Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Nem (2022)

Nope
Filmadatlap
 
28
Szereplők
29
Vélemények
181
Képek
9
Videók
Nem

Galéria (181)

Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Keke Palmer
Steven Yeun
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Keke Palmer
Steven Yeun
Daniel Kaluuya
Keke Palmer

Videók (9)

 
Zsuzsanna395645   2023. 01. 18.

legújabb vélemény

0
Nem tudom hova tenni

Én sajnáltam ezt a filmet, mert a feszültség adagolásához és megmutatásához nagyon ért a rendező. Nagyon jó film lehetett volna belőle, ha komolyan vesz egy sztorit, nem tereli elvont irányba. Nekem a többi filmjével is ez a bajom, emészthetetlenek, hülyeségbe fulladnak. Ez most különösen abba fulladt, holott voltak nagyon izgalmas részei. Nem értem a túláradó pozitív kritikát se, ezek a filmek nem normál embereknek valók. Én is tanult vagyok és művelt, mégsem tudom őket befogadni, és hova tenni.

 
Kóborló   2022. 12. 04.

a nap véleménye

3
Ne lásd

A 2022-es év talán egyik legjobban várt horrorfilmje sok ember számára, Jordan Peele harmadik rendezése volt. Bevallom én is nagy elvárásokkal kezdtem bele, ismerve a rendező korábbi filmjeit, illetve azok minőségét, de azt kell hogy írjam, hogy a Ne... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2022. 09. 03.

a nap véleménye

4
Jordan Peele, már megint mit csináltál?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mit adott nekem a film? Élményeket, látnivalót, színeket, embereket, és burkolt mondanivalót! A komikusból lett rendező, Jordan Peele hamar belopta magát sokak szívébe, ( az enyémbe nem annyira )mikor első filmesként a Tűnj el!-t tette le az asztalra... teljes kritika»

3
 
Artemisia   2022. 09. 18.

a nap véleménye

4
Ne nézz fel

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jordan Peele harmadik rendezése az idei nyár legjobban várt filmjei közé tartozik. A Nem sztorijáról is elég keveset lehetett tudni, így ami szintén fokozta a várakozást és az érdeklődést a film irányába. A történet középpontjában a Tűnj el!-ből is... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2022. 08. 20.

3
Nem!

Ugyanolyan elvont baromság, mint a Mi, Peele a Get out óta újra és újra meg akarja váltani a világot, de nem nagyon sikerül neki. Remélem a következő filmjének újra normális címe lesz...

1
 
Eastern79   2022. 08. 19.

2
De!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jordan Peele nem hazudtolta meg önmagát, és ismét valami olyat tett le az asztalra, ami nagyon meg fogja osztani a nézőket, engem speciel teljesen lenyűgözött. Már megint. Egyrészt azért, mert olyan szokatlan módon keveri a zsánereket, ami már eleve a székbe szegezi a nézőt, másrészt pedig azért, mert a sok közül az egyiknek egy igen egyedi látásmódot kölcsönöz, de igazából ez már szinte elvárás egy Peele produkció esetében. Természetesen most is van egy átfogó perspektíva, vagy ha úgy tetszik, üzenet, amelyre a mellékszállal még rá is erősít; mégpedig az a kulturális métely amelyet katasztrófa turizmusként is szokás emlegetni, nevezetesen az a jelenség, amikor a tragédiákról nem tudjuk levenni a figyelmünk. Jócskán felnagyítva tolja ezt az arcunkba, miközben paralel módon mégis ez a fajta "káros/kóros kíváncsiság" adja egyben a megoldást is. Nehéz bármit is írni spoiler nélkül, mindenesetre már maga a látvány megér egy misét, a hangeffektek is egyszerűen zseniálisak, és atmoszféra teremtésből is csillagos ötös lett. Rendhagyó, érdekes, elgondolkodtató, mint mindig.

 
Tonyka   2022. 09. 06.

1
Határozott hullám az egyen filmek tengerében

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Inváziós sci-fi, horror jelleggel, jöhet. Ezek voltak az első gondolataim a bemutató megtekintése után. Csalódtam, vagy sem? Nem könnyű válaszolni, igen, és nem. Ha belegondolok, ebből az alapanyagból elképesztő izgalmas, feszült, kiugrok a gatyából... teljes kritika»

A film összbevétele 114 058 660 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 70 549 655 forintot termelt. A hazai mozik összesen 42 476 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jordan Peele akkor írta a film forgatókönyvét, amikor a COVID-19-es világjárvány miatt szinte mindenhol leállították a filmforgatásokat.

(Kóborló )
 

A filmbéli Jupe irodájának az asztalán egy nagy fémolló látható, ez egy utalás a rendező Jordan Peele korábbi, 2019-es Mi című filmjére.

(Kóborló )
 

A film rendezőjét olyan filmek ihlették meg ennek a filmnek az elkészítésében, mint az 1933-as King Kong, az 1977-es Harmadik típusú találkozások, az 1993-as Jurassic Park és a 2002-es Jelek.

(Kóborló )
 

Ez az első horrorfilm, amit IMAX kamerákkal forgattak.

(erahurka )
 

Onnantól, amikor Ricky (Steven Yeun) azt mondja a filmben, hogy "különleges látványosságban lesz részünk egy órán belül", pontosan egy óra van a filmből a stáblistáig.

(erahurka )
 
A komikusból ünnepelt horrorrendezővé érett Jordan Peele legújabb filmje nyugtalanító atmoszférája és baljósan kimért tempója ellenére nem annyira nyomasztani, mint inkább elgondolkodtatni akar. Az allegorikus jelentésrétegek között viszont elszivárog az épkézláb mondanivaló. Spoileres kritika. több»
 
Jordan Peele legújabb horrorja már nem a rasszizmust veszi célba, hanem egy Spielberget is lepipáló óda a mozizás élményéhez, arról, hogy hogyan babonáz meg minket újra és újra a szórakoztatóipar és a látványosságok hajszolása. több»