A filmtörténet 10+1 leggonoszabb gyereke

A szülőségnek bizony rengeteg nehézséggel jár. Persze ki merné azt állítani, hogy ne lenne egyúttal áldás is? Oké, nekünk van egy listánk azokról a gyerekről, akik enyhén szólva is igencsak nehéz eseteknek számítanak. Ők egész biztosan nem a szemünk fényei.

#11

63 M3GAN  (2022)

(27) (6)

horror | sci-fi | thriller

SkyShowtime | Telekom TVGO

Gemma egy robotikai játékgyártó cégnek dolgozik, amely hamarosan piacra dob egy babát, amely képes a gyerekekkel barátkozni, és a szülők hasznos segítőtársává válni. Ez az... több»

A M3GAN című horrorban a robotgyerek karaktere a mesterséges intelligencia félresikerült, hátborzongató ábrázolását testesíti meg. M3GAN-t egy fiatal lány társaként hozták létre, de eredeti célja baljóssá válik, hogy mindenáron megvédje emberi barátját. A gyermeki ártatlanság és a robotikus pontosság nyugtalanító ötvözése az egyre rosszindulatúbb cselekedetek végrehajtásában a filmtörténet egyik legemlékezetesebb gonosz gyermekévé teszi, bemutatva a technológia félelmetes potenciálját, amikor a technológia védelmi ösztönei féktelenné válnak.
#10

82 Gyilkos kilátások  (2008)

(42) (3)

horror | thriller

Egy fiatal pár, Jenny (Kelly Reilly) és Steve (Michael Fassbender) elhatározzák, hogy a hétvégét mindentől távol, kettesben töltik az Eden-tónál. Steve szeretné megkérni Jenny... több»

Egy fiatal pár túrázni indul egy tóhoz az angol vidéken. A hétvégét nyugalomban, egy félreeső helyen szeretnék tölteni, és az elején minden jól megy. Azonban felbukkan néhány tini, akik pokollá teszik az utazást. Ami egyfajta tipikus vandálkodásnak indul, végül brutális erőszakba fordul. Mindenképpen azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének kellemes kikapcsolódást a délutánra, és azt akarják érezni, hogy a világ egy kegyetlen és kilátástalan hely.
#9

53 Véres karácsony  (2008)

(3) (1)

horror | misztikus | thriller

Netflix

December végén a fiatal házaspár, Jonah és Elaine vidékre utazik Elaine húgához, Chloéhoz és a sógorához, Robbie-hoz, hogy együtt töltsék az ünenpeket. Velük van a két... több»

A karácsonyi ünnepek a legtöbb ember számára a szeretet és kikapcsolódás időszakát jelentik. Ez a film a bizonyítéka annak, hogy nem mindenki van így ezzel, főleg nem a rendező, Tom Shankland. A produkcióban szereplő hálatlan gyerekek azzal töltik ezt a szép ünnepet, hogy megpróbálják meggyilkolni a szüleiket. Szembesülhetünk a gyermekek félelmetes kiszámíthatatlanságával, amit a hatás kedvéért megtoldottak még két lapáttal. Az biztos, hogy ezek a lurkók nem érdemelnek semmilyen ajándékokat.
#8

84 Az ördögűző  (1973)

(50) (38)

horror

HBO Max

A fiatal Regan testét megszállja az ördög. Édesanyja, Chris értetlenül áll a dolog előtt, és az orvosok segítségét kéri lánya gyógyításában, akik minden lehetséges... több»

Egy örök klasszikushoz érkeztünk, amiben Regant megszállja egy démon. A lány egyébként kedves gyerek, ezért méginkább sokkoló, amikor a bőre felhasad, és a száját trágár dolgok hagyják el némi undorító hányás kíséretében. Mindenképpen nyugtalanító képek ezek. Ami még inkább hozzájárul az egészhez, azok a hangok, amiket a megszállott kiad magából, semmilyen formában nem szeretnénk ilyeneket hallgatni, főleg nem egy ártatlan kislány torkából.
#7

dráma | misztikus | thriller

Eva feladta az önmegvalósítás és a karrier lehetőségét, hogy felnevelje Kevint. Kettejük kapcsolatát azonban nem a szeretet és a kölcsönös bizalom uralja. Kevin viselkedése... több»

Szót ejtettünk sikoltozó gyerekekről, őrült tinikről és rosszindulatú kölykökről, de Kevin egyszerűen csak félelmetes. Mi van akkor, ha kiderül, hogy a gyereked egy pszichopata gyilkos? Egy szörnyeteg, és az egyetlen oka az, hogy rossz szülő vagy, tehát neked köszönheti a világ, hogy rászabadítottad. De mi van akkor, ha jó szülő vagy? Mindent elkövettél azért, hogy a gyermekednek jó élete legyen? Ő pedig egyszerűen csak egy kis dög? És ha már itt tartunk, melyik verzió a rosszabb?
#6

68 Elátkozottak gyermekei  (1956)

(2) (3)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

Egy anya gyanítani kezdi, hogy lánya egy szívtelen gyilkos, miután egyik osztálytársa különös körülmények közt vízbe fullad. több»

