Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

X (2022)

X
Filmadatlap
 
22
Szereplők
19
Vélemények
8
Képek
1
Videók
X

Galéria (8)

Brittany Snow
Martin Henderson
Stephen Ure
Jenna Ortega
Mia Goth
Jenna Ortega

Videók (1)

 
Zsolt Szabó   2023. 02. 23.

legújabb vélemény

5
Végre egy minőségi horrorfilm

Aki követ engem és figyelemmel követi a hobbimat, vagyis a filmek iránti vonzalmamat, azt tudja, hogy a horror műfaj nem tartozik a kedvenceim közé, de az évek alatt azért volt jó pár ilyen típusú film is, ami belopta a szívembe magát. Ilyen alkotásb... teljes kritika»

 
CsakPozitívan   2022. 04. 21.

a nap véleménye

5
Korhatáros szerelem és rettegés

A hetvenes és nyolcvanas évek iránti nosztalgiahullám tornádóként söpör végig a kortárs popkultúrán. A retro-hangulat már nemcsak számos filmalkotás kötelező elemeként figyelhető meg, hanem sok esetben magát a tartalmat is jelenti. Az X egy önreflexí... teljes kritika»

1
 
stevepisti   2022. 04. 16.

4

Sok helyen írják róla, hogy lassan indul be a film, én nem így éreztem, ez kellett ahhoz, hogy a végére ne fulladjon ki. Így a végére kaptunk egy folyamatos véres lezárást, ami itt-ott kicsit kiszámítható, de nem vészes. Jól idézte a 70-es évek horro... több»

 
Gábor390920   2023. 01. 17.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ismerősök hatására néztem meg a filmet, korábban nem hallottam róla, így nem olvastam utána, hogy miről is szól, egyszerűen előítéletek nélkül szerettem volna élvezni. Először azt gondoltam, hogy megint egy természetfeletti horror lesz, majd később ... több»

 
HE7EDIK   2023. 01. 10.

1
Nyomasztó nyuggerek

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy jó horror atmoszférájának ilyennek kell lennie. Lassan folynak a cselekmények, mégis sokszor a frászt hozza az emberre, ezt az érdekes vágások is elősegítik. Az idős házaspár úgy néz ki, mint két élőhalott, mégis van bennük valami ördögi, és bizony a vén kecskék is megnyalják a sót, mint az látható a végén.

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 02.

4
Egy elcseszett horrorfilm!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Oké, persze, ez csak egy mondat a film végéről, kedves hölgyek és urak! Ti West rendezésében láttam ezt a véres társadalmi drámát, amit slasher horrorként aposztrofálnak a nézők, de én ezzel nem értek egyet. Miért is állok ki a véleményem mellett? Lá... teljes kritika»

2
 
Kóborló   2022. 05. 02.

4
Veszélyes aggastyánok

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Pár héttel ezelőtt szinte mindenki Ti West új horrorfilmjéről beszélt, név szerint az X című alkotásáról. Be kell hogy valljam, az én kíváncsiságomat is kellőképpen felkeltette a film és azt kell, hogy írjam, valóban egy jól sikerült horrorfilmet üdv... teljes kritika»

A film összbevétele 11 775 011 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben 9 ember hal meg.

(BRANTON)
 

A film címe /X/ utalás arra, hogy abban az időben, amikor a film játszódik /1979/, az amerikai korhatár besoroló bizottság X-es minősítéssel küldte mozikba a pornófilmeket.

(Kóborló )
 

A film forgatókönyvírója és egyben rendezője Ti West elárulta, hogy a film felvételei után maradtak Új-Zélandon, hogy leforgassák a film előzményét, ami ha minden jól megy, Pearl címmel még 2022 második felében be is mutatnak .

(Kóborló )
 

Mia Goth színésznő a filmben két karaktert is alakított. Az egyik Maxine volt, illetve ő alakította az öreg hölgyet, persze elmaszkírozva.

(Kóborló )
 

A film felvételeit Új-Zélandon rögzítették.

(Kóborló )
 
Az X hódolat a slasher hagyaték előtt és új irány. Elmés felépítés, remek alakítás, bevállalós témák és kreatív kivitelezés – kell ennél több egy jó horrorhoz? több»
 
Ti West horrorja, az X egyszerre hagyománykövető és bölcsen a műfaj mozgatórugói mögé látó darab, amely ironikus módon éppen addig a legérdekesebb, amíg nem kezd el tocsogni a vérben. több»