Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Gyilkos tudat (2020)

Possessor
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
30
Képek
3
Videók

Galéria (30)

Jennifer Jason Leigh

Videók (3)

 
Sabnock Sanatory   2021. 12. 11.

legújabb vélemény

0
David Cronenberg és a Légy!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

David Cronenberg legzseniálisabb alkotása a Légy című testhorror volt, amit nem lehet, és nem tudok megkerülni és nem kiemelni. A fia, Brandon Cronenberg, aki eddig semmi értelmeset és maradandót nem tudott lerakni a testhorrorok atyjának gyermekekén... teljes kritika»

 
elekm90   2020. 12. 01.

1
Disztópia

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Úgy tűnik, Brandon Cronenbergre mint filmkészítőre saját édesapja munkássága gyakorolta a legnagyobb hatást, ugyanis új filmje nagyon emlékeztetett David néhány korai alkotására (pl. Videodrome). Tasya Vos (Andrea Riseborough) lényegében egy bérgyilk... teljes kritika»

 
KCintia   2021. 04. 16.

1
Nem nyűgözött le

Be kell valljam, hogy amikor a leírást olvastam és az előzetest megnéztem, akkor valami nagyobb durranásra számítottam. Maga az elképzelés remek, a filmtéma tetszett, de ez így ennyi is. Lassú volt, néhol felesleges szálakkal.

 
Eastern79   2021. 05. 19.

0
Az apa nyomdokain

Brandon Cronenberg le sem tagadhatná a vérvonalát: bár még nem olyan biztos kezű rendező, mint hírhedt édesapja, de már megvan az a képessége, hogy letaglózzon. Cyberpunk horrorja a technológia oltárán tett tisztelet és áldozat egyben. Szürreális, véres, pszichedelikus vízió. Csakis erős idegzetűeknek.

 
Soma   2020. 11. 16.

1

Tudjuk, kitől örökölte Brandon Cronenberg a tehetségét. Ezen az úton tényleg érdemes tovább menni. Jó volt ez, de még milyen jók lehetnek a következő filmjei.

 
BoBamburg   2021. 11. 01.

0

Nagy elvárásokkal ültem neki a filmnek, és lehet, pont ez volt a baj. Ugyanis szép volt, jó volt, remek atmoszférát teremt, és próbálkozott valami újjal (oké, azért erősen érződik az idősebb Cronenberg hatása a filmen), valahogy nem azt éreztem a vég... több»

 
stomachh   2021. 04. 19.

0

A plotot olvasva valami egészen lenyűgözőre számítottam. Nagyon nem nyűgözött le, nem volt sodrása, vergődő hal volt a parton. Végigültem, de nem esett jól.

A film összbevétele 911 180 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Torontóban és a Revival Film Studiosban (Ontario, Kanada) forgatták.

(hp)
 

A rendező, Brandon Cronenberg saját elmondása szerint Dario Argento filmjeiből merített ihletet a film készítésekor, különösképpen az Opera című alkotásából.

(elekm90)
 
Zs kategóriás magyar címmel nem szerencsés agyoncsapni egy látszólag trashbe forduló, de annál jóval gondolatgazdagabb sci-fi-horrort. Pláne úgy, hogy árulkodó vezetéknevű rendezője nemcsak az apai trón méltó örököse, de önálló hangú, saját jogán érvényesülő szerzőként is felkavarja az állóvizet. több»
 
Kik vagyunk valójában? Mik tetteink valódi mozgatórugói? Mi lenne, ha valaki látná a teljes valónkat, azt, amit lehet, még mi sem ismerünk teljesen? Mit tenne? Mit érezne? Hogy tekintene ránk azt követően? Csupán pár kérdés, amit felvet a mozi, és amiken a megtekintése nélkül is érdemes lenne néha elgondolkoznunk. több»