Nem csak modern filmek foglalkoztak a horrorisztikus gyermekek kérdésével, remek példa erre, amikor 1956-ban megjelent a vásznon Rhoda, akit Patty McCormack hátborzongatóan jól alakított. Általában az ilyen produkciókban a gyerek vérszomja nem nyilvánvaló az elejétől, fokozatosan épül fel, eleinte még csak nem is annyira brutálisak, de Rhoda a kivétel. Az első képkockától nyilvánvaló, hogy ez egy gonosz némber, és biztosan meggyilkol néhány embert, mire a végére érünk. Viszont ezt olyan bájjal képes társítani, hogy amikor felgyújtja a házvezetőnőt, akkor is megfordul a fejünkben annak a lehetősége, hogy valahogy csak jó útra tér. Mi több, arra is választ kapunk, miért lett a kislány a lelketlen gonoszság megtestesítője. A nagymamája szintén sorozatgyilkos volt, és úgy tűnik öröklődött a vérszomj.
#5

78 Porontyok  (1979)

(6) (5)

horror | sci-fi

HBO Max | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

A pszichotrillerben Frank egyedül neveli kislányát, mivel annak édesanyja pszichiátriai kezelés alatt áll. A férfi egy alkalommal karmolásokat talál lánya hátán, és biztosan... több»

A filmben látható mutáns gyerekek első ránézésre talán nem annyira félelmetesek, hiszen egy rúgással odébb penderíthetjük őket, és biztonságba menekülhetünk. Elvégre kis kabátkáikban inkább hasonlítanak egy gyerekre a South Parkból, de a ruha alatt igazi gonoszok lapulnak, akik egy pszichoterápiás kísérlet melléktermékei, és képesek telepatikus úton kommunikálni egymással, valamint anyjukkal, aki bosszúra vágyik, és őket használja fegyverként.
#4

73 Ils  (2006)

(5)

horror | thriller

Egy vidéken, az erdő mellett élő fiatal pár éjszaka arra ébred, hogy valaki bejutott a házukba. Furcsa hangokat, motoszkálásokat hallanak, az autójuk eltűnik, a pszichológiai... több»

Egy csapat gyerek betör egy házba és lemészárolnak egy fiatal párt, akik nem akarnak velük játszani. A film mindössze 75 perces, de gyorsan és keményen üt, bemutatva, hogy a gyermekek is lehetnek őrültek.
#3

84 Ómen  (1976)

(26) (33)

horror

Disney+

Robert Thorn diplomata feleségével örökbe fogad egy gyereket, miután saját gyermekük nem élte túl a szülést. Egy darabig minden rendben halad, azonban ahogy Damien egyre idősebb... több»

Ha a Sátán fia vagy, az már alapból nem a legjobb jel. Ha a ház körül biciklizel, az lehet furcsa. De ha ezt arra használod, hogy lelökd az anyukádat az erkélyről, az a legrosszabb. Damien egy elkényeztetett kis démon, aki azt akarja, hogy a születésnapi buliján mindenki felakassza magát. A folytatásokban ez még rosszabb lesz, de egy dolgot el kell ismerni, nagyon elkötelezett, ha gonoszságról van szó.
#2

67 Better Watch Out  (2016)

(11)

horror | krimi | thriller | vígjáték

A 12 éves kisfiú (Levi Miller) és a bébiszitter (Olivia DeJonge) egyedül vannak otthon, amikor betörnek hozzájuk. Csakhogy a fiú észjárása nem éppen átlagos, így a... több»

Luke egy fiatal fiú, aki a pszichopatává válás rögös útján az első lépéseket teszi. Nyugtalanító tervei vannak a bébiszitterével kapcsolatban, és különös kegyetlenséggel viszi véghez azokat, főleg átlag feletti intelligenciája miatt. A puberta és a színtiszta sötétség határán mozog, de ezt olyannyira lenyűgözően csinálja, hogy csak ámulunk, amikor azt szeretnénk, hogy lassú és fájdalmas halált haljon. Teljesen közömbös az emberek szenvedésével szemben - egy igazi szörnyeteg.
#1

53 Elátkozottak faluja  (1995)

(6) (10)

horror | sci-fi | thriller

Egy amerikai kisvárost megszállnak a földönkívüliek, és megtermékenyítik az asszonyokat, majd mint akik jól végezték dolgukat, távoznak a Földről. Hamarosan a teherbe ejtett... több»

Midwich egy álmos kisváros Angliában. Egy délután mindenki narkolepsziás rohamot kap, négy órára elalszik, majd megpróbálja folytatni az életét. Néhány hónappal később kiderül, hogy a település minden női lakója terhes. A csecsemők ugyanazon a napon születnek, fehér hajkoronával és egyfajta hipnotizáló, monoton mormogással, ami figyelmeztető jel lehet, hogy érdemes távol maradni. A gyermekek népirtást akarnak azt szimbolizálva, hogy idővel minden ivadék felülmúlja az őseit. Vajon a szülők hagyják, hogy ez így legyen? Dehogy, fogni kell a gyerkőcöket, és jól felrobbantani őket.