Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
63%

Nem (2022)

Nope
Filmadatlap
 
28
Szereplők
23
Vélemények
181
Képek
9
Videók
Nem

Galéria (181)

Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Keke Palmer
Steven Yeun
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Keke Palmer
Steven Yeun
Daniel Kaluuya
Keke Palmer

Videók (9)

 
Artemisia   2022. 09. 18.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Ne nézz fel

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jordan Peele harmadik rendezése az idei nyár legjobban várt filmjei közé tartozik. A Nem sztorijáról is elég keveset lehetett tudni, így ami szintén fokozta a várakozást és az érdeklődést a film irányába. A történet középpontjában a Tűnj el!-ből is... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2022. 08. 20.

2
Nem!

Ugyanolyan elvont baromság, mint a Mi, Peele a Get out óta újra és újra meg akarja váltani a világot, de nem nagyon sikerül neki. Remélem a következő filmjének újra normális címe lesz...

1
 
Eastern79   2022. 08. 19.

2
De!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jordan Peele nem hazudtolta meg önmagát, és ismét valami olyat tett le az asztalra, ami nagyon meg fogja osztani a nézőket, engem speciel teljesen lenyűgözött. Már megint. Egyrészt azért, mert olyan szokatlan módon keveri a zsánereket, ami már eleve a székbe szegezi a nézőt, másrészt pedig azért, mert a sok közül az egyiknek egy igen egyedi látásmódot kölcsönöz, de igazából ez már szinte elvárás egy Peele produkció esetében. Természetesen most is van egy átfogó perspektíva, vagy ha úgy tetszik, üzenet, amelyre a mellékszállal még rá is erősít; mégpedig az a kulturális métely amelyet katasztrófa turizmusként is szokás emlegetni, nevezetesen az a jelenség, amikor a tragédiákról nem tudjuk levenni a figyelmünk. Jócskán felnagyítva tolja ezt az arcunkba, miközben paralel módon mégis ez a fajta "káros/kóros kíváncsiság" adja egyben a megoldást is. Nehéz bármit is írni spoiler nélkül, mindenesetre már maga a látvány megér egy misét, a hangeffektek is egyszerűen zseniálisak, és atmoszféra teremtésből is csillagos ötös lett. Rendhagyó, érdekes, elgondolkodtató, mint mindig.

 
Caravaggio1978 Nézhetetlen  2022. 08. 27.

1
Horror? Nem! Józanul meg lehet nézni? Nem!

A film első húsz percében a leszedált főhőst ismerhetjük meg aki mintha a lovaknak szánt ketamint fogyasztaná előszeretettel. Aztán bejön a képbe a begyorsítózott hugica, akinek minden mondata vége az hogy fekete. Irritálóan túljátssza magát, borzalmasan adja az idiótát. Az első másfél órában nem történik semmi, azaz igen, az amit a trailer mutat, ezután kikapcsoltuk, egyszerűen nem bírtam volna tovább nézni, egyszerűen borzalmas. Nem tudom milyen fajta cuccot szedtek a szereplők, de inkább a film készítői, nagyon új élményeket adhatott nekik a nézők kárára...

 
stevepisti   2022. 08. 20.

1

Biztos, hogy egy megosztó film, nem mindenkinek jön be a rendező stílusa. Nekem nagyon bejött, végig fent tudta tartani az érdeklődést, a második felétől még fokozta is. Izgalmas, látványos, nem túl pörgős. Érdeklődve várom Peele további filmjeit.

 
Tonyka   2022. 09. 06.

1
Határozott hullám az egyen filmek tengerében

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Inváziós sci-fi, horror jelleggel, jöhet. Ezek voltak az első gondolataim a bemutató megtekintése után. Csalódtam, vagy sem? Nem könnyű válaszolni, igen, és nem. Ha belegondolok, ebből az alapanyagból elképesztő izgalmas, feszült, kiugrok a gatyából... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2022. 09. 03.

a nap véleménye

3
Jordan Peele, már megint mit csináltál?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mit adott nekem a film? Élményeket, látnivalót, színeket, embereket, és burkolt mondanivalót! A komikusból lett rendező, Jordan Peele hamar belopta magát sokak szívébe, ( az enyémbe nem annyira )mikor első filmesként a Tűnj el!-t tette le az asztalra... teljes kritika»

3

A film összbevétele 114 058 660 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 68 368 045 forintot termelt. A hazai mozik összesen 41 123 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez az első horrorfilm, amit IMAX kamerákkal forgattak.

(erahurka )
 

Onnantól, amikor Ricky (Steven Yeun) azt mondja a filmben, hogy "különleges látványosságban lesz részünk egy órán belül", pontosan egy óra van a filmből a stáblistáig.

(erahurka )
 

A négy fény (a trailerben 1:03-nál látható) egyezik egy olyan jelenség leírásával, amelyet a Utah állambeli sivatagban lévő Sherman "Skinwalker" Ranchen láttak, egy paranormális eseményekkel összefüggésbe hozott helyszínen.

(csd)
 

A film trailerének és Super Bowl LVI reklámjának megjelenése után a nézők elkezdtek elmélkedni arról, hogy a film egy idegen invázióról szólhat majd.

(csd)
 

A forgatás 2021. június 7-én kezdődött Los Angelesben.

(csd)
 
A komikusból ünnepelt horrorrendezővé érett Jordan Peele legújabb filmje nyugtalanító atmoszférája és baljósan kimért tempója ellenére nem annyira nyomasztani, mint inkább elgondolkodtatni akar. Az allegorikus jelentésrétegek között viszont elszivárog az épkézláb mondanivaló. Spoileres kritika. több»
 
Jordan Peele legújabb horrorja már nem a rasszizmust veszi célba, hanem egy Spielberget is lepipáló óda a mozizás élményéhez, arról, hogy hogyan babonáz meg minket újra és újra a szórakoztatóipar és a látványosságok hajszolása. több»