Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%
Filmadatlap
 
22
Szereplők
49
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Érdekességek: Más világ (2001)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 209 947 037 dollár volt (imdb.com).

 

A film irodalmi előzménye - ha nem is minden vonatkozásában - Henry James (1843-1916) "A csavar fordul egyet" ("The turn of the screw") (1898) című kisregénye. Sok műfajban feldolgozták, filmes adaptációk, képregény, rádiójáték, stb. A magyar rádiójáték-változat két főszereplője Básti Juli és Törőcsik Mari.

(Berto49)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A film egyik producere Tom Cruise volt. A Más világ volt Nicole Kidman és a színész utolsó közös munkája nagy nyilvánosságot kapott válásuk előtt.

(SódóGA)
 

A késő 19. században az emberek valóban lefotóztatták halottaikat: némelyeket úgy állítottak be, mintha aludnának, másokat székre ültettet és kedvenc tárgyaikat helyezték melléjük. Az elhunyt gyermekeket legtöbbször kedvenc játékuk társaságában örökítették meg.

(SódóGA)
 

A Más világ olyan film, amely megkapta a legjobb film díját a Goya-díjátadón (a spanyol nemzeti filmdíj) annak ellenére, hogy egy szó sem hangzik el benne spanyolul.

(SódóGA)
 

A ház, amelyben a filmet forgatták, a történettől eltérően valójában Észak-Spanyolországban, Santanderben található.

(SódóGA)
 

A gyermekek betegsége valóban létezik, melyet xeroderma pigmentosumként ismer a tudomány. Viszonylag ritka állapot, a világon mindössze nagyjából 1000 betegnél diagnosztizálták.

(SódóGA)