Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
60

Chucky átka (2013)

Curse of Chucky
Filmadatlap
 
16
Szereplők
9
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
Kóborló   2020. 04. 13.

legújabb vélemény

Ismételt stílusváltás

Chucky, a gyilkos baba immáron 25 éve kezdte meg véres és sok esetben vicces útját a filmek világában. E nemes évforduló alkalmából az egész széria mindenesének, Don Mancininak köszönhetően hatodik alkalommal teszi látogatását Chucky, és a horrorrajongók örülhettek annak, hogy ismételten a horror kapott nagyobb szerepet ebben a részben. Az 1988-as és az 1990-es első és második Gyerekjáték tartozott nálam a horror kategóriába. Igaz, hogy a harmadik részt is annak szánták, de ott azért már sokkal több komikus jelenettel fűszerezték meg a látottakat, ami annyira nem is tett túl jót a rész megítélésének. Majd következett az 1998-as év, és nem csak, hogy címbeli változtatásokat eszközöltek a szérián, de egy kimondottan erős stílusváltás is jött vele együtt, ami pokolian szórakoztatóvá tette a negyedik részt. Sajnos az ötödik részben, ami Chucky ivadéka címen jelent meg 2003-ban, már talán kissé túl is tolták a komikusnak szánt jeleneteket, és annyira nem is abszolvált hatalmas sikert, mint a már említett negyedik felvonás. Tíz évig pihenni hagyták a karaktert, és keresve sem találhattak volna ideálisabb időpontot egy újabb résznek, mint a 25. évfordulója. Talán a különleges évforduló miatt, vagy talán csak, mert a ötödik rész után érezték a készítők, hogy abban a témában annyi volt, amit bemutattak a negyedik és ötödik rész alatt, visszatértek a horror műfajához, és be kell, hogy ... több»

 
Bazzzsi   2017. 10. 20.

Szerintem az eredeti filmek hangulatét nem tudta visszahozni. Próbálkoztak a készítők, nem sok sikerrel. Ez a XXI. századi Chucky is eléggé mű,a régi jobban bejött.


 
BoBamburg   2018. 01. 04.

Talán az eddigi részek közül ez a leggyengébb. Történet gyenge, semmi újítás nincs az eddigiekhez képest, a történet tökre nem ott folytatódik ahogy az előző véget ért és Chucky új dizájnja se tetszett. Plusz ebbe meg se magyarázzák, hogy kelt ismét életre Chucky (oké a többi részben is csak gyors ráfogták a fekete mágiára vagy valami hasonló, de itt még csak ez se volt :( ). Egyszer meglehet nézni, de nem nagy eresztés.

 
NGN   2020. 01. 17.

A régi részek nyomába sem ér. Kifáradt a széria, talán időben kellett volna megállni. Chucky nem rossz, de ehhez már ő is kevés.

 
Lonka   2018. 08. 25.

Régen jobban lázba hoztak a Chucky filmek. Azért ez már nem olyan mint régen. És csak a múlt matt 4 csillag.

 
moov18   2016. 02. 26.

Élvezhető kis alkotás volt. Szerintem! Határozottan tetszett a hangulatvilága, valamint a frusztráló képi világa. Egyszerre volt nyomasztó, feszült ugyanakkor a poénokat is finoman adagolta. Chucky szájába nem sok épkézláb mondatot adnak, viszont amikor megszólal az valami csodálatos, lásd ágyjelenet. Dörgés-villámlás közepette a kislány odamondja a játékbabának "Chucky, én félek!" mire ő: "Van is miért...!". A nézőt egyszerre kapja el a röhögőgörcs illetve a sikítófrász. Voltak benne egészen ötletes gyilkosságok is, például szemkiszúrás, elektrosokk, fejszés incidens. A horrorrajongóknak tehát biztosan nem fog csalódást okozni. Bár, a film jelentős része azzal ment el, hogy a folyton nyoma veszett játékbabát keresték a házban, ettől függetlenül úgy gondolom kárpótoltak minket a szebbnél szebb balesetekkel. Izgalmas volt, kissé feszült is, a hangulatvilág/atmoszféra meglehetősen komor és zord, nyers poénok főleg fekete humor is akadt benne szép számmal, egyszóval rengeteg fűszert vonultatnak fel benne. A vacsora jelenetnél mikor is a játékbaba megspékeli patkányméreggel a hat tányér egyikét, még levegőt sem mertem venni. Abszolút ért a hatáskeltéshez, nyilvánvalóan összecsinálni nem fogjuk magunkat, de akinek egy egyszeri kikapcsolódás a cél: kis izgalom, kis feszültség, kis brutalitás, enyhe fekete humor, annak a Chucky átka tökéletes választásnak bizonyul. Csak ajánlani tudom!

 
Balint   2016. 02. 13.

Chuky-nak pont az a védjegye, hogy vicces! Itt próbálták picit komolyabbra venni a figurát amit elsőre nem nagyon értettem, de a végére helyére került minden és éppen azért tetszett mert sikerült meglepnie ;)

 

A film végén látható stáblista után van még plusz jelenet a filmhez.

(Kóborló )
 

Ebben a részben láthatjuk először Charles Lee Ray háttértörténetének egy részét.

(Kóborló )
 

Az eddigi összes részre van a filmben valamiféle hivatkozás.

(Kóborló )
 

A film a maga 97 perces játékidejével a leghosszabb rész a szériában.

(Kóborló )
 

Ez volt az első olyan rész, amit nem mutattak be a mozikban, hanem egyből dvd-re és blu-ray-re készítették.

(Kóborló )
 

A filmet mindössze 30 nap alatt készítették el.

(Kóborló )
 

Brad Dourif – aki az eddigi összes részben Chucky hangját szolgáltatta – összes szövegét egy nap alatt vették fel.

(Kóborló )
 

Brad Dourifnak parókát kellett viselni, hogy úgy nézzen ki, mint az 1988-as Gyerekjátékban.

(Kóborló )
 

A Nicat alakító Fiona Dourif Brad Dourif lánya.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.