Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
66%

eXistenZ - Az élet játék (1999)

eXistenZ
Filmadatlap
 
24
Szereplők
5
Vélemények
45
Képek
1
Videók

Galéria (45)

Jennifer Jason Leigh
Jude Law

Videók (1)

 
elekm90   2021. 04. 16.

legújabb vélemény

0

Cronenberg agyszüleménye ezúttal is egy érdekes koncepciót, a virtuális valóságot mutatja be egy videojátékon keresztül. Sajnos éppen amiatt, hogy szereplőink egy videojátékba kerülnek be, nagyon lebutított történettel és szöveggel operál, nincs olya... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 22.

1

Jude Law és Willem Dafoe zseniális színészi játékával megerősített sci-fi thriller. Cronenberg eszméletlen jól ráérzett a film ízére és mondanivalójára. Hatalmas a mondanivaló, ami kiviláglik a műből. Kifejezetten ajánlott mindenkinek, aki szereti a tartalmas filmeket.

 
BoBamburg   2019. 12. 02.

0

Szeretem David Cronenberg munkáit és látásmódját, mert mindegyik filmnek van egy elég erős hangulata és mondanivalója. Ezzel a filmmel sincs másként, de valami miatt mégse tudott annyira ütős lenni, mint amit vártam volna. Alapötlet amúgy nagyon jó, ... több»

 
eviestan   2016. 07. 14.

0

Tök furcsa, hogy ugyanabban az évben készült ez a film, mint a Mátrix. Kábé ugyanarról szól a kettő, csak a Mátrix inkább akciófilm szerű, ez meg inkább a thriller vonalra erősít rá. Szerintem ez az utóbbi jobban illik ehhez a témához, mármint inkább... több»

 
tamas84   2016. 03. 04.

0

Zseniális! Annyira kilencvenes évek az egész, vagyis kicsit vicces, kicsit komolyan vehetetlen, de közben meg hatalmas színészi alakítások vannak benne (Willem Dafoe, Jude Law) és a történet is baromi izgalmas és jól összerakott. Minden egyes percét élveztem!

A film összbevétele 2 840 417 dollár volt (imdb.com).

 

David Cronenberg állítása szerint a filmet Salman Rushdie muszlim költő meghurcoltatása ihlette.

(kázsé)
 

Jennifer Jason Leigh épp ezelőtt fejezte be a Tágra zárt szemek forgatásán való munkát. Mikor további felvételekre volt szükség ahhoz a filmhez, Leigh úgy döntött, nem hagyja el ezt, ezért másvalakit vettek fel a helyére a Tágra zárt szemekben.

(kázsé)
 

A film sok mindent átvesz Philip K. Dick sci-fi író egyik regényéből.

(kázsé)
 

A filmnek két magyar producere is van (Robert Lantos, Hamori Andras). Egyesek szerint ezért van az X és Z nagybetűvel írva a címben. A kettő közötti betűk épp kiadják az "Isten" szót.

(kázsé)
 

A filmben egy pontján magyarul beszélnek, Kiri azt mondja, "Köszönöm, köszönöm, köszönöm".

(kázsé)
 
Ha nem csíped az undorító, játékosan groteszk megjelenítést, a rendező nem lesz a kedvenced, de ha igen, rajongó leszel, és akkor ez egy kötelező film számodra. több»