2022.07.02 17:51 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 352x
3

Egy elcseszett horrorfilm!

Oké, persze, ez csak egy mondat a film végéről, kedves hölgyek és urak!

Ti West rendezésében láttam ezt a véres társadalmi drámát, amit slasher horrorként aposztrofálnak a nézők, de én ezzel nem értek egyet.

Egy elcseszett horrorfilm!

Miért is állok ki a véleményem mellett?

Lássuk!

A hetvenes évek Amerikája.

Gacy, Bonin (Az országút gyilkosa ) Bundy, a vietnami háború, Watergate-botrány, olajválság, kábítószerek elterjedése, pornóipar robbanásszerű feltűnése, korrupció és hidegháború.

Gyökértelen, elhanyagolt fiatalok, akiknek sem jövőképük, sem idoljaik nincsenek.

A könnyű pénz érdekében szinte mindenre képesek voltak.

Na, itt csöppenünk bele 1979-be, amikor is a filmünk játszódik.

A történet nincs túlbonyolítva, és ez pont így jó.

Miről is beszélek?

Először is, azt hagy említsem meg, ha csak egy kis szeletben is, de visszakaptuk a klasszikus hetvenes éveket.

Kisbolt, utcarészlet, és a jó öreg Dodge, a kazettás magnóval, korhű sminkek, korhű ruhák, mikrofonfej, és az elmaradhatatlan szippantás a kokóból.

Ti West nem egy mindennapi fickó, hiszen már olyan filmekkel rakta le a névjegyét a nézők felé, mint a V/H/S, Az ördög háza, South of Hell, Wayward Pines.

Na szóval a sztori.

Kis csapat zötykölődik a koszos kisbuszban, a világ végére utaznak. Lorraine (Jenna Ortega) a kisegér, Jackson (Kid Cudli) a fekete csődör, Wayne (Martin Henderson) a producer, Bobby-Lynne (Brittany Snow) a csöcsös szöszi, RJ (Owen Campbell) a rendező és MaXine (Mia Goth), aki keresi az útját.

Ja, ők egy lelkes, és amatőr pornófilmes csapat, akik be akarnak törni a mostanság felfelé szálló ágban lévő szeX-bizniszbe.

Nagyjából az első harminc percben úgy semmi sem történik, csak annyi, hogy hőseink megérkeznek a tanyára, és a gusztustalan vénember, aki majdnem lelövi Wayne-t, elkíséri őket a szállásukhoz.

Lecuccolnak, majd hamar el is kezdődik a forgatás. MaXine eközben elkolbászol a házhoz, ahol a fura vénasszony fogadja, és elmondja, mennyire szép volt fiatal korában, de sajnos nem teljesedhetett ki.

Nekem itt esett le először, mennyire lassú folyású a film. Egy kis soft-pornó, egy-két cici villan (nem is a legjobbak), film in the cinema, ami nem is működik rosszul esetünkben.

Na és itt a fanyalgók is megkapják a véres részeket, amire kb. 55-60 percet kellett várni, de addig is több, mint furán viselkednek a rémisztő nyuggerek.

Mivel Lorraine (a hangtechnikus) beszállt a filmbe, RJ (aki titokban szereti), a reggeli fürcsizés közbeni prüntyi után elhatározza, hogy otthagy mindent, és elmegy.

Day-for-night!

Zuhanyzásnál még világos van (reggel), de amikor indul, már éjszaka.

Na mindegy is, a véncsaj lazán marok marcsázik egyet, majd mosolyogva, vagy 40-50 alkalommal torkon szúrja az önjelölt zsenit. Innentől pedig nincs megállás, hőseink hullanak mint a legyek. Itt annyira nagy találékonyság nincsen, de vér az igen, az van bőven.

Vasvilla, szeg, szájba, mellbelövés, puskatussal ujjak szétverése.

Majd a gusztustalan rész, ahogy a két nyugger levágnak egy laza dugi-bugit és MaXine alattuk mászik, mivel az ágy alatt bújt el.

Ó, a vén mammert is Mia Goth játsza, egyszerűen zseniálisan.

Papi szívinfarktust kap, a mama fején meg áthajt MaXine.

Happy end?

Ki mit nevez annak?

Szatirikus poénok is vannak benne bőven, egyik legjobb, mikor a fekete srác egy szál semmiben lóbálja a gyíkot, és közben az öregnek filozofál, hogy ezt a hazáért teszi. Mármint a mami keresését, mert akkor még azt hitték, arról van szó.

Vér, szeX, kokó, gyilkosok, elmebetegek, és önjelölt sztárok.

Csak egy maradhat!

Én meg csak kávézom a dolgozó szobámban.

72 X  (2022)

dráma | horror | misztikus | thriller

Egy filmes stáb egy eldugott texasi tanyára érkezik egy, hogy egy felnőttfilmet forgasson. A házigazdák, egy visszahúzódó idős házaspár, különös érdeklődést tanúsítanak... több»

3