75% 63 szavazat
A Stendhal szindróma

A Stendhal szindróma

La sindrome di Stendhal
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
28
Szereplők (28)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
1
Filmkritika (1)
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A műalkotások olyan erősen hatnak a képzeletére, hogy hallucinálni kezd és szinte önkívűleti állapotba kerül tőlük. Amikor a gyilkos tudomást szerez erről, csapdába csalja Annát. A nő számára ez egy végeérhetetlen rémálom kezdetét jelenti.

(alexxx)

Forgatókönyvíró: Dario Argento, Franco Ferrini
Ország: Olaszország
Premier: 1996.01.26.
 
2021.04.25 BÉLA

legújabb vélemény

Nem tetszett

Hát nekem nem jött át.

0
 

Argento mester egyik legjobb filmje, amit már érdekes módon a lefelé szálló ágában készített. Fantasztikus történet, izgalom és vér, gyönyörű színekkel komponálnak a film készítői. Ó, és Asia Argento remekül helytáll a szerepben. És Morricone zenéje, amiről nem is lehet, csak felső fokon beszélni.

0
 
2015.12.17 Ronin

Dario Argentot nagyon nagyra tartom, imádom a filmjeit. Szerintem ez lett a legkomplexxebb alkotása. Mostantól pedig a lánya, Asia Argento is felkerült a kedvenc színészeim listájára. Kiválóan alakított. Az meg már csak hab a tortán, hogy Ennio Morricone szenzációs zenét készített a filmhez.

0
 
2018.11.26 ringololol

Felkavaró és egyben művészi. Annyira mély hatást gyakorolt rám, néha szinte úgy éreztem, engem is megerőszakoltak. Hátborzongatóan jó film.

0
 
Értékelés: 7/10
(2017. 03. 26.)
A film nyújtotta zavarba ejtő, elgondolkodtató élményt Ennio Morricone repetitív, de hangulatos zenéje húzza alá. A Stendhal szindróma egy méltatlanul alulértékelt Argento-mű, amit hiba lenne a fostos látvány, a rendező filmográfiájában atipikusnak számító megoldások, és a túlzó színészi játék alapján értéktelennek bélyegezni!... Több