Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

A platform (2019)

El hoyo
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Videók (1)

 
Takiyeahell   2022. 08. 30.

legújabb vélemény

0

Tyűha. Ezt vagy imádod, vagy nem érted mit vannak úgy oda érte. Meg kell hagyni, hogy eléggé mélyen mozog a saját műfajában. Számomra jó volt nézni, végig feszült film volt, végig gondolkoztam rajta, maradandó élmény. Furcsa, hogy mennyire reálisan brutális, mégis az egész film amolyan "mitológia" szerű.

 
szf   2020. 10. 28.

a nap véleménye

5
Hatalomjátszma

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szombaton néztem meg, és azóta is sokat gondolok rá. Elég beteg darab, de eszméletlen társadalomkritika fogalmazódik meg benne. Ha mindenki csak annyit venne el, amennyit muszáj, maradna (szinte) mindenkinek. Sajátos köntösbe bújtatva mesélte ezt el ... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2020. 04. 25.

4
Emberiség

"Háromféle ember van: aki fent van, aki lent van, és aki lezuhan." Már a film kezdőmondata felfedi a mondanivalót. Egészen zseniális ötlet volt egy függőleges börtönnel lemodellezni társadalmunkat. A közepén mozgó platform pedig az emberi kapzsiságot szimbolizálja, hisz ha mindenki csak annyit venne el, ami elég az életben maradáshoz, mindenkinek juthatna. Eszünkbe juthat a Covid 19 által kirobbant felvásárlási őrület... Így hát az alsóbb szintekre mindössze morzsák potyognak, még mélyebbre pedig már az sem. Főhősünk művelt ember lévén próbál harcolni a rendszer ellen, de egy idő után beletörődik az embertelenségbe és megtörik. Egészen eddig tökéletes a film, a végét azonban csúnyán elszúrták. De így is kapunk egy nagyon is megdöbbentő és elgondolkoztató kórképet társadalmunk működési mechanizmusairól. Az meg nagyon is meglepő, hogy mindezt egy spanyol film szállítja nekünk. Respect.

 
Sabnock Sanatory   2020. 06. 12.

2

Nem a legpörgősebb, de azért érdekfeszítő és újszerű mozi. Néhol kicsit gusztustalan, végig komor, sötét tónusú thriller, mert horrornak nem nevezném. Görbe tükör az emberiségnek és saját magunknak is. Ajánlott mozi.

 
harnas1207   2022. 02. 05.

0

A Gödör és az emberek hozzáállása zseniális alapötlet. De sajnos ennél több nincs ebben a filmben. Az első 15 perc után nem éreztem semmi mondanivalót a történetben, elkezdett darabjaira hullani. Megoldás semmi, elvesztünk a nagy sötétben, mint az ut... több»

 
BoBamburg   2020. 05. 07.

0

Sok jót olvastam róla, így nagy izgalommal ültem neki. És hát sejtettem, hogy jó film lesz, a végeredmény még jobb is lett, mint amire számítottam. Egy nagyszerű, kreatív és egyedi thriller, talán az utóbbi idők legjobbja is egyből.

 
Di Canio   2021. 04. 17.

0

Régóta meg akartam nézni, és nem is csalódtam benne. Érdekes film, bár vannak benne furcsaságok, de ettől eltekintve jó szórakozás. A vége viszont ennek se volt nagy megfejtés.

A film összbevétele 383 297 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet kronológiailag vették fel, mivel Iván Massagué 12 kilót kellett fogyjon a film során. 6 hét alatt vették fel, hogy hogy ez is krzékeltesse a megterhelését a börtönnek.

(Képkockák)
 

Mivel 333 cella van 2 rabbal mindben, ezért a rabok száma 666, vagyis maga a pokol.

(Képkockák)
 

Trimagasi és Goreng 26 alkalommal mondja, hogy "obvio" - vagyis egyértelműen.

(Képkockák)
 
A platform az utóbbi idők egyik legeredetiib, legprovakatívabb sci-fije, amit feltétlenül meg kell néznie annak, aki szereti az erős alapötletbe csomagolt erkölcsi dilemmákat. több»
 
Lehetséges válaszainkat csupán elképzelni tudjuk, sőt talán szépíthetjük is azokat, egy azonban biztos, aggasztóan kevés idő kell ahhoz, hogy az általunk viselt maszkok darabokra törjenek és, ami mögöttük vár az minden képzeletünket felül tudja múlni… több»
 
Kiknek ajánljuk: Azon erősebb gyomrú olvasóinknak akiknek fontosabb az eredetiség mint a mozgalmas cselekmény. több»