Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

M3GAN (2022)

Megan
Filmadatlap
 
22
Szereplők
27
Vélemények
24
Képek
4
Videók
M3GAN

Galéria (24)

Amie Donald
Allison Williams
Amie Donald
Allison Williams
Amie Donald
Amie Donald
Amie Donald
Amie Donald
Amie Donald
Amie Donald
Violet McGraw
Allison Williams
Violet McGraw
Allison Williams
Violet McGraw
Violet McGraw
Allison Williams

Videók (4)

 
sptt   2023. 05. 01.

legújabb vélemény

1

Nem rossz horrorba ágyazott thriller, ami olyan kérdéseket vet fel 2023-ban, amikor a ChatGPT ténylegesen megkezdte a világ átalakítását, amelyek aktuálisabbak, mint eddig valaha. A mélyebb összefüggéstől eltekintve a film jó, szórakoztató, és számom... több»

 
Artemisia   2023. 01. 18.

a nap véleménye

3
Annabelle kishúga

A James Wan fejéből kipattant, démoni megszállás helyett ezúttal mesterséges intelligencia által vezérelt gyilkos baba a Blumhouse stúdió égisze alatt készült. A stúdió az utóbbi évek szerzői horror termésének jelentős részéért felelős. Filmjei közöt... teljes kritika»

 
F79   2023. 01. 14.

a nap véleménye

8
Terminátor - gyerekeknek?!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A filmet megtekintve elgondolkodtam, hogy hova jutottak az intelligens robotok köré épülő történetek az elmúlt 30-40 évben. 12-14 éves koromban még olyan alkotásokon borzonghattunk (szigorúan VHS kazettákon), mint a Hármas számú űrbázis (Hector, a gy... teljes kritika»

3
 
Caravaggio1978   2023. 04. 06.

4
Teljesen másképp látom

Nem sok film alaptémája gondolkodtat el, ennek sikerült. Én nem a hibákat, bakikat láttam benne, hanem a közeli jövőt. Arról se tudnak sokan, hogy ilyen műanyagokkal már együtt élnek emberek, pár millióért legyártják a tökéletes nőt. Nem a valóságban élnek, elmennek dolgozni, belépnek a virtuális térbe, hazamennek, feldobják a vr-t, és egy nemlétező világban játszanak és léteznek. Ezek a platformok pillanatok alatt meg fogják enni az embereket. Akik lepontozzák a filmet, pont ők lennének azok, akik elsőnek sorba állnának a hasonló droidokért. Nos, ez családokban már létezik, csak még telefonnal, pc-vel, konzolokkal. Mennyit szánunk ezekre, mennyi időt vesz el az életünkből! Valljuk be, az agyunk már most a mesterséges intelligencia rabja, nemsokára gyártják nagyüzemben az ilyen kicsi vagy nagy lányokat, nőket, fiúkat, férfiakat. Ez egy abszolút reális közeli jövőkép, én ezt láttam ebben a filmben. Az főhősnő kifejezetten jól mutatja be az igazi, hirtelen teherbe esett, karrierista, antiszociális anyuka karakterét.

11
 
Eastern79   2023. 01. 13.

3
Felejthető

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mint oly sokszor, most is túlzott a promóció. Így utólag az az érzésem, hogy James Wan nevével akarták eladni a projektet. Meglovagolva a Wednesday sikerét, az Addams csemete táncához hasonlították a Megant alakító gyerekszínész mozgását, ami valóban hátborzongatóan jól sikerült, azonban a címszereplő alakításán túl nem sok pozitívumot véltem felfedezni. Az első egy óra kifejezetten unalmas, és tulajdonképpen csak az utolsó 20 perce tudott valamennyire felpörögni, hogy aztán hirtelen vége is legyen. Vontatott, unalmas, „láttuk már” kategória, egyedül Amie Donald kivételes alakítása miatt érdekes.

 
HE7EDIK   2023. 01. 13.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy játékbaba átmegy terminátorba. Azt hiszem, hogy mennyire röhejes a sztori, ennyiből le is vehető. Vígjátéknak közepes, horrornak szánalmas.

 
kabel   2023. 01. 19.

1
Koppintásnak is gyenge

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Rengeteg hype volt a film körül, de ez lényegében csak egy Chucky másolat, csak ott legalább volt karaktere a főgonosznak. Megan a semmiből kezd meggyilkolni embereket, nulla felépítéssel, nulla motivációval. A gyilkolásnak semmilyen értelme vagy logikája sincs. Emellett sajnos teljesen hiteltelen és bugyuta az alaphelyzet. Egy MI programon három fejlesztő dolgozik, tesztelés vagy jogi kutatás nélkül piacra akarnak dobni valami robotot, amit pár hónap alatt építettek, és egy szó sincs arról, hogy ez az egész hogy működne. Az AI-t úgy tűnik, a fejlesztők sem ismerik, mert teljesen irracionálisan állnak hozzá. Nagyon örülnék, ha végre jönne egy intelligens, AI-val kapcsolatos film, ami nem néz hülyének, nem butít le komplikált fogalmakat teljesen, és szereplői olyan fejlesztők, akik értenek a munkájukhoz, és aktívan problémamegoldáson dolgoznak. Ez nem az a film.

A film 130 670 085 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 65 517 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatókönyvírója szerint az eredeti változatban a halálesetek száma sokkal több volt.

(csd)
 

Az egyik első olyan hollywoodi film az elmúlt 45 évben, amelyet január első péntekén mutattak be. A január első péntekén megjelenő filmek, különösen a horrorfilmek, általában negatív kritikákat kaptak a kritikusoktól az elmúlt években.

(csd)
 

Egy technikus tollal kezelte az M3GAN szemmozgását. A jelenet bemutatása M3GAN nézőpontjából nagyon hasonlít ahhoz a montázsjelenethez, amelyben Murphy rendőrtisztet „újraépítik” a Robotzsaru (1987) című filmben.

(csd)
 

Az M3GAN a Model 3 Generative Android rövidítése.

(csd)
 

A M3gan Gerard Johnstone második nagyjátékfilmes rendezése a 2014-ben bemutatott Házi őrület után.

(csd)
 
A M3gan egy ügyes kommersz horror. Legalábbis abból a szempontból mindenképp, ahogy képes elterelni a néző figyelmét a kisebb és nagyobb hibáiról is. Teszi mindezt funkcionális és hatásos fényképezéssel, arányos építkezéssel, valamint sok humorral. Ez esetben pedig érdemes komolyan venni a mennyiségi jelzőt: ugyan nem teljesen horror-komédiáról van szó, de a M3gan gyakran él cinikus, sőt, szatirikus zsánerparódiával. A maximális hatását tompítja azonban, hogy egy darabig nagyon is komoly műnek mutatja magát, ami képes zavart okozni az értelmezésben. Valamint a drámai él is eltűnik. több»