

Nem értem, hogy ez a film hogy lehet 12 karikás. Azért, mert nem folyik benne vér?! Az tuti, hogy ha én 12 évesen néztem volna meg, a mai napig rémálmokkal küzdenék. Azt hiszem ezzel el is mondtam a véleményemet.

 
Puncs   2019. 02. 16.

Nem szeretem a szellemfilmeket, de ez minőségi darab. Egy csepp vér sem folyik, senki nem hal benne erőszakos halált és mégis félelmetes. Nem egyszer meg voltam ijedve rendesen. Nicole Kidman pazarul játszik, de a többiek is jók, a gyerekek is. A zen... több»

 
Szilonka   2017. 10. 16.

Nagyon lassan építkező film, de valahogy lehet érezni végig a feszültséget. Nicole Kidman remekül hozta a karaktert sokat tett a filmhez. A története izgalmas és hatásos.

Nicole Kidman
Nicole Kidman
Nicole Kidman
Nicole Kidman
Alakina Mann
James Bentley
Alakina Mann
James Bentley
Fionnula Flanagan
Alakina Mann
James Bentley
Alakina Mann
Nicole Kidman
Alakina Mann
James Bentley

A film összbevétele 209 947 037 dollár volt (imdb.com).

 

A film irodalmi előzménye - ha nem is minden vonatkozásában - Henry James (1843-1916) "A csavar fordul egyet" ("The turn of the screw") (1898) című kisregénye. Sok műfajban feldolgozták, filmes adaptációk, képregény, rádiójáték, stb. A magyar rádiójáték-változat két főszereplője Básti Juli és Törőcsik Mari.

(Berto49)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A film egyik producere Tom Cruise volt. A Más világ volt Nicole Kidman és a színész utolsó közös munkája nagy nyilvánosságot kapott válásuk előtt.

(SódóGA)
 

A késő 19. században az emberek valóban lefotóztatták halottaikat: némelyeket úgy állítottak be, mintha aludnának, másokat székre ültettet és kedvenc tárgyaikat helyezték melléjük. Az elhunyt gyermekeket legtöbbször kedvenc játékuk társaságában örökítették meg.

(SódóGA)
 

A Más világ olyan film, amely megkapta a legjobb film díját a Goya-díjátadón (a spanyol nemzeti filmdíj) annak ellenére, hogy egy szó sem hangzik el benne spanyolul.

(SódóGA)
 

A ház, amelyben a filmet forgatták, a történettől eltérően valójában Észak-Spanyolországban, Santanderben található.

(SódóGA)
 

A gyermekek betegsége valóban létezik, melyet xeroderma pigmentosumként ismer a tudomány. Viszonylag ritka állapot, a világon mindössze nagyjából 1000 betegnél diagnosztizálták.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.