Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
20
Képek
1
Videók
A platform
 
sabnock666   2020. 06. 12.

legújabb vélemény

Nem a legpörgősebb,de azért érdekfeszítő,és újszerű mozi.Néhol kicsit gusztustalan,végig komor,sötét tónusú thriller,mert horrornak nem nevezném.Görbe tükör az emberiségnek,és saját magunknak is.Ajánlott mozi!

 
HETEDIK   2020. 04. 25.

Emberiség

"Háromféle ember van: aki fent van, aki lent van, és aki lezuhan." Már a film kezdőmondata felfedi a mondanivalót. Egészen zseniális ötlet volt egy függőleges börtönnel lemodellezni társadalmunkat. A közepén mozgó platform pedig az emberi kabzsiságot szimbolizálja, hisz ha mindenki csak annyit venne el ami elég az életben maradáshoz, mindenkinek juthatna. Eszünkbe ötölhet a Covid 19 által kirobbant felvásárlási őrület... Îgy hát az alsóbb szintekre mindössze morzsák potyognak, még mélyebbre pedig már az sem. Főhősünk művelt ember lévén próbál harcolni a rendszer ellen, de egy idő után beletörődik az embertelenségbe és megtörik. Egészen eddig tökéletes a film, a végét azonban csúnyán elszúrták. De így is kapunk egy nagyon is megdöbbentő és elgondolkoztató kórképet társadalmunk működési mechanizmusairól. Az meg nagyon is meglepő, hogy mindezt egy spanyol film szállítja nekünk. Respect!


 
BoBamburg   2020. 05. 07.

Sok jót olvastam róla, így nagy izgalommal ültem neki. És hát sejtettem, hogy jó film lesz, a végeredmény még jobb is lett, mint amire számítottam. Egy nagyszerű, kreatív és egyedi thriller, talán az utóbbi idők legjobbja is egyből.

 
lucy07   2020. 04. 24.

Érdekes elgondolás volt az egyszer biztos, számomra kicsit gyomorforgató néhol, de egyszerűen én nem bírom az ilyesmit. Ettől függetlenül tetszett a film nem átlagos és csak ajánlani tudom.

 
Bakó Zoltán   2020. 03. 23.

Ajánlom!

Remek film! A Kockára hasonlít. Bár annyira nem mozgalmas, inkább filozofikus. (szinte biztos vagyok benne, hogy lesz remake...)

 
Kiknek ajánljuk: Azon erősebb gyomrú olvasóinknak akiknek fontosabb az eredetiség mint a mozgalmas cselekmény. több»
 
A platform az utóbbi idők egyik legeredetiib, legprovakatívabb sci-fije, amit feltétlenül meg kell néznie annak, aki szereti az erős alapötletbe csomagolt erkölcsi dilemmákat. több»
 
Lehetséges válaszainkat csupán elképzelni tudjuk, sőt talán szépíthetjük is azokat, egy azonban biztos, aggasztóan kevés idő kell ahhoz, hogy az általunk viselt maszkok darabokra törjenek és, ami mögöttük vár az minden képzeletünket felül tudja múlni… több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.