Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

X (2022)

X
Filmadatlap
 
22
Szereplők
11
Vélemények
8
Képek
1
Videók
X

Galéria (8)

Brittany Snow
Martin Henderson
Stephen Ure
Jenna Ortega
Mia Goth
Jenna Ortega

Videók (1)

 
kabel   2022. 07. 31.

legújabb vélemény

0
Nosztalgiafilm, nulla új tartalommal

Sajnos a film kevés, sokkal többet vártam tőle. A filmben megjelenő üzeneteket mind láthattuk már milliószor más filmekben. Nem kapunk új megközelítést, vagy bármilyen kultúrkritikát, a film kinézete sem túl extra. A filmre vett hatás az egyetlen jó dolog benne.

 
CsakPozitívan   2022. 04. 21.

a nap véleménye

3
Korhatáros szerelem és rettegés

A hetvenes és nyolcvanas évek iránti nosztalgiahullám tornádóként söpör végig a kortárs popkultúrán. A retro-hangulat már nemcsak számos filmalkotás kötelező elemeként figyelhető meg, hanem sok esetben magát a tartalmat is jelenti. Az X egy önreflexí... teljes kritika»

1
 
Kóborló   2022. 05. 02.

3
Veszélyes aggastyánok

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Pár héttel ezelőtt szinte mindenki Ti West új horrorfilmjéről beszélt, név szerint az X című alkotásáról. Be kell hogy valljam, az én kíváncsiságomat is kellőképpen felkeltette a film és azt kell, hogy írjam, valóban egy jól sikerült horrorfilmet üdv... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 02.

3
Egy elcseszett horrorfilm!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Oké, persze, ez csak egy mondat a film végéről, kedves hölgyek és urak! Ti West rendezésében láttam ezt a véres társadalmi drámát, amit slasher horrorként aposztrofálnak a nézők, de én ezzel nem értek egyet. Miért is állok ki a véleményem mellett? Lá... teljes kritika»

2
 
stevepisti   2022. 04. 16.

3

Sok helyen írják róla, hogy lassan indul be a film, én nem így éreztem, ez kellett ahhoz, hogy a végére ne fulladjon ki. Így a végére kaptunk egy folyamatos véres lezárást, ami itt-ott kicsit kiszámítható, de nem vészes. Jól idézte a 70-es évek horro... több»

 
Vesco   2022. 04. 18.

2
Hentelés az utolsó harmadban

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ti West lassú, kimért rendezési stílusa tetten érhető ezen az old school, a 70-es évekbe visszarepítő slasheren, amely nosztalgikusan idézi meg a 74-es Texasi láncfűrészes hangulatát. A lepukkant, mocskos vidékkel, az isten háta mögötti tanyával és e... teljes kritika»

 
MoviesChris   2022. 04. 21.

0

Elég fura film. Tetszett az, hogy a képi világában és jó pár beállításban emléket akart állítani a régi horror klasszikusoknak. Példának okáért, nem egyszer a Texasi láncfűrészes, vagy akár a Péntek 13 jelenetei elevenednek meg a vásznon. Jó stílusa ... több»

A film összbevétele 11 775 011 dollár volt (imdb.com).

 

A film címe /X/ utalás arra, hogy abban az időben, amikor a film játszódik /1979/, az amerikai korhatár besoroló bizottság X-es minősítéssel küldte mozikba a pornófilmeket.

(Kóborló )
 

A film forgatókönyvírója és egyben rendezője Ti West elárulta, hogy a film felvételei után maradtak Új-Zélandon, hogy leforgassák a film előzményét, ami ha minden jól megy, Pearl címmel még 2022 második felében be is mutatnak .

(Kóborló )
 

Mia Goth színésznő a filmben két karaktert is alakított. Az egyik Maxine volt, illetve ő alakította az öreg hölgyet, persze elmaszkírozva.

(Kóborló )
 

A film felvételeit, Új-Zélandon rögzítették.

(Kóborló )