2023.11.22 23:13 Ahoj poplacsek Olvasottság: 156x
1

8/10 – Ez pont a következő évek legnagyobb kihívásáról szól

Nem vagyok horrorfilm szakértő, igazából kerülöm a műfajt. Úgyhogy nem is tudom, miért döntöttem úgy, hogy ezt megnézem, miután oda sorolták be. Sőt, azt se tudom, hogy milyen másik rombol-a-baba jellegű filmekre emlékeztet, de látom, hogy itt meg a porton és IMDb-n mennek ezerrel a párhuzamkeresések rendesen. Ami jelentős tévedés, mert ez nem egy plusz egyedik trancsírfilm akar lenni, legalábbis szerintem.

Valójában ez bazira nem horror, úgyhogy örülök, hogy nem ugrottam be a megtévesztésnek. Ez kérem arról szól, ami mostanában az értelmesebb embereket egyre inkább foglalkoztatja, vagyis hogy a mesterséges intelligencia ki fog-e csúszni az ellenőrzésünk alól és ellenünk fog-e fordulni.

8/10 – Ez pont a következő évek legnagyobb kihívásáról szól

Van egy kis hentelés, kaszabolás, de semmi zavaró, nem ez a lényeg. Igazából pont ezek a film gyengébb részei szerintem. Számomra az AI etikai és biztonsági aspektusa volt benne érdekes. Meglehetősen aktuális témát jár körül.

Néha azért kicsit egyszerűnek éreztem, szerintem messze nem olyan intelligensen és érzékenyen dolgozta fel a film ezt a kérdést, ahogy azt magáról sugallni szerette volna. Akadtak klisék rendesen, és néhány karakter és jellemváltozás nem volt kidolgozva, nem éreztem magamat meggyőzve, el volt nagyolva pl. hogy a lány miért és hogyan ébred rá, hogy amit eddig védett, azt kénytelen lesz saját maga elpusztítani. Ezen még érdemes lett volna tovább dolgozni. De ettől függetlenül egész jó kis film, de mondom, főleg az aktuális slágertémája miatt.

Apropó sláger, vicces ötlet volt, hogy a kis robotlány popslágert énekel altatónak, meg 90-es évekbeli tinislágert zongorázik.

62 M3GAN  (2022)

horror | sci-fi | thriller

SkyShowtime (2023.08.14.)

Gemma egy robotikai játékgyártó cégnek dolgozik, amely hamarosan piacra dob egy babát, amely képes a gyerekekkel barátkozni, és a szülők hasznos segítőtársává válni. Ez az... több»

